Τροπολογία – «Δώρο γάμου» σε Πήγασο-ΔΟΛ-Mega
04/08/2014 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τροπολογία – «Δώρο γάμου» σε Πήγασο-ΔΟΛ-Mega

Στον ύπνο έπιασαν οι βαρόνοι των media διαφημιστές, δημοσιογράφους και εργαζομένους στα ΜΜΕ...

Στον ύπνο έπιασαν οι βαρόνοι των media διαφημιστές, δημοσιογράφους και εργαζομένους στα ΜΜΕ επιβάλλοντας τη δική τους ατζέντα στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την «Κύρωση της Σύμβασης δωρεάς μεταξύ της 1ης υγειονομικής περιφέρειας Αττικής, του γενικού ογκολογικού νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» και του Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» και φέρει την υπογραφή των κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Βρούτση, Σταμάτη και Βορίδη. Η τροπολογία, η οποία αποτελεί casus belli για τους διαφημιστές, τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς, μέλλει να καταργήσει μια σειρά από κεκτημένα και οφίτσια παραχωρώντας τα πάντα στους μεγαλοκαρχαρίες των media, εν όψει και της έναρξης της διαδικασίας συγχωνεύσεων, του κουρέματος των δανείων τους και των συνεργιών μεταξύ τους. Ήδη οι εκπρόσωποι της διαφημιστικής αγοράς προγραμματίζουν συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης την ίδια ώρα που τα μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων στα ΜΜΕ θα συζητήσουν το θέμα στις 7 το απόγευμα από την πλευρά του δημοσιογραφικού κλάδου.

Σύμφωνα με την τροπολογία, που μυρίζει έμπνευση Ε.Βενιζέλου, και αναμένεται να τεθεί αύριο σε ψηφοφορία σε εμβόλιμη συνεδρίαση στο θερινό τμήμα της Βουλής, «επιχειρείται η αναδιαμόρφωση του ραδιοτηλεοπτικού χάρτη της χώρας ενώ ταυτόχρονα θίγονται εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ».

Η τροπολογία των 22 σελίδων κατατέθηκε νύχτα της περασμένης Παρασκευής στο θερινό τμήμα της Βουλής και μέσα σε 10 παραγράφους, ανοίγει το δρόμο για τη συγχώνευση ΔΟΛ-Πήγασου.

Ακόμη σε ότι αφορά τη μετέπειτα λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών, έρχονται δύο σημαντικές αλλαγές. Όπως αναφέρει το άρθρο 2 - παράγραφος 6, της τροπολογίας, «η προβλεπόμενη από την διάταξη του άρθρου 17 του ν. 4208/2013 προθεσμία για την έκδοση προκήρυξης με αντικείμενο την χορήγηση ραδιοφωνικών αδειών, παρατείνεται από την λήξη της μέχρι τις 31.12.2014». Ενώ στο δεύτερο εδάφιο: «Από την δημοσίευση του παρόντος και μέχρι την χορήγηση αδειών ραδιοφωνικών σταθμών κατά τις διατάξεις του ν. 3592/2007, οι ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που λειτουργούν νόμιμα, δύνανται να μεταβάλουν άπαξ τον χαρακτήρα του προγράμματός τους σε μη ενημερωτικό, με υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου τους που κατατίθεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) και συνοδεύεται από συνοπτική παρουσίαση του πρώτου εβδομαδιαίου προγράμματος με τον νέο τους χαρακτήρα. Η μεταβολή ισχύει από την αρχή του ημερολογιακού μήνα, που ακολουθεί την κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης».

Με άλλα λόγια, η προκήρυξη των νέων ραδιοφωνικών αδειών, μεταφέρεται εκ νέου, για το 2015, ενώ μέχρι την λήξη της προθεσμίας, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ενημερωτικού περιεχομένου, μπορούν μέσω δήλωσής τους στο ΕΣΡ, να αλλάξουν την φυσιογνωμία τους.

Όσον αφορά στις συμπράξεις μεταξύ ενημερωτικών και μη ενημερωτικών μέσων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών, για μείωση οικονομικού κόστους, όπως αναφέρει η σχετική τροποποίηση, «κατ’ εξαίρεση, και πάντοτε με την επιφύλαξη του ν 3959/2011, επιτρέπονται συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων (ενημερωτικών ή μη) της αυτής μορφής (τηλεόραση ή ραδιόφωνο) που συμβάλλουν στην μείωση του κόστους λειτουργίας των συμπραττουσών επιχειρήσεων και στην πραγματοποίηση οικονομιών κλίμακας, ιδίως μέσω της από κοινού αξιοποίησης οικονομικών πόρων, τεχνολογικών μέσω, μέσων παραγωγής και τεχνικού εξοπλισμού, ή σχετικά με την διαχείριση, παραγωγή, εκμετάλλευση ή διανομή προγραμμάτων ή περιεχομένου, την συλλογή, διανομή και πρακτόρευση υλικού επικαιρότητας ή για την πρακτόρευση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου για περισσότερα του ενός μέσα, εφόσον δεν έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή την νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Συνοπτικά με την τροπολογία αυτή, αλλάζει η νομοθεσία, ως εξής:

-Καταργούνται τα όρια της δεσπόζουσας θέσης ενημερωτικών Μέσων αν το θελήσουν, όπως και την απόκτηση μη ενημερωτικών Μέσων.

-Καταργούνται οι επιστροφές στη διαφήμιση όπως ακριβώς ζητούσαν από το 2012 οι εκδότες.

-Απαλλάσσονται από το αγγελιόσημο οι διαφημίσεις για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, ενώ απελευθερώνονται οι διαφημίσεις των "προϊόντων" των ΜΜΕ στα κανάλια τους, παρατείνεται επ’ αόριστον το προσωρινό καθεστώς νομιμότητας των ιδιωτικών καναλιών. (σ.σ. Το τελευταίο τους χαρίζει ώρες για τηλεμάρκετινγκ…)

Στο Άρθρο 1

- Από την 1-1-2015 ισχύει ριζική αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας της διαφημιστικής αγοράς και καθιέρωσης της απευθείας τιμολόγησης των διαφημιζομένων από τα ΜΜΕ που καταχωρούν, εκπέμπουν ή προβάλλουν διαφημίσεις. Μέσα από αυτή τη ρύθμιση καταργείται κάθε δυνατότητα παροχής πίστωσης, δωρεάν χρόνου ή οποιασδήποτε άλλης επιβράβευσης σε διαφημιστική εταιρεία ή εταιρία που μεσολαβεί για την πραγματοποίηση διαφημιστικής προβολής.

Με αυτή την τροποποίηση καταργείται η επιβάρυνση των Μέσων για την πληρωμή των διαφημιστικών εταιριών, οι οποίες πλέον θα έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τον διαφημιζόμενο και απαγορεύεται να λαμβάνουν οποιαδήποτε παροχή, χρηματική ή σε είδος ή ακόμα και δωρεάν, επιστροφή, επιβράβευση ή άλλη έμμεση ή άμεση αμοιβή από το Μέσο.

- Μεταβολή του τρόπου υπολογισμού του αγγελιοσήμου, προκειμένου αυτό να υπολογίζεται επί της πραγματικής τιμής που τιμολογείται από το Μέσο στο διαφημιζόμενο, όπως ισχύει για τις λοιπές επιβαρύνσεις.

Πλέον, το αγγελιόσημο, ο ΦΠΑ και οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι θα υπολογίζονται με βάση την τιμή που αναγράφεται στο τιμολόγιο, όπως αυτή θα προκύπτει μετά την αφαίρεση της τυχόν χορηγούμενης έκπτωσης, η οποία δεν μπορεί, σε ανταλλακτικές συμβάσεις μεταξύ ΜΜΕ να υπερβαίνει το 80%.

- και δωράκι στην... Digea, καθώς προβλέπεται πλέον ότι τα μηνύματα για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή με πρόγραμμα που εγκρίνει ο Γ.Γ. Επικοινωνιών, ΔΕΝ αποτελούν διαφήμιση και απαλλάσσονται του αγγελιοσήμου, κάθε φόρου ή άλλης επιβάρυνσης καθώς τονίζεται ρητά ότι εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και αποτελεί υποχρέωση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπολογία προβλέπει αυστηρότατες κυρώσεις σε όσους δεν την τηρούν, με πρόστιμο που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ για εφημερίδες και έντυπα και με πρόστιμο ύψους έως και πέντε φορές επί της τιμής της διαπιστωμένης παράβασης για διαφημιζόμενους ή διαφημιστές.

Στο Άρθρο 2 ρυθμίζονται θέματα σύμπραξης, συγχώνευσης μεταξύ επιχειρήσεων ηλεκτρονικών ΜΜΕ (ενημερωτικών ή μη): «που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους λειτουργίας των συμπραττουσών επιχειρήσεων και στην πραγματοποίηση οικονομιών κλίμακας, ιδίως μέσω της από κοινού αξιοποίησης οικονομικών πόρων, τεχνολογικών μέσων, μέσων παραγωγής και τεχνικού εξοπλισμού, ή σχετικά με τη διαχείριση, παραγωγή, εκμετάλλευση ή διανομή προγραμμάτων ή περιεχομένου, τη συλλογή, διανομή και πρακτόρευση υλικού επικαιρότητας ή για την πρακτόρευση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου για περισσότερα του ενός Μέσα, εφόσον δεν έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος της διαδικασίας συγχώνευσης που βρίσκεται στην τελική ευθεία, ανάμεσα στον Πήγασο και τον ΔΟΛ και μάλιστα σε τέτοιο ποσοστό που προκύπτουν ρυθμίσεις, ακόμα και για το προσωπικό που θα απασχολείται στις επιχειρήσεις των Media, καθώς πλέον θα επιτρέπεται και με το... νόμο η ανταλλαγή ή χρησιμοποίηση από κοινού, υπαλλήλων, διευθυντικών στελεχών, απασχολούμενο δυναμικό, εξοπλισμό, τεχνικές και άλλες διευκολύνσεις, να χρησιμοποιούν κοινές πηγές περιεχομένου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/08/2014 17:41:40

  Την ...κυβέρνηση μόνο δεν έπιασε στον ύπνο που κατάθεσε την τροπολογία.... Μα ....αυτός ο πόλεμος και τα συμφέροντα... Η νέα μεταπολίτευση συνεχίζεται...

 2. proin avatar
  proin 04/08/2014 18:31:55

  Μην ξανακούσω ψηφοφόρο της ΝΔ να παραπονιέται για τους μεγαλονταβατζήδες εκδότες....
  Αυτή είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Πλέον η συγκυβέρνηση είναι μια απροκάλυπτη μαφία στήριξης συγκεκριμένων συμφερόντων που χρησιμοποιεί την κρίση για να μας φοβίσει και να μας κάνει να αποδεχτούμε τα πάντα. Έίμαι χαζός που μέχρι τώρα πίστευα πως ίσως υπάρχει μια καλή πίστη. Πλέον όμως είναι ολοφάνερο πως δεν υπάρχει. Φεύγω κι από εδώ και πλέον θα με βρίσκετε μπροστά σας. Κι αν έχετε λίγη αξιοπρέπεια σας καλώ να φύγετε κι εσείς και να σταματήσετε να στηρίζετε αυτήν την σαπίλα.

 3. anast.t.a avatar
  anast.t.a 04/08/2014 18:49:49

  Υπάρχει σαφής, σαφέστατη εντολή του Πρωθυπουργού ότι τροπολογίες άσχετες με τα νομοσχέδια στα οποία "προσκολούνται" πρέπει να αποφεύγονται. Υπάρχουν άρθρα στο διαδίκτυο που αναφέρονται σε "έντονη ενόχληση" του Πρωθυπουργού σε ανάλογα φαινόμενα. Ή κάτι άλλαξε στην άποψή του ή κορυφαίοι βουλευτές και παράγοντες του Μαξίμου βρίσκονται να παρακούν ή να παρακάπτουν τον Πρωθυπουργό.

  • anast.t.a avatar
   anast.t.a @ anast.t.a 05/08/2014 14:23:14

   Άκυρο το σχόλιο. Η τροπολογία πέρασε από το Κοινοβούλιο με εντολή κ.Σαμαρά.

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 04/08/2014 19:26:34

  Πρώτον (το θεσμικό) : Αυτή η ιστορία με τις άσχετες τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, γενικως είναι κάρφος οφθαλμού. Ξέρω συνεχίζουν το αναρχο-ατσούμπαλο βιολί γιατί "δεν τό 'χουν". Δεν μπορούν, πάει τέλειωσε, Δεν τα βάζω μαζί τους. Με τους διάφορους Γιούνκερ και επιτρόπους τα βάζω: Δουλειά τους είναι, μεταξύ των άλλων, να επεμβαίνουν σε περιπτώσεις αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς σε Κοινοτικές χώρες. Εδώ έχουμε και καρτέλ στα εμπορικά ΜΜΕ - άρα εμπλέκεται και το Ευρωπαικό Δικαστήριο. ΤΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ; Δεύτερον (για το συγκεκριμένο): Εμείς κάποιοι "γενικώς αντικομματικοί" τα έχουμε πεί απο καιρό στους κυβερνητικούς φίλους, απο την εποχή του Μπαιρακτάρη που έκοβε μανίκια: Τυπική περίπτωση τάτσι μίτσι κότσι (μάλλον τσάτσοι - Μήτσοι - Κώτσοι, γιατί θεωρούν μονίμως τους πολίτες πιασμένους κώτσους). Σας τα είπαμε, μας τα είπατε, σας τα ξαναλέμε (στου κουφού την πόρτα).

 5. ΆλυτηΕξίσωση avatar
  ΆλυτηΕξίσωση 04/08/2014 19:53:47

  Ποιός ...σπλαχνικός τοκογλύφος-εταίρα, οφείλει τάχα να επέμβει για να σε να σε ...σώσει απ΄τον αχρείο σου εαυτό και για ποιό λόγο; Βολεύει η σήψη που επικρατεί κι εξαπλώνεται. Κάνει το έργο της επιβολής τους, ακόμα πιο εύκολο. Η διαπλοκή, η ξεφτίλα, το αισχρό αλισβερίσι και η κατάντια του πολιτικού συστήματος είναι πια τόση, όση ακριβώς και η κακομοιριά-παθητικότητα-φτήνια των λοβοτομημένων πολιτών που τους στηρίζουν - οπλίζουν. Μοιάζει να ζούμε αυτό να μας αξίζει! Σίγουρα όμως μπορούμε να συρθούμε κι άλλο, να πέσουμε και παρακάτω. Χωρίς προσπάθεια. Αβίαστα. Έχουμε ήδη τη ...φόρα. Μας φτύνουνε στα μούτρα καθημερινά την προσβολή τους με κάθε τρόπο κι ούτε έκπληξη δε νιώθουμε πια, ούτε απέχθεια, ούτε και μίσος .... Μονάχα πανικό, ενέσιμη ενοχή και αυτολύπηση. Αλήθεια ζούμε;

  • ManosK. avatar
   ManosK. @ ΆλυτηΕξίσωση 04/08/2014 20:32:11

   Πιστεύω πως ναι, ζούμε, σταματάμε σιγά σιγά να βελάζουμε!

   • ΆλυτηΕξίσωση avatar
    ΆλυτηΕξίσωση @ ManosK. 05/08/2014 06:35:16

    Αβάσταχτα ''σιγά-σιγά'' ..... Μήπως όμως ακούτε πια λιγότερα βελάσματα, επειδή όλο και περισσότερα πρόβατα σφάζονται;

  • Seagull avatar
   Seagull @ ΆλυτηΕξίσωση 05/08/2014 08:36:49

   Μπράβο " ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ", τα είπες όλα όσα χρειάζονται για να περιγράψουν τα τελευταία πέντε χρόνια και όχι μόνο: ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!! Προφανώς δεν μας αξίζει τίποτα περισσότερο, τίποτα διαφορετικό, τίποτα καινούργιο, τίποτα αξιοκρατικό, δεν διδαχθήκαμε τίποτα από την ιστορία μας, τίποτα από τον πολιτισμό των πρωγόνων μας. Ενας λαός που σκάβει τον λάκο του και συστηματικά αλλλά σταθερά θάβεται ώστε να εξαφανιστεί από την ιστορία και το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 04/08/2014 22:03:26

  Μολις σκαει μυτη μια αλλαγη αρχιζουν τα σκουξιματα και τσιρισματα, εθελοδουλη κυβερνηση ο ενας ,φευγω και θαμαι απεναντι ο αλλος ,βελαζουμε ο παρα περα , ο Γιουνκερ φταιει ο εξω αριστερα και ο Παπατρεχας τα γενια του ...λες και ολοι εμεις ειμαστε μελη της αγιας οικογενειας των δημοσιογραφων ,διαφημιστων και αλλων παρατρεχαμενων των ΜΜΕ .Οπως πληρωνουμε ολοι μας να πληρωσουν κι αυτοι .Να ξεβολευτουν απο τις θεσεις εργασιας που τις εχουν κατοχυρωσει με χιλιους δυο τροπους .Οι διαφημιστες να τα βρουν με τους διαφημιζομενους και οχι με τα ΜΜΕ που επαιζαν τον ενδιαμεσο για τις εισπραξεις τους .Οι δνταδες των τηλεορασεων να μετακινηθουν και στο ραδιοφωνο να δουν τι εστι βερυκοκο κοκ.Ζουμε τον αστερισμο των εξαγορων και συγχωνευσεων και ετσι θα πορευτουμε εαν θελουμε να δουμε προοδο και αναπτυξη αλλιως ιδου ο τσιριζα και η ροδος της αργεντινικης κουτρουβαλας .

 7. yannis avatar
  yannis 04/08/2014 23:43:03

  Μήπως αυτά είναι τα τελευταία δώρα πριν τις εκλογές ?

 8. Petronius avatar
  Petronius 04/08/2014 23:44:56

  Σύμφωνα με το άρθρο, η τροπολογία "φέρει την υπογραφή των κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Βρούτση, Σταμάτη και Βορίδη" αλλά "μυρίζει έμπνευση Ε. Βενιζέλου"
  Τετραπέρατος ο Βενιζέλος, ε; Τέσσερις υπουργούς τους σέρνει από τη μύτη (των μολυβιών τους).

 9. CHRIS avatar
  CHRIS 05/08/2014 02:36:54

  Δεν πρόκειται να αλλάξουμε ποτέ.

 10. dimitris avatar
  dimitris 05/08/2014 07:16:30

  Αυτό μονάχα?Την τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομάτων?Κάθε πολίτης που χρηματοδοτεί κόμα απαλλάσεται ολόκληρο το ποσό από την φορολογία.Μια χαρά τα.... πάνε,θα τρίβουν τα μάτια τους το τι τους περιμένει.Καληνύχτα Ελλάδα,buenos dias Argentina.

 11. Βασίλης Β. avatar
  Βασίλης Β. 05/08/2014 09:26:36

  Κατά τα άλλα «οι αυταπάτες σταμάτησαν στη Βούλτεψη». Ακούστε, είναι έτσι στημένα και τοποθετημένα όλα όπου δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση αυτή να πάρει απόφαση που θα οδηγούσε σε ξεχείλισμα του ποτηριού. Το πολύ-πολύ καμιά “εποικοδομητική κριτική” να γίνεται που και που για ξεκάρφωμα (σε συμβούλους, περιβάλλοντα και… αντιπροέδρους) κι ύστερα ξανά τα κεφάλια μέσα. Όχι απλώς λοιπόν σταγόνες αλλά βυτίο πυροσβεστικής να αδειάσει η κυβέρνηση μέσα σε κρασοπότηρο, έχει εφευρεθεί τέτοια πληθώρα επικοινωνιακών τεχνασμάτων που θα της επιτρέψει να απολαμβάνει στήριξης με κάθε (επαναλαμβάνω, με ΚΑΘΕ) κόστος και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έως ότου λήξει η τετραετία. Τα φασόν επιχειρήματα επαναλαμβάνονται κάθε φορά με διαφορετική διατύπωση αλλά απαράλλαχτο περιεχόμενο. Κι όποιος δεν πιστεύει οτι “βρισκόμαστε-στο-λυκόφως-της-απαρχής-της-έναρξης-της –αφετηρίας-της-σταδιακής-μετάβασης-σε τροχιά-συγκράτησης-του-ρυθμού-κατρακύλας”, είναι επαγγελματίας καταστροφολόγος, ψεκασμένος, εχθρός της ανάπτυξης και ό,τι άλλο βολεύει. Σε αυτό φυσικά τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχει η εντελώς ασόβαρη έως ανύπαρκτη αντιπολίτευση της χώρας που παίζει με συνέπεια τον ρόλο του εθνικού μπαμπούλα που της έχει ανατεθεί, παρέα με τη χρυσή αυγή. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο ίδιος ο λαός που δεν ξέρει ούτε τι του γίνεται ούτε που βρίσκεται ούτε που θέλει να πάει. Όσα συμβαίνουν στον τόπο είναι απολύτως δίκαια και δείχνουν οτι τελικά η ζωή μπορεί να είναι σκληρή και πολλές φορές ανυπόφορη αλλά οδηγεί τους ανθρώπους στην πορεία που τους αναλογεί.

 12. Αλαμπάλιας Μιχαήλ avatar
  Αλαμπάλιας Μιχαήλ 05/08/2014 09:28:25

  Και φυσικά, ποτέ δε φταίει ο αντωνάκης, που δεν ξέρει δεν είδε δεν άκουσε τίποτα ο έρμος. Μάλλον (και) εδώ μέσα μας θεωρούν κάφρους. Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε λεβέντες. Ετοιμαστείτε για το μονοψήφιο ποσοστό που σας αξίζει, προετοιμάστε και τον αντωνάκη μή σας πάθει τίποτα πάνω που άφησε πίσω την κρίση και προχωρά ακάθεκτος για νέες κατακτήσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.