#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2014 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του κυρίου ΚαψήΚούφιες αποδείχθηκαν οι υποσχέσεις του επιτελείου του κυρίου Καψή αναφορικά με την τύχη που θα είχαν όσοι ΕΡΤικοί αποδέχθηκαν να ενταχθούν στη «ΔΤ». Σαν άλλοι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι του «Αστερίξ» που κατατάχθηκαν υπακούοντας στις σειρήνες του Καίσαρα για να αντιληφθούν στη συνέχεια ότι τα πράγματα είναι πολύ σκληρά, έτσι και οι εργαζόμενοι στη ΔΤ ανακάλυψαν ότι τα κριτήρια της προκήρυξης εκτός ΑΣΕΠ συνιστούν ένα άλλοθι για νέες προσλήψεις ημετέρων και έχουν προκαλέσει ήδη σοβαρούς τριγμούς στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο.

Οι  συμβασιούχοι της ΕΡΤ που ενσωματώθηκαν στη ΔΤ με τις εξάμηνες συμβάσεις και τώρα διαπιστώνουν πως δεν έχουν προοπτική για πρόσληψη στη ΝΕΡΙΤ εξαπολύουν μύδρους κατά του Παντελή Καψή, ζητούν ακρόαση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ενώ απειλούν θεούς και δαίμονες καθώς αυξήθηκαν τα ποσοστά κατηγοριών που δίνουν περισσότερα μόρια, όπως οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι.

Στις τεχνικές ειδικότητες, αλλού υπάρχουν περισσότερες θέσεις και αλλού μηδαμινές, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τους σκοπούς της ΝΕΡΙΤ. Οι τεχνικοί για τη ροή και την εκπομπή σήματος είναι μόλις 66, όταν ένα ιδιωτικό κανάλι απασχολεί περισσότερους από 100. Η ξένη γλώσσα δεν θεωρείται προσόν, όπως σε όλους τους άλλους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ήδη στις υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έφτασε καταγγελία από πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ με την οποία αποκαλύπτεται πως κατατίθενται «πλαστά» πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αναφέρεται, μάλιστα, συγκεκριμένο φροντιστήριο στο Περιστέρι που έχει χορηγήσει μαζικά πιστοποιητικά για τις αιτήσεις στη ΝΕΡΙΤ!

Εν τω μεταξύ ο κ. Καψής πανηγυρίζει και ανακοινώσει ότι κατατέθηκαν συνολικά 597 προτάσεις από Έλληνες δημιουργούς στην κατεπείγουσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΝΕΡΙΤ για εκτέλεση παραγωγής προγράμματος, που θα καλύψει τις ανάγκες της από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο 2014.

Τι μας πληροφορεί το σχετικό δελτίο τύπου, το μυριοστό από την υφυπουργοποίηση του κ.Καψή; Ότι «τηρώντας απαρέγκλιτα την αρχή της διαφάνειας και με εμπιστοσύνη στις ικανότητες των Ελλήνων δημιουργών, η ΝΕΡΙΤ αποφάσισε να ακολουθήσει ανοικτή διαδικασία – για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεοπτική αγορά διεξήχθη ηλεκτρονικά ανοικτός διαγωνισμός με απόλυτη διαφάνεια – και να μην ασκήσει το εκ του νόμου παρεχόμενο δικαίωμά της για απευθείας ανάθεση, παρά την επείγουσα ανάγκη για προμήθεια προγράμματος. Δεδομένων δε των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, η ενέργεια αυτή στοχεύει παράλληλα στην τόνωση της εγχώριας παραγωγής, κάτι που αποτελεί και θεσμική υποχρέωση της ΝΕΡΙΤ. Για την αξιολόγηση των προτάσεων που κατετέθησαν έχουν οριστεί διαδοχικά στάδια αξιολόγησης με διαφανείς διαδικασίες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στην επιλογή των προγραμμάτων.

Επίσης, έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής, που αφορούν στη συμβατότητα των προτάσεων με τους στόχους και τις αρχές της ΝΕΡΙΤ, στην εγκυρότητα, την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους, καθώς και στα οικονομικά δεδομένα. Οι προτάσεις που δεν θα επιλεγούν στην παρούσα φάση, μπορούν να κατατεθούν από τους παραγωγούς και στην επόμενη πρόσκληση. Σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με επαρκές χρονικό περιθώριο αιτήσεων, για εκπομπές και προγράμματα που θα ολοκληρωθούν και θα προβληθούν την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014».

Αυτά μας λέει επακριβώς το δελτίο Τύπου την ίδια στιγμή που έχουμε στοιχεία στη διάθεσή μας για δεσμεύσεις και υποσχέσεις σε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα-«κολλητών».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 31/01/2014 14:04:48

  Αυτόν ποιός θα τον αλλάξει λοιπόν, και γιατί δεν το πράττει. Το όλο εγχείρημα για την νέα τηλεόραση προκαλεί παντού γέλοιο.

 2. δημης avatar
  δημης 31/01/2014 22:08:31

  ++++++++
  ΕΥΤΥΧΩΣ .....ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ...ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ....
  ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ -ΓΟΝΟ...

 3. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 03/02/2014 14:27:05

  Αν χαθεί η μάχη για τον εκσυχρονισμό της ΝΕΡΙΤ θα χαθούν και οι μάχες των εκλογών (ευρωβουλής, δημοτικών, εθνικών). Η ΝΕΡΙΤ είναι το μόνο ραδιοτηλεοπτικό μέσο που μπορεί να στηρίξη την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας, αρκεί να μην σαμποτάρεται εκ των έσω...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.