“Πρωτοφανής φίμωση δημοσιογραφικού λόγου - Εισαγγελέας επιχείρησε να συλλάβει τον δημοσιογράφο Θωμαΐδη!”
14/06/2016 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Πρωτοφανής φίμωση δημοσιογραφικού λόγου - Εισαγγελέας επιχείρησε να συλλάβει τον δημοσιογράφο Θωμαΐδη!”

Ένα πρωτοφανές γεγονός για τον δημοσιογραφικό χώρο αλλά και την ελεύθερη ενημέρωση, συνέβη τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η εισαγγελέας υπηρεσίας συνοδευόμενη από αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλε στις 2:00 τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμόμε σκοπό να συλλάβει το δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Είχε προηγηθεί σήμα για να μην προβληθεί η χθεσινοβραδινή εκπομπή του κ. Θωμαΐδη, ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ , ωστόσο δεν υπήρχε ένταλμα και η εκπομπή μεταδόθηκε κανονικά.

Για περίπου 40 λεπτά η εισαγγελέας έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλο το κτήριο, σε τρεις ορόφους, για να εντοπίσει τον δημοσιογράφο κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη εφικτό και η εισαγγελέας αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του σταθμού στις 2:40.

Τα περιπολικά παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό και τελικά αποχώρησαν.

Πρωτοφανές περιστατικό

«Είναι πρωτοφανές το γεγονός», είναι η πρώτη φορά που εισβάλει ο εισαγγελέας σε τηλεοπτικό κανάλι και γενικά σε μέσο ενημέρωσης. Δεν έχει ξαναγίνει από το 1975, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

«Την περίοδο που δικηγορώ, ποτέ μα ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου ξημερώματα η Αστυνομία να εισβάλει σε μέσο ενημέρωσης», δήλωσε στο σταθμό μας ο επιφανής ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΣΚΑΪ:
Πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες συνέβησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ξημερώματα Τρίτης 14 Ιουνίου 2016. Κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του η "ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑϊ" κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία Πειραιά και εισήλθαν στο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΙ προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δημοσιογράφο.

Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ, Ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της αστυνομίας!

skai.gr