#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/07/2013 17:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα 10 βήματα για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόρασηΑπό το κτίριο των εγκαταστάσεων της πρώην ΕΡΤ της Λ. Κεταχάκη θα εκπέμψει τελικά η δημόσια ραδιοτηλεόραση το επόμενο διάστημα. Για να μεταδίδει ωστόσο σήμα η “ΔΤ” από τα στούντιο της Κατεχάκη θα πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα σε τεχνικό επίπεδο αλλά και μια σειρά από νομικές-διοικητικές ενέργειες. Κατ' αρχήν το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη θα δημοσιεύσουν στον Τύπο την ερχόμενη Τετάρτη  την πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρόσληψη 2.000 εργαζομένων.

* Για τον ενδιάμεσο φορέα έχουν δικαίωμα να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά αίτηση, τόσο εργαζόμενοι της ΕΡΤ όσο και δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι από τη ραδιοτηλεοπτική αγορά.

* Νομικός φορέας για το μεταβατικό στάδιο δεν θα συσταθεί καθώς ο Γκίκας Μάναλης, ειδικός διαχειριστής, καλύπτεται νομικά από τις Γενικές Διευθύνεις Οικονομικών του υπ. Οικονομικών ενώ στην ουσία μεταβατικός φορέας θα είναι ο ειδικός Λογαριασμός που έχει συσταθεί ήδη για τις ανάγκες της μετάβασης.

* Ο ειδικός λογαριασμός λοιπόν, θα προσλάβει αρχικά 500 εργαζομένους (από τους 2.000) που θα επιλεγούν ενώ η επέκταση του αριθμού και η συμπλήρωση των εργαζομένων έως τον αριθμό των 2.000 τελεί υπό την αίρεση της εκκένωσης του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής, του Ραδιομεγάρου, και της ευτυχούς κατάληξης των διαπραγματεύσεων των συνδικαλιστών με την κυβέρνηση.

* Οι 500 εργαζόμενοι αρχικά και στη συνέχεια  2.000 “μεταβατικοί” του ενδιάμεσου φορέα θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις, με συνοπτικές διαδικασίες, με βάση της ανάγκες για άμεση εκπομπή σήματος με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και φυσικά δελτίο ειδήσεων και όχι αυτό το υποτυπώδες που εκπέμπεται σήμερα, “το οποίο ασφαλώς δεν ικανοποιεί κανέναν” όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Π.Καψής.

* Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από τα μέλη επιτροπής που θα συναπαρτίζουν στελέχη της πρώην ΕΡΤ ενώ η επιλογή θα γίνει με  κοινωνικά κριτήρια, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν και ειδικές ανάγκες (ζευγάρια κ.α).

* Οι προσλήψεις, που θα αφορούν τόσο την τηλεόραση όσο και το Ραδιόφωνο, θα ολοκληρωθούν – καλώς εχόντων – το επόμενο 15θήμερο.

* Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή και ήδη ο Π.Καψής τον χαρακτηρίζει “ριζοσπαστικό νόμο για τα ελληνικά πράγματα”. Ο στόχος είναι να αυτονομηθεί η δημόσια τηλεόραση από την κυβέρνηση. Να κοπεί ο «ομφάλιος λώρος».

* Αμέσως μετά την ψήφισή του το υπουργικό Συμβούλιο θα ορίσει το πρώτο Εποπτικό Συμβούλιο. Θα επιχειρηθεί τα πρόσωπα που θα το στελεχώνουν να έχουν κάποια σχέση με την τηλεόραση, αλλά το γενικό προφίλ θα είναι να περιληφθούν προσωπικότητες με κύρος που θα μπορούν να εγγυηθούν ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι αξιοκρατικές και δεν θα έχουν κομματικό πρόσημο.

* Η πρόθεση είναι αυτό το εποπτικό συμβούλιο –το οποίο αναλαμβάνει ουσιαστικά να υλοποιήσει πλήρως το νόμο της Επιτροπής Αλιβιζάτου,– να είναι υπεράνω πάσης υποψίας. Το Εποπτικό Συμβούλιο θα κληθεί να κάνει τις προσλήψεις των δημοσιογράφων στο νέο οριστικό φορέα  των δημοσιογράφων.

* Το εποπτικό συμβούλιο και τα μέλη του νέου Δ.Σ. θα ορίσουν τον ακριβή αριθμό του νέου φορέα.

Εντωμεταξύ χθες κατατέθηκε νέα αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης την κατάργηση της ΕΡΤ. Την αίτηση κατέθεσε ο Γιώργος Κόκκας, δικηγόρος της ΕΡΤ ΑΕ, αλλά και εκπρόσωπος του  Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, και στρέφεται εναντίον του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 15/07/2013 18:26:20

  Παρακολούθησα λίγο χθές και σήμερα αυτό το καινούριο πρόγραμμα.
  Θλιβερή εικόνα. Σταματήστε την.

  ΥΓ. Ένα ιστορικό ντοκυμανταίρ έχει νόημα και σπουδαία θέση ενταγμένο σ ένα ποικίλο σύγχρονο ποιοτικό πρόγραμμα. Πρωί-μεσημέρι-βράδυ τέτοιες εικόνες από τα τραγικά χρόνια του παρελθόντος, μόνο μαζική κατάθλιψη στον ελληνικό πληθυσμό μπορούν να προκαλέσουν.
  Σταματήστε το!
  Καλύτερα μαύρο.

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ Ρύκιος 16/07/2013 17:50:51

   '' Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη.''
   Οδυσσέας Ελύτης

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 15/07/2013 19:36:57

  Η εικόνα της ΔΤ είναι θλιβερή, είμαι σίγουρος ότι η προχειρότητα και ο "αρπακολιτισμος" της κυβέρνησης θα συνεχιστεί όχι μόνο σε αυτό το θέμα αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα, λυπηροί και απογοητευτικοί για μια φορά ακόμα και πλέον επικίνδυνοι.

 3. antinewsistas avatar
  antinewsistas 16/07/2013 07:17:43

  Ο Παντελής Καψής θέλει να στελεχώσει τον οργανισμό με πρόσωπα που έχουν χαρακτηριστικά σαν αυτά των κυρίων Μόσιαλου και Χωμενίδη, ώστε να γίνουν δημιουργικά ανοίγματα και να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση.
  Ο Ηλίας Μόσιαλος υπήρξε υπουργός Επικρατείας επί Γιώργου Παπανδρέου με αρμοδιότητα την ΕΡΤ και είναι καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE.
  O Xρήστος Χωμενίδης είναι γνωστός, καταξιωμένος διεθνώς συγγραφέας, με αιχμηρή και παρεμβατική γραφή για την πολιτική.
  Λαμπρά!Μη ξεχάσει το Ρέππα και τον Πεταλωτή!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.