Χαμηλού budget η αποστολή της ΝΕΡΙΤ στο ταξίδι Σαμαρά στη Χαλκιδική
30/09/2014 13:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαμηλού budget η αποστολή της ΝΕΡΙΤ στο ταξίδι Σαμαρά στη Χαλκιδική

Καθυστερημένα για άλλη μια φορά απολογείται η προσωρινή διοίκηση της ΝΕΡΙΤ μετά τις κατηγορίες περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος αναφορικά με το κόστος κάλυψης της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Υποστηρίζει ότι επέλεξε τον πιο οικονομικό μοντέλο κάλυψης και ότι λειτούργησε όπως πράττει με όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς αρχηγούς.

Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία υπέρβαση στην αποστολή της ΝΕΡΙΤ στην Χαλκιδική (όδευσαν 17 άτομα και για 4ήμερο ταξίδι) και πως το συνολικό κόστος έφτασε περίπου τα 15.500 ευρώ αντί των 24.000 ευρώ που θα ξόδευε αν αποφάσιζε να ενοικιάσει ιδιωτικά συνεργεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ:

«Σχετικά με δημοσιεύματα για την κάλυψη της πρόσφατης ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Χαλκιδική από τη ΝΕΡΙΤ, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Οι ισχυρισμοί για υποτιθέμενες «σπατάλες» στο κόστος κάλυψης της ομιλίας δεν ευσταθούν. Για την ακρίβεια, η ΝΕΡΙΤ επέλεξε τον βέλτιστο οικονομικά τρόπο κάλυψης, όπως αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό από τα κάτωθι:

- Επελέγη η αποστολή συνεργείου της ΝΕΡΙΤ από την Αθήνα με ίδια μέσα ως η πλέον οικονομική λύση, εφόσον το συνολικό κόστος έφτασε τα 15.527,25 ευρώ. Σε περίπτωση που η ΝΕΡΙΤ αποφάσιζε να μισθώσει ιδιωτικό συνεργείο με τις ίδιες παροχές (επτακάμερο OB Van, γερανό, δύο ENG) το κόστος θα ανήρχετο σε περισσότερα από 24.000 ευρώ, βάσει του τιμολογίου των εν λόγω υπηρεσιών.

- Δεν υπήρξε καμία απολύτως σπατάλη ή υπέρβαση στην αποστολή της ΝΕΡΙΤ, καθώς η εκτός έδρας αποζημίωση των υπαλλήλων (μετακίνηση, διαμονή, διατροφή) καθορίζεται αυστηρά από τον Ν. 2685/99. Πρέπει δε να σημειωθεί, ότι από το 1999 δεν έχει υπάρξει αναπροσαρμογή των προβλεπομένων ποσών για την αποζημίωση των υπαλλήλων. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η «σπατάλη» για την ημερήσια αποζημίωση των εργαζομένων κατά την ημέρα επιστροφής, ανήλθε στα εννέα ευρώ ανά άτομο.

- Ο αριθμός των υπαλλήλων που εργάστηκαν για την κάλυψη, προέκυψε από τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας για την παραγωγή ποιοτικού και αξιόπιστου αισθητικά αποτελέσματος – αρχή την οποία η ΝΕΡΙΤ τηρεί απαρέγκλιτα στην κάλυψη των δραστηριοτήτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών αρχηγών.

- Σε σχέση με τις ημέρες παραμονής της αποστολής, η ΝΕΡΙΤ έκρινε αναγκαία για την ασφάλεια της μεταδόσεως την πραγματοποίηση δοκιμής την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου. Βάσει του ισχύοντος συστήματος αποζημίωσης του προσωπικού κρίθηκε πλέον συμφέρουσα η αναχώρηση της αποστολής από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, καθότι το κόστος διανυκτέρευσης των εργαζομένων ήταν μικρότερο από την καταβολή υπερωριακής αμοιβής, σε περίπτωση αυθημερόν πραγματοποίησης της δοκιμής.

2. Δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση στα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην Χαλκιδική σε σχέση με τη ΔΕΘ. Η ΝΕΡΙΤ κάλυψε με τα ίδια ακριβώς μέσα τόσο την ομιλία του Πρωθυπουργού όσο και τη συνέντευξη Τύπου του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το γεγονός ότι η ΝΕΡΙΤ προσέφυγε σε μίσθωση μέσων για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο της ΔΕΘ, οφείλεται στο ότι η απουσία σημαντικού αριθμού υπαλλήλων για τόσο μεγάλο διάστημα από τις θέσεις τους, θα επέφερε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.