Φεύγει η Καθημερινή από το Χρηματιστήριο;
20/02/2014 19:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φεύγει η Καθημερινή από το Χρηματιστήριο;

Άρωμα εξόδου από το Χ.Α. αναδύουν οι όροι αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Καθημερινής με τις νέες μετοχές της εταιρείας να διατίθενται στην τιμή των 0,33 ευρώ. Οι γνωρίζοντες πάντως τα χρηματιστηριακά θεωρούν ότι οι παλαιοί μέτοχοι θα δυσκολευτούν να συμμετάσχουν μιας και ο κάτοχος μιας υφιστάμενης μετοχής αξίας 98,9 λεπτών θα πρέπει να βάλει άλλα 2,64 ευρώ για να διατηρήσει τη συμμετοχή του στα ίδια επίπεδα. Και αυτό γιατί για κάθε μια υφιστάμενη μετοχή εκδίδονται 8 νέες μετοχές.

Το γεγονός ότι εκδίδονται 8πλάσιες μετοχές σε σχέση τις υπάρχουσες σημαίνει ότι όσοι δεν συμμετάσχουν θα περιορίσουν τη συμμετοχή τους κατά 90% στην εταιρεία. Καθώς η οικογένεια Αλαφούζου κατέχει σήμερα περί το 90% του μετοχικού κεφαλαίου είναι ηλίου φαεινότερο ότι αν δεν μετέχουν οι μισοί μέτοχοι από το 10% που βρίσκεται σε Free Float ακόμα και αν δεν καλύψει τα αδιάθετα ο ιδιοκτήτης, το ποσοστό της θα φτάσει στο 95% και θα μπορεί να αποφασίσει την υποχρεωτική εξαγορά των μετοχών και την έξοδο από το Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.