29/03/2013 14:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κρέμασμα στα μανταλάκια των εργαζομένων του«Ριζοσπάστη»

Για «χορό» πιέσεων, απαξίωσης και απομόνωσης εκ μέρους της διεύθυνσης του Ριζοσπάστη σε βάρος τους κάνουν λόγο 4 δημοσιογράφοι της εφημερίδας του ΚΚΕ (Παναγιώτης Κακαλής, Γιώργος Μιχαηλάρης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Μαυροπούλου).  Οι δημοσιογράφοι αναφέρονται στη «νέα συκοφαντική, άνανδρη και δόλια δημοσίευση των ονομάτων τους (Παρασκευή 29/3) στις σελίδες του «Ρ» (σελίδα 45) με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για μη καταβολή δεδουλευμένων.

ΟΙ καταγγέλλοντες κάνουν λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρείται μέσα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Αναφέρεται για παράδειγμα, ότι συζητήθηκαν στο δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα για άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων. Αποσιωπούν όμως ότι πρόκειται για δεδουλευμένα 6 μηνών που παραμένουν τόσα μετά και από την πληρωμή 1,5 μισθού (εξόφληση Αυγούστου και Σεπτέμβρη) στις 15 Μάρτη. Πράγματι στο δικαστήριο δήλωσαν ότι «γίνεται προσπάθεια να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων και να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές».

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι την αναγκαστική προσφυγή τους στα ένδικα μέσα (εξώδικο και ασφαλιστικά) η διεύθυνση της εφημερίδας επαναλάμβανε μονότονα ότι «δε ξέρουμε πότε θα γίνουν πληρωμές» και πως «η κατάσταση θα χειροτερέψει», αδιαφορώντας για την κατάσταση ανέχειας που είχαν περιέλθει οι εργαζόμενοι. Εξάλλου αυτό είχε δηλώσει η διεύθυνση και στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  στις 8 Φλεβάρη.

Η αλήθεια είναι επίσης, ότι μόνο μετά τα ένδικα μέσα και τη προσφυγή της ΕΣΗΕΑ στο ΣΕΠΕ η διεύθυνση της εφημερίδας δεσμεύτηκε γραπτώς στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει από 1 Απριλίου να πληρώνει κανονικά και από τις 22 Απρίλη θα ξεκινήσει και αποπληρωμή των δεδουλευμένων σε 12 ισόποσες δόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 29/03/2013 14:35:13

  Δεν πιστεύω τίποτα! Αστική προπαγάνδα σαν το Τσέρνομπιλ...

 2. Γιωργος avatar
  Γιωργος 29/03/2013 15:03:01

  Εμένα δεν μου φαίνεται και για κάτι τρομερό. Ιδού το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη:
  "Ασφαλιστικά μέτρα κατά του «Ριζοσπάστη»
  Συζητήθηκε χτες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων εργαζομένων στο «Ριζοσπάστη» (Π. Κακαλής, Β. Παπαγεωργίου, Γ. Μιχαηλάρης, Χρ. Μαυροπούλου), με την οποία ζητούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Εκ μέρους της εφημερίδας, ειπώθηκε ότι γίνεται προσπάθεια να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων και να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές, παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες του Κόμματος και του «Ριζοσπάστη». Ηδη έχουν πληρωθεί δύο μισθοί από τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, οι οποίοι βεβαίως γνωρίζουν τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες της εφημερίδας, αλλά και τις τεράστιες προσπάθειες να αντιμετωπιστούν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι δικές τους οικονομικές δυσκολίες. Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες."
  Από πότε τα ονόματα των εναγόντων είναι απόρρητα; Υπάρχει κανένας νόμος (έστω και ηθικός) περί τούτου;

  • Tassos avatar
   Tassos @ Γιωργος 29/03/2013 15:34:40

   Οχι, δεν νομίζω να υπάρχει κανένας νόμος στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αν όμως είχαμε κουμμουνισμό , θα τους στραγγάλιζε ο ίδιος ο Μπογιόπουλος.

   • Ελπιδοφορος avatar
    Ελπιδοφορος @ Tassos 29/03/2013 18:03:04

    Καλό!
    Για αυτό φαίνεται και δεν την αναγνωρίζουν.
    Πλην όμως η νέα δημοκρατία επιμένει να τους κατατάσσει στο “συνταγματικό τόξο”!
    Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε.

 3. δημης avatar
  δημης 29/03/2013 21:38:46

  ΜΗ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ...ΑΠΟΛΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ.....
  Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ..ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΛΕΝΕ....
  -ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ...
  -ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ,ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" ,ΦΤΗΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ....
  ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ "ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ " ΤΟ ΧΑΡΤΙ ..ΙΕΚ ΤΕΕ ΚΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΒΑΡΥ....
  ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ;;;;; ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ " ΚΑΙ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ " ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.