Τρόϊκα προς βαρόνους των Media: «Τα λεφτά σας πίσω και βλέπουμε για το ‘κούρεμα’»
07/08/2014 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρόϊκα προς βαρόνους των Media: «Τα λεφτά σας πίσω και βλέπουμε για το ‘κούρεμα’»

Να επιστρέψουν τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξάγει στο εξωτερικό και σε τράπεζες ασφαλείας της Ελβετίας και της Γερμανίας ζητεί η τρόϊκα από τους μεγαλομηντιάρχες, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για το πολυπόθητο κούρεμα των δανείων τους.

Μπορεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά του συλλόγου των ογκολογικών νοσοκομείων να ανοίγει διάπλατα την πόρτα στις συγχωνεύσεις και να αίρει τα εμπόδια που έθετε ο νόμος Ρουσόπουλου για τη δεσπόζουσα θέση, ωστόσο ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ούτε είναι ευθύς. Είναι ανηφορικός και αναγκαστικά περνάει από τις τράπεζες του εξωτερικού εκεί που οι μεγαλοκαναλάρχες και μέτοχοι των εκδοτικών επιχειρήσεων έχουν φυλάξει τα χρήματα που έβγαλαν όλα αυτά τα χρόνια από την πώληση διαφημιστικού χρόνου και από το Χρηματιστήριο. Η τελική απόφαση που θα λάβουν θα επηρεάσει και την πορεία του Mega, το οποίο χρειάζεται ρευστότητα για την πλήρη κάλυψη των υποχρεώσεών του.

Η «τρόικα», όμως, και οι τράπεζες φαίνεται πως επεξεργάζονται και δεύτερο σχέδιο. Να μετοχοποιήσουν τα δάνειά τους και, σε συνεργασία, να αναλάβουν τη διαχείρισή τους μέχρι να βρεθεί αγοραστής. Στην περίπτωση του Mega υπάρχει πάντοτε το σενάριο για τη συγχώνευση με το Star με το τελευταίο να μπαίνει ως ομπρέλα, ως πιο υγιής οργανισμός. Αν δεν βρεθεί κάποια λύση, μετά τη μετοχοποίηση θα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης σε κάποιο γερμανικό κανάλι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 07/08/2014 13:19:14

  Προσωπικά νομίζω ότι κανένα σενάριο από τα παραπάνω δεν θα προχωρήσει. Οι μηντιάρχες θα εκβιάζουν μέχρι τέλους. Για να μετοχοποιηθούν τα δάνεια, θα πρέπει να συμφωνήσουν και αυτοί. Θα συμφωνήσουν; Λίγο δύσκολο. Από την άλλη, εάν μετοχοποιηθούν τα δάνεια, οι τράπεζες δεν θα πάρουν παρά ψίχουλα από την πώληση των καναλιών (σιγά μην σπεύσουν οι Γερμανοί να αγοράσουν, ούτε κοψοχρονιά δεν θα αγοράσουν τα χρεωκοπημένα ελληνικά κανάλια). Άρα, μπορεί να πηγαίνουμε για πλήρη χρεωκοπία των καναλιών. Πάντως να μην περιμένουμε να φέρουν οι μηντιάρχες ούτε ένα ευρώ από όσα συσσώρευσαν, νόμιμα ή παράνομα, όταν "λεφτά υπήρχαν". Θα προτιμήσουν να αποσυρθούν διακριτικά και να ζήσουν με τα εκατομμυριάκια που έβαλαν στην μπάντα για ώρα ανάγκης...

 2. ΆλυτηΕξίσωση avatar
  ΆλυτηΕξίσωση 07/08/2014 16:48:53

  Τη δυνατότητα να πάρουμε πίσω τις συχνότητες που παρανόμως κατέχουν, τελικά μονάχα σαν ανέκδοτο θα την αναφέρουμε στον χαρωπό καιρό της τιμημένης συγκυβέρνησης, των μεγαλόψυχων με ξένα κόλλυβα ...αρωγών των Εθνικών μας κατσαλιάδων. Να το πιστέψουμε οτι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τυελευταίος, ή μήπως μια ... ευδιάλυτη παρηγοριά θα΄ναι κι αυτό?

 3. Naruto avatar
  Naruto 07/08/2014 19:14:45

  Αν έχουν βγάλει τα χρήματά τους έξω ας τα φέρουν πάλι μέσα και να εξυγειάνουν τις επιχειρήσεις τους , γιατί να τους διαγράψουν τα δάνεια ?. Αν πάλι δεν θέλουν ας τους αφήσει η κυβέρνηση να χρεοκοπήσουν να τους αφαιρέσει τις συχνότητες και να φτιάξει απο την αρχή ενα σωστό ραδιοτηλεοπτικό συστημα .Το μόνο που χρειάζεται ειναι τόλμη .

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 08/08/2014 07:10:26

  Η κυβερνώντες πρέπει να φέρουν και ποινική ευθύνη για χαρισματικές πράξεις. Τελικά η κάθε κυβέρνηση είναι ιδιοκτήτης της χώρας;! Ελέω Θεού κυβερνουν;!

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 08/08/2014 09:30:04

  2 τινά μπορεί να συμβούν: 1) τα πληρώνουν αλλά... τα παίρνουν από εμάς μετά. 2) δεν τα πλξρώνουν και...τα παίρνουν από εμας΄μετά για να τα δώσουνσ τους ξένους. Αποτέλεσμα; το ίδιο ακριβώς. πληρώνουμε εμείς, έίτε έχουν κέρδη είτε χάνουν... αυτό πέτυχαν με την ντροπολογία.

 6. Yet avatar
  Yet 08/08/2014 12:16:27

  Μεγάλες καρδιές τελικά εμείς και μες στην πτώχευσή μας, ΚΑΙ άρχοντες με το στανιό!! Πληρώνουμε τα κερατιάτικα κι ενώ γουστάρουμε τρελά, κάνουμε νάζια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.