Ψηφίστηκε η Ντροπολογία
05/08/2014 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψηφίστηκε η Ντροπολογία

Kατά πλειοψηφία πέρασε τελικά σήμερα το μεσημέρι από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στον χώρο της διαφήμισης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε βάρος της διαφημιστικής αγοράς και του δημοσιογραφικού κλάδου και καταφανώς υπέρ των ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Kατά πλειοψηφία πέρασε τελικά σήμερα το μεσημέρι από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στον χώρο της διαφήμισης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε βάρος της διαφημιστικής αγοράς και του δημοσιογραφικού κλάδου και καταφανώς υπέρ των ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Η συζήτηση έγινε απουσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ, που αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Νωρίτερα, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

«Δεν θα καταστούμε συνένοχοι σε ένα έγκλημα στον χώρο του τύπου. Η κυβέρνηση οδηγείται σε εκλογές και θέλει να διαμορφώσει νέες σχέσεις με το μιντιακό σύστημα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος αφού ανακοίνωσε την αποχώρηση από τη συζήτηση κατέθεσε και αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «όταν θέλεις να κάνεις μια συζήτηση δεν φεύγεις. Αν καθόταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να καταγγείλλει τα «αμαρτωλά» ΜΜΕ, όταν όλα τα στελέχη του βρίσκονται πρώτο τραπέζι πίστα σε αυτά. Δεν ζουν χωρίς αυτούς. Τι δεν ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στη ΔΤ;» αναρωτήθηκε.

Βασικό σημείο αντιπαράθεσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν η αναφορά στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι «τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και την εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων».

Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης, υπογράμμισε ότι έκθεση του ΓΛΚ τυπικά υπάρχει, άρα αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει κώλυμα, ενώ σημείωσε πως η τροπολογία κατατέθηκε σε αυτό το νομοσχέδιο προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα της διαφήμισης πριν αρχίσει η νέα σεζόν.

Σημειώνεται πως στο σύνολό του ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. psifizo avatar
  psifizo 05/08/2014 21:51:33

  Γουσταρω ξεσκισμα, Αντωναρα παρτους τα ολα. Μεχρι τωρα μονοπανα δεν σας ειχε ακουμπισει και το παιζατε ανετοι, ρουφατε κουφαλες

 2. Jimakos avatar
  Jimakos 06/08/2014 08:50:48

  Ειλικρινά δεν έχω αντιληφθεί γιατι ο όρος νταβατζής κολλάει σε εταιρίες ΜΜΕ , αλλά όχι σε διαφημιστικές εταιρίες ή δημοσιογράφους. Αν ο νόμος ευνοεί τους εργοδότες των δημοσιογράφων έναντι των διαφημιστικών εταιριών, πως αυτό είναι σε βάρος του δημοσιογραφικού κλάδου;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Jimakos 06/08/2014 08:59:11

   Επειδή είναι ο εύκολος στόχος και έχουν σταμπαρισθεί ότι είναι οι "Κακοί".Όλοι οι άλλοι είναι καλοί,είναι ο αδικημένος λαός.5 είναι οι κακοί και 10 εκατομμύρια οι καλοί.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 06/08/2014 11:26:53

  Πλησιάζει η ώρα που οι δανειστές θα τραβήξουν το καλώδιο από την πρίζα και θα γίνει ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Γιατί; διότι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο δεν γίνονται αλλά συνεχίζονται οι ίδιες και ίδιες πρακτικές. Θα αναφέρω ένα μόνο ως παράδειγμα τα επενδυτικά προγράμματα και το ΕΣΠΑ. Κυκλοφορούν τεράστια ποσά ποσά από υπερτιμολογήσεις. Υπάρχουν "εταιρίες" (ιδιωτών που συνεργάζονται με δημοσίους υπαλλήλους κατάλληλων θέσεων) οι οποίες έχουν την αποκλειστικότητα στη διανομή αυτών των ποσών. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα σε "εργολάβους" δημοσίων έργων για εντελώς περιττά και υπερτιμολογημένα καταναλωτικά έργα (π.χ. πλατείες, φωτισμούς, δρόμους ανύπαρκτης κυκλοφορίας κ.λπ.). Ακόμα και για παραγωγικά έργα, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αναγκασμένος πολλές φορές ο ιδιώτης-επενδυτής να κάνει την επένδυση μέσω συγκεκριμένης "εμπορικής εταιρίας" η οποία παίρνει από τους κατασκευαστές τα προϊόντα, τα υπερτιμολογεί εις πολλαπλούν σε συνεργασία με δημόσιους "επίορκους" (κοινοί κλέφτες είναι) και ποσά εκατομμυρίων μοιράζονται χωρίς να ανοίγει μύτη. Υπάρχει πρόσφατο παράδειγμα βιομηχανίας που χρειάστηκε, λόγω ζημιάς, να μπει γρήγορα σε επενδυτικό και χρησιμοποιώντας τέτοια "εταιρία" κατάφερε να της εγκριθεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων εντός 30 ημερών! Κερδισμένοι οι πάντες, αφού η υπερτιμολόγηση ήταν θεόρατη. 'Ετσι ικανοποιείται και η κυβέρνηση αφού καταφέρνει να δηλώνει μεγάλα ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων! Αν ήξερες τι γλινεται κε. πρωθυπουργέ! Οπότε ακόμα κι αυτοί που δε βγάζουν άμεσα χρήματα από αυτή την κλοπή το βουλώνουν γιατί τους συμφέρει πολιτικά. Δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική αλλαγή και είναι απορίας άξιο πώς θα αποφύγουμε και δεύτερη χρεοκοπία. Ουαί στο λαό που θα κληθεί και πάλι από την κλεπτοκρατία να "σωέι" την πατρίδα όταν στην πραγματικότητα θα σώζει την κλεπτοκρατία.

  • npcomplete avatar
   npcomplete @ Νίκος Αργεάδης 06/08/2014 12:15:02

   Αγαπητέ Νίκο, δυστυχώς το πρόβλημα ΔΕΝ είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι - είναι οι "επενδυτές" και οι "ιδιώτες σύμβουλοι". Οι ίδιοι "επενδυτές και σύμβουλοι" που κάνανε χρυσές δουλειές στο παρελθόν, συνεχίζουν και τώρα ... Ερχονται, σου ζητάνε μια προσφορά για τον φάκελο της "επένδυσης" και όταν εγκριθεί και έρθει η ώρα της υλοποίησης, δεν σου ζητάνε απλά μια "μικρή υπερτιμολόγηση", αλλά ένα τέτοιο ποσό "τιμολόγησης" που στην ουσία ο επενδυτής "τσεπώνει" και χρήματα. Και άμα θες ... Οσοι λοιπόν από μας δεν μπαίνουμε σε αυτό το "λούκι" είτε από φόβο είτε από μια "παλιομοδίτικη ηθική" βλέπουμε "πελάτη" με το κυάλι ... Μερικές φορές αναρωτιέμαι - έχοντας την ευθύνη της οικογένειας μου και των υπαλλήλων μου - μήπως πρέπει να την "δω και εγώ διαφορετικά" ...

   • Καλημέρα . avatar
    Καλημέρα . @ npcomplete 06/08/2014 18:26:43

    Δεν ξέρω αν αληθεύει ,το μεταφέρω όπως το διάβασα ,ο Σαμαράς σήμερα εξήγγειλε πως θα δωθούν μέσω ΕΣΠΑ σε "ιδιώτες" 600 εκατομμύρια για 145.000 θέσεις ,γράφουν πως ο κάθε άνεργος προϋπολογίζεται πως θα πάρει από 1740 έως 1950 ευρώ ,αυτά δεν μας κάνουν ούτε 285 εκατομμύρια ,τα υπόλοιπα που θα πάνε ;

    • sklabos avatar
     sklabos @ Καλημέρα . 07/08/2014 16:25:32

     Δηλαδή θα δουλεύει ο άνεργος για 325 ευρώ....Λιγότερα από το επίδομα ανεργίας.....Σκλάβους μας θέλουν κι εμείς ακόμη κοιμόμαστε

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/08/2014 11:55:52

  Το γνωστό παιχνίδι (Μπόστ 1963): Τσάτσοι, μήτσοι, κώτσοι. Οι τσάτσοι ξέρουμε ποιοί είναι, κώτσοι είμαστε (πάαααρα ποοοοοοολές δεκαετίες) οι πολίτες. Όμως οι μήτσοι ποιοί είναι;

 5. Seagull avatar
  Seagull 06/08/2014 13:22:29

  Σε νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας πέρασαν τροπολογία για τα ΜΜΕ, άξιοι να παρασημοφορηθούν. Ας καταργήσουν και το σύνταγμα της χώρας με μιά τροπολογία - πάντα σε άσχετο νομοσχέδιο - να τελειώνουμε, δεν έχουν κανένα νόημα τα προσχήματα.

  • Seagull avatar
   Seagull @ Seagull 06/08/2014 16:35:48

   Σήμερα θα περάσει ακόμη μία νέα ντροπολογία μαζί με το πολυνομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου οικονομικών, αυτή για το " πόθεν έσχες ". Περιέργως πως για το ζήτημα αυτό δεν έχει πέσει κανένα φως δημοσιότητας , που αν ψηφιστεί θα πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάντια και αυτο-εξευτελισμό του πολιτικού συστήματος της χώρας που όμοια δεν έχει γνωρίσει η χώρα από τότε που έγινε ελεύθερος κράτος. Ολα τα άλλα από εδώ και εις το εξής είναι απολύτως αναμενόμενα και προβλέψιμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.