12/03/2013 10:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελευταία ευκαιρία για τον Flash FM – να φύγει από την ιδιοκτησία του Π.Κυριακίδη ζητούν οι εργαζόμενοι

Να περιέλθει στα χέρια τους ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash ζητούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον σταθμό του καταζητούμενου Πέτρο Κυριακίδη που φέρεται να έχει δραπετεύσει από την Ελλάδα μεταμφιεσμένος σε κληρικό.

Μάλιστα χθεσ το πρωί οι 33 εναπομείναντες εργαζόμενοι του σταθμού κατέθεσαν αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, διεκδικώντας από τον Πέτρο Κυριακίδη την άδεια του σταθμού, όπως ορίζει ο νόμος 4109/2013.

 

Η διάταξη του άρθρου 32 (τροπολογία Απ.Κακλαμάνη) αναφέρει πως πως «σε περίπτωση οριστικής παύσης ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού ή του 1/3 των συνολικών αποδοχών του από τους υπόχρεους προς τούτο, η άδεια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού ανακαλείται από τον ως τότε αδειούχο της».

 

Η αίτηση στο ΕΣΡ «από το ήμισυ πλέον ενός τουλάχιστον των εργαζομένων - περιλαμβανομένου του 1/3 τουλάχιστον των δημοσιογράφων αν πρόκειται για ενημερωτικό σταθμό».

 

Σε αυτούς χορηγείται «άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην αντίστοιχη συχνότητα με πρόταση του ΕΣΡ και απόφαση του Υπουργού Τύπου και ΜΜΕ. Σημειώνεται πως το «το ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο, καθώς και τα ίδια κεφάλαια των υποψηφίων και τα ποσά εγγυητικών επιστολών καθορίζονται από το ΕΣ. που εκτιμά τις περιστάσεις μέχρι του 35% αυτού.»

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις 12/03/2013 19:52:58

    "άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού"

    Κάποτε (στις καλές ημέρες) ο ραδιοσταθμός αυτός μέσω διασυνδέσεων αναμεταδιδόταν και σε άλλες συχνότητες πανελλαδικά. Σύμφωνα με το παρατεθέν απόσπασμα νόμου, η άδεια που ίσως αποκτήσουν οι εργαζόμενοι θα είναι μόνο για τοπικά εκπεμπόμενο πρόγραμμα. Αλλά υπάρχει και το θέμα της περιουσίας του σταθμού (μηχανήματα, συμβάσεις αναπαραγωγής πνευματικών προϊόντων σε ισχύ, τίτλος κ.λπ.). Αυτά δεν νομίζω ότι μπορούν να αποδοθούν στους αιτούντες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.