02/04/2013 14:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Πέρασε” ο Γκίκας Μάναλης και από τη Βουλή

Εγκρίθηκε χθες κατά πλειοψηφία η τοποθέτηση του οικονομολόγου Γκίκα Μάναλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Υπέρ ψήφισαν η Ν.Δ. και η ΔΗΜΑΡ, “παρών” το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και κατά, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Εν τω μεταξύ μόλις χθες απέστειλε στη Βουλή το ΕΣΡ τη θετική γνωμοδότηση του για την τοποθέτηση του Γκίκα Μάναλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, ύστερα από αίτημα της αρμόδιας επιτροπής ΔΕΚΟ. Το ΕΣΡ έκρινε πως δεν υπήρχε ούτε υποχρέωση ανάρτησης της γνωμοδότησης στη Διαύγεια, ενώ η επιτροπή θεώρησε πως ήταν απαραίτητη για να προχωρήσει η διαδικασία.

Επί της ακρόασης , το ΕΣΡ, με απόντες τους Γ. Στεφανάκη και Ε. Δεμίρη “διατύπωσε ομοφώνως τη σύμφωνη γνώμη” του για το διορισμό του Γ. Μάναλη, “ως μέλους” (και όχι ως διευθύνοντος συμβούλου) του ΔΣ της ΕΡΤ.

Στην παρουσίαση του σχεδίου του για την ΕΡΤ ο Γκίκας Μάναλης τόνισε στα μέλη του ΕΣΡ ότι καθώς δεν προέρχεται από τον χώρο των ΜΜΕ είχε τις ενστάσεις του επ’ αυτού.

Μάλιστα ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που δέχθηκε τη θέση είναι η διοικητική αναδιοργάνωση της ΕΡΤ και ότι λόγω της εμπειρίας του στον χρηματοπιστωτικό χώρο, θεωρήθηκε ότι μπορεί να εκπληρώσει τις ανάγκες της θέσης.

Θεωρεί ότι η ΕΡΤ διαθέτει την κατάλληλη τεχνική υποδομή, έχει έγκυρο προσωπικό ενώ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνει αξιοποίηση των δυνατοτήτων μέσω του δορυφορικού σήματος σε όλο τον κόσμο για την προώθηση της ιδέας της.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.