"Έφυγε" ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης - θλίψη στον πολιτικό & δημοσιογραφικό κόσμο
17/12/2017 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Έφυγε" ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης - θλίψη στον πολιτικό & δημοσιογραφικό κόσμο

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 43 ετών, ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης, γεμίζοντας με θλίψη τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Γεννημένος το 1974, κάλυπτε επί χρόνια πολιτικό ρεπορτάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέθανε στον ύπνο του ανακοπή καρδιάς. Ο δημοσιογράφος εργαζόταν στον ΣΚΑΪ , ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο.

ΕΣΗΕΑ: Πιστός στη δεοντολογία, κρατήθηκε μακριά από κραυγές και αφορισμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ "με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει τον ξαφνικό θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 43 ετών.

Ο Βασίλης Μπεσκένης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αφού συμπλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές φοίτησε σε ΙΕΚ Δημοσιογραφίας, ενώ αργότερα, απέκτησε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το 1993 σε ηλικία μόλις 19 ετών αρχίζει τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Το 1999, παράλληλα με την απασχόλησή του στον "Ελεύθερο Τύπο", ξεκινά να εργάζεται και στο "Mega Channel", ενώ ήδη καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ. Στην συνέχεια, εργάστηκε στην "ΕΡΤ" και στον "ΣΚΑΙ" μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του. Στον "ΣΚΑΙ" ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ, το σχολιασμό των γεγονότων και την αρχισυνταξία δελτίων ειδήσεων. Επίσης, είχε συνεργαστεί με πολλά περιοδικά.

Ο Βασίλης Μπεσκένης υπήρξε ένας συνάδελφος, ο οποίος υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ήθος, σεβασμό και ευπρέπεια. Ήταν παθιασμένος με το αντικείμενό του και εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά για να καθιερωθεί και να διακριθεί. Πιστός στην δεοντολογία, κρατήθηκε μακριά από κραυγές και αφορισμούς, φροντίζοντας να παρέχει έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Με τον τρόπο αυτό έγινε αποδεκτός και σεβαστός από όλους. Ο τραγικός θάνατός του, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του παιδιού του, κάνει τα λόγια φτωχά, καθώς δεν μπορούν να παρηγορήσουν κανέναν. Ο Βασίλης Μπεσκένης "έφυγε" για πάντα, αφήνει, όμως, πίσω του παρακαταθήκη ευπρέπειας, ευγένειας και επαγγελματισμού για τους νεώτερους συναδέλφους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την αγαπημένη του σύζυγο, τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους και συναδέλφους του, οι οποίοι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του αξέχαστου συναδέλφου θα γίνουν γνωστές με νεώτερη ανακοίνωση".

ΝΔ: Ξεχώρισε για το ήθος του

"Ο Βασίλης σε όλη του την πορεία ξεχώρισε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ευπρέπειά του", σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο συλλυπητήριο μήνυμά της προς την οικογένεια του δημοσιογράφου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

"Όταν φεύγει ένας νέος άνθρωπος τόσο πρόωρα και τόσο ξαφνικά είναι δύσκολο να βρεις λόγια. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, αλλά και όσοι τον γνώριζαν προσωπικά είναι σοκαρισμένοι από το θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη.

Ο Βασίλης σε όλη του την πορεία ξεχώρισε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ευπρέπειά του. Μα πάνω απ’ όλα για την αληθινή αγάπη του για τη δημοσιογραφία.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας".

Δ. Τζανακόπουλος: Υπηρέτησε με συνέπεια τη δημοσιογραφία

"Δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουν τη θλίψη όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Ο Βασίλης Μπεσκένης υπηρέτησε με συνέπεια τα πιστεύω του και τη δημοσιογραφία. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ν. Βούτσης: Τα θερμά συλλυπητήριά μου στους οικείους του

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης.

"Ένας νέος άνθρωπος, μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας, πολιτικός συντάκτης επί σειρά ετών, που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την επαγγελματική δημοσιογραφική του πορεία, ο Βασίλης Μπεσκένης έφυγε πρόωρα από τη ζωή σήμερα. Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους του", δήλωσε.

Α. Γεωργιάδης: Καλό ταξίδι, φίλε

"Ο Βασίλης Μπεσκένης ήταν ένας από τους καλύτερους μου φίλους. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ! Τώρα πρέπει να στηρίξουμε την οικογένειά του και κυρίως τον γιο του, που δεν πρόλαβε να χαρεί ο ένας τον άλλον. Καλό ταξίδι φίλε. Εις το επανιδείν", έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Βασίλης Μπεσκένης ήταν ένας από τους καλύτερους μου φίλους. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ! Τώρα πρέπει να στηρίξουμε την οικογένειά του και κυρίως τον γιο του, που δεν πρόλαβε να χαρεί ο ένας τον άλλον. Καλό ταξίδι φίλε. Εις το επανιδείν

Άδωνις Γεωργιάδης@AdonisGeorgiadi

Ο Βασίλης Μπεσκένης ήταν ένας από τους καλύτερους μου φίλους. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ! Τώρα πρέπει να στηρίξουμε την οικογένειά του και κυρίως τον γιο του, που δεν πρόλαβε να χαρεί ο ένας τον άλλον. Καλό ταξίδι φίλε. Εις το επανιδείν

ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλειά του γέμισε με θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο

"Η αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Βασίλη Μπεσκένη γέμισε με θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του", ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του.

Κ. Ζαχαριάδης: Υποστήριξε με πάθος τις ιδέες του

"Ο Βασίλης Μπεσκένης στο γρήγορο πέρασμα του από τη ζωή υποστήριξε τις ιδέες του με πάθος και πάλεψε σκληρά γι αυτές.Είμασταν απολύτως απέναντι, αυτό όμως δεν εμπόδιζε να υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συναδέλφους του", ανέφερε στο μήνυμά του στο Twitter ο διευθυντής ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Βασίλης Μπεσκένης στο γρήγορο πέρασμα του από τη ζωή υποστήριξε τις ιδέες του με πάθος και πάλεψε σκληρά γι αυτές.Είμασταν απολύτως απέναντι, αυτό όμως δεν εμπόδιζε να υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συναδέλφους του

Costas Zachariadis@CZachariadis

Ο Βασίλης Μπεσκένης στο γρήγορο πέρασμα του από τη ζωή υποστήριξε τις ιδέες του με πάθος και πάλεψε σκληρά γι αυτές.Είμασταν απολύτως απέναντι, αυτό όμως δεν εμπόδιζε να υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συναδέλφους του

Β. Λεβέντης: Η εργατικότητά του θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης. "Το ήθος του, η εργατικότητα και η ευγένεια του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας", δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Το Ποτάμι: Πραγματικό σοκ

"Ο ξαφνικός θάνατος του Βασίλη Μπεσκένη προκαλεί πραγματικό σοκ. Όσοι τον γνωρίσαμε εκτιμήσαμε, την εργατικότητά του, τον επαγγελματισμό του και την κριτική του σκέψη. Συλλυπητήρια και δύναμη στους δικούς του για να αντέξουν τη μεγάλη απώλεια", αναφέρει σε ανακοίνωση του Ποτάμι.

ΑΝΕΛ: Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του

"Ένα μεγάλο "κρίμα" προκάλεσε η πρόωρη και τραγική απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό του και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Καλό του ταξίδι" δήλωσε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ

"Για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του", αναφέρει Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος.

ΔΗΜΑΡ: Έφυγε πρόωρα ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει

"Η αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ενός νέου ανθρώπου που είχε όλη την ζωή μπροστά του, προκαλεί απέραντη θλίψη.Η είδηση αυτή μας συγκλόνισε. Τι να πει κανείς σε αυτήν την περίπτωση, πώς να περιγράψει τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η τραγική απώλεια τόσο ξαφνικά; Ο Βασίλης, έμπειρος πολιτικός συντάκτης διακρίθηκε για την μαχητικότητα και το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ του. Έφυγε πρόωρα κι ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην ελληνική δημοσιογραφία. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

capital.gr