Χαμός στα media
02/09/2015 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαμός στα media

Ενόψει εκλογών

Ο μεγάλος χαμός ή το μεγάλο... ξεκαθάρισμα γίνεται στο χώρο των media ενόψει εκλογών, κατάρρευσης της πολιτικής κυριαρχίας του Τσίπρα και νέων παικτών που μπαίνουν στο πολιτικό σκηνικό.

Καθόλου απαρατήρητο δεν πέρασε το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τις συντάξεις 600 ευρώ, ένα ρεπορτάζ που είναι εν πολλοίς γνωστό και πολυγραμμένο, ωστόσο, ο τρόπος που παρουσιάστηκε προξένησε εντύπωση και πλήγωσε καίρια τον ΣΥΡΙΖΑ. Και προσωπικά τον κ. Κατρούγκαλο βεβαίως που έδωσε συνέντευξη για να καταγγείλει μεθόδευση. Ουσιαστικά μίλησε για στημένο άρθρο το οποίο είχε σκοπό να πλήξει το κυβερνών κόμμα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Όμως, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η εφημερίδα που το έκανε πρωτοσέλιδο προκαλώντας αναταραχή ήταν η σημαία του... Τσιπρισμού τους προηγούμενους έξι μήνες. Όποιος ανατρέξει στα πρωτοσέλιδα και στα άρθρα του γενικά θα διαπιστώσει ότι για πολύ καιρό λειτουργούσε ως το «εξάσφαιρο» του κ. Τσίπρα. Όταν δεν μπορούσε το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η Αυγή να κάνει μια δουλειά, αναλάμβανε η δήθεν ανεξάρτητη «Εφημερίδα των Συντακτών», με επικεφαλής τον Τ. Παππά ο οποίος έπαιζε το ρόλο του βασικού υποστηρικτή της κυβέρνησης στα τηλεπαράθυρα.

Η αποστασιοποίηση της εφημερίδας, που έφτασε στα όρια του πολέμου, δείχνει ότι κάτι έχει συμβεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα έχουν σπάσει. Δεν ξέρουμε γιατί, ίσως η κωλοτούμπα του αιώνα του Αλέξη να μην άρεσε. Ίσως να τρέχει κάτι άλλο που δεν ξέρουμε ή πάλι απλά τα ποντίκια να πηδάνε από το αριστερό καράβι.

Όμως, στα media γίνεται ο χαμός. Κάποιοι στηρίζουν τον Τσίπρα, κάποιοι άλλοι «αυτομόλησαν» από την γραμμή αυτή. Για δείτε π.χ. ποιοι πίνουν ακόμη νερό στο όνομά του; Το Εθνος του Μπόμπολα και οι εφημερίδες του ΔΟΛ, το Βήμα και τα Νέα που ξαφνικά ξαναθυμήθηκαν την... ιστορική ευκαιρία που έχει η αριστερά.

Από την άλλη, ο όμιλος της Real τάχαμου ουδετερότητα αλλά όλοι οι Συριζαίοι εκεί προσκυνάνε. Όσο για το Πρώτο Θέμα, χτυπούν αλύπητα τον Τσίπρα και μάλλον θα το συνεχίσουν.

Η πορεία μέχρι τις εκλογές θα κρύβει πολλές εκπλήξεις. Οι μυστικές συναντήσεις και τα deals που γίνονται θα φανούν και στις εφημερίδες και τα κανάλια. Απ' ότι μαθαίνουμε ήδη έχουν παιχτεί πολλά ραντεβού κολλητών του Τσίπρα με εκδότες και καναλάρχες που θυμίζουμε ότι δεν έχουν και την καλύτερη οικονομική εικόνα.

Κι αυτά τα γράφουμε για να μη νομίζουν οι χαχόλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πολεμήσει τη διαπλοκή και θα χτυπήσει τους καναλάρχες. Τους έχει ανάγκη και θα κάνει ότι μπορεί για να τους προσεγγίσει. Κι ακόμη δεν έχετε δει τίποτε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 02/09/2015 21:41:33

  Ο ΔΟΛ το παίζει τάχα "Τσίπρας", αλλά κατά βάθος τον θάβει. Τη μέρα που μίλησε για "νέο" και "παλιό" ο Τσίπρας, είχε μια γελοιογραφία του Μητρόπουλου στο πρωτοσέλιδο που τον σκότωσε (τον Τσίπρα) με έναν Έλληνα να σκέφτεται Ελ. Βενιζέλο, Κ. Καραμανλή (παλιό) και Ανδρέα Παπανδρέου. Ως "παλιούς", που όμως "δεν βρίσκονται πια". Αν έτσι τον "στηρίζουν", τότε τζάμπα τα πήγαινε-έλα των συναντήσεων. Δεν έχει καμία ελπίδα! Η εντύπωση που έχω είναι ότι όλοι, ΟΛΟΙ, θέλουν να κάνουν πέρα τον Τσίπρα. Τον φοβούνται, είναι υπερβολικά αδίστακτος, θέλουν να τον εξαφανίσουν. Και θα κάνουν ό,τι μπορούν για αυτό. Έστω και εάν δείχνουν ότι τον υποστηρίζουν. Πιστεύω ότι δεν έχει πια ούτε έναν ειλικρινή υποστηρικτή εκτός των Παππά-Φλαμπουράρη. Ειδικά αυτό που έγινε με την Εφημερίδα των Συντακτών είναι απίστευτο και δείχνει πόσο κακό είναι το κλίμα στην από εκεί πλευρά. Επιτέλους.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Διογένης 03/09/2015 10:05:46

   Θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί και εγώ αυτή την εντύπωση έχω . Δηλαδή όλη η αριστερά θέλει να κάνει τον Τσίπρα στην άκρη γιατί τον θεωρούν ταύρο στο υαλοπωλείο της αριστεράς .

 2. λαέρτης avatar
  λαέρτης 02/09/2015 23:36:53

  Ο ψευτράκος όχι απλά δεν θα πολεμήςει τη διαπλοκή Αλλά Θα πολεμήςει για τη διαπλοκή!!!!

 3. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 03/09/2015 00:18:18

  Μακάριοι,οι ΜΗ βλέποντες τηλοψίαν , δια να έχουσιν ζωήν μακαρίαν...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Βιεννεζος 03/09/2015 14:31:44

   ...εις την άνω Βασιλείαν..

 4. Giorgis avatar
  Giorgis 03/09/2015 05:55:01

  Πολύ απλά όλη η Αριστερά δεν θέλει τον Τσίπρα κυβέρνηση. Αν ξαναβγεί, θα καταστραφεί μια για πάντα. Το πρώτη φορά αριστερά έχει κιόλας κάνει ζημιά και θα έχει την μεγάλη επιρροή σε μια πενταετία που θα υποχωρήσει ο εγωισμός των Ελλήνων

 5. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 03/09/2015 11:26:22

  Το περίεργο είναι πως ΟΛΟΙ σφάζονται για να πάρουν την εξουσία αποδεχόμενοι όχι μόνο το μνημόνιο3 του Τσίπρα, αλλά κι άλλα 10 μνημόνια αν προκύψουν, αρκει να έχουν αυτοί την κουτάλα. Ξέρουν πλέον οι πάντες οτι την μακροπολιτική στην Ελλάδα την εφαρμόζουν οι Ευρωκράτες και την μικροπολιτική εντός Ελλάδος οι ντόποιοι Νταβατζήδες. Έτσι εχουν ΟΛΟΙ συμφωνήσει, οτι η ουσία της κατάληψης της εξουσίας είναι για το ποιός θα έχει την κουτάλα, ανεξάρτητα αν το καζάνι έχει πολύ ή λίγο χρήμα . (Ποτέ δεν είναι άδειο, έστω και με δανεικά). Έτσι δικαιώνεται ακόμα μια φορά η πολιτική "σοφία" του Ελληνικού λαού, που ψηφίζει γαι να δώσει στην κουτάλα στον "δικόν του", που θα του χρησιμέψει ίσως σαν "ασφαλιστική εταιρεία" σε περίπτωση ατυχήματος...Η μνόνη ικανότητα που απαιτείται απο τον Έλληνα πολιτικό, είναι να μπορεί να κρατήσει για όσο το δυνατό περισσότερο καιρό την κουτάλα...

  • Petit Nicolas avatar
   Petit Nicolas @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 03/09/2015 15:48:57

   Μπράβο. Αυτή είναι η απόλυτη παραδοχή της πελατειακής υπόστασης των ψηφοφόρων - θυμάτων - πιονιών. Αν έτσι αισχρά αποφασίζουν, τους αξίζει δικαίως, κάθε συμφορά.

 6. Svart Drottning avatar
  Svart Drottning 03/09/2015 17:24:57

  To κακό για όλους μας είναι οτι αυτό που ανέφερε η εφημερίδα των συντακτών σχετικά με τις συντάξεις, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι η αλήθεια που δεν πρέπει να συζητάμε προεκλογικά, αλλά που θα την υποστούμε αναπότρεπτα μετεκλογικά, μιας και περιλαμβάνεται στα ...προσυμφωνηθέντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.