"Σκοτάδι" για το Mega μετά το "όχι" από το ΕΣΡ
13/03/2018 16:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Σκοτάδι" για το Mega μετά το "όχι" από το ΕΣΡ

Το τέλος της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Mega αποφάσισε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Τηλεόρασης, καθώς έκρινε πως ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός.

Ειδικότερα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης "Αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο 'MEGA CHANNEL' εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" να τερματίσει τη λειτουργία του", αναφέρει η απόφαση.

Βασικό επιχείρημα του ΕΣΡ είναι πως "ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο 'MEGA CHANNEL' λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στην διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν έχει υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων".

Η απόφαση τουΕΣΡελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τρία μέλη του Συμβουλίου είχαν διαφορετική άποψη.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της Τηλέτυπος κατέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπόμνημα με το οποίο ζητούσε να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό από την Ανεξάρτητη Αρχή ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει έως και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

capital.gr