Τα μικρά και τα μεγάλα ... μόρια της ΝΕΡΙΤ
03/02/2014 18:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα μικρά και τα μεγάλα ... μόρια της ΝΕΡΙΤ

Τα μεγάλα μαχαίρια έχουν βγει στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση μεταξύ συμβασιούχων που έβαλαν πλάτη και άκουσαν τις υποσχέσεις του Παντελή Καψή...

Τα μεγάλα μαχαίρια έχουν βγει στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση μεταξύ συμβασιούχων που έβαλαν πλάτη και άκουσαν τις υποσχέσεις του Παντελή Καψή και τώρα απλώς ματαιώνονται βλέποντας ότι προκρίνονται άλλοι εκτός ΔΤ έχοντες καλύτερα τυπικά προσόντα. Όμως και μεταξύ προσοντούχων η σφαγή δεν έχει τέλος με τα κουίζ να δίνουν και να παίρνουν διαδικτυακά με τον υποψήφιο από την Λαμία να έχει τα ίδια ακριβώς μόρια με αυτά του διευθυντή καναλιού εθνικής εμβέλειας. Ο παραλογισμός δεν έχει τέλος. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού έχουν βλέψεις να βγουν στο γυαλί, χωρίς να έχουν ιδέα για το τι εστί auto Q ενώ οι «κολλητοί», αλλοτινοί πρασινοφρουροί, που δεν έχουν τελειώσει ούτε το Λύκειο δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να γράψουν ένα κείμενο της προκοπής αν και εφόσον τους ζητηθεί.

Εν τω μεταξύ σφοδρή… επίθεση για τις… μειωμένες σε αριθμό ….προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ και για τον… «απαράδεκτο και ντροπιαστικό τρόπο επιλογής τους» εξαπολύει η ΕΣΗΕΑ-ΠΣΑΤ όπου με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την οριστική απώλεια περισσότερων από 500 θέσεων εργασίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ, όπως αυτονόητα προκύπτει από την προκήρυξη μόλις 132 θέσεων για την ΝΕΡΙΤ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Διαφωνούμε ριζικά με τον αδιαφανή τρόπο πρόσληψης αυτού, του ελάχιστου για τις ανάγκες της ΝΕΡΙΤ προσωπικού, καθώς το σύστημα μοριοδότησης που επελέγη ευνοεί τους υποψήφιους χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έναντι των απολυμένων συναδέλφων της ΕΡΤ, ολοκληρώνοντας έτσι το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ της 11 ης Ιουνίου 2013.

Ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας υποβαθμίζεται σε επίπεδο τοπικού καναλιού, από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς ο σχεδιασμός της ΝΕΡΙΤ αποδεικνύεται κατώτερος των κυβερνητικών δεσμεύσεων περί «ελληνικού BBC ». Ακυρώνονται έτσι οι διακηρύξεις των κυβερνητικών στελεχών περί δημιουργίας ενός νέου ανεξάρτητου, πολυφωνικού και ποιοτικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Καλούμε τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης καθώς και τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ κ. Γ. Προκοπάκη, να πάρουν πίσω τώρα αυτούς τους απαράδεκτους σχεδιασμούς. Να εξετάσουν με σοβαρότητα το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να λάβουν το συντομότερο αποφάσεις ουσιαστικής αναβάθμισής της χωρίς εμπάθειες και αποκλεισμούς.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΠΣΑΤ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του… Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καταγγέλλει την απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας αθλητικών συντακτών στον υπό σχεδιασμό νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ), όπως προκύπτει από την προκήρυξη των θέσεων των δημοσιογράφων.

Ο ΠΣΑΤ εκφράζει την έντονη διαφωνία του διότι στην προκήρυξη της ΝΕΡΙΤ προβλέπονται μόνο 16 θέσεις αθλητικών συντακτών έναντι 100 που ήταν πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ, κάτι που σε οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση του αθλητικού τμήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει επίσης την κατάργηση της ΕΤ3, του περιφερειακού καναλιού που υπήρχε πριν το λουκέτο της 11ης Ιουνίου 2013 και τον επί της ουσίας αφανισμό των αθλητικών συντακτών, αφού για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται μόνο τρεις θέσεις αθλητικών συντακτών από τις 20 που υπήρχαν. Επιπλέον καταγγέλλει την κατάργηση και περιφερειακών σταθμών, μοναδικών φορέων ενημέρωσης των ελλήνων πολιτών.

Η αθλητική δημοσιογραφία, ο ελληνικός αθλητισμός, αλλά και η ελληνική περιφέρεια, έχουν μεγάλη ανάγκη από τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Οι συνάδελφοι του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, της ΕΤ3 και οι συνάδελφοι της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, είχαν δώσει δείγματα της εξαιρετικής δουλειάς τους, καθώς εδώ και δεκαετίες κάλυπταν με μεγάλη επιτυχία σημαντικά αθλητικά γεγονότα, κάτι που είναι αμφίβολο ότι μπορεί να συμβεί στο μέλλον με το σχεδιασμό που γίνεται.

Κατόπιν αυτών, καλούμε τον αρμόδιο υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή και τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ κ. Γιώργο Προκοπάκη, να επανεξετάσουν συνολικά τις προβλεπόμενες θέσεις των δημοσιογράφων και να μην επιμείνουν στο σχεδιασμό τους για την πρωτοφανή μείωση των θέσεων των αθλητικών συντακτών στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Καλούμε επίσης την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις Συντακτών της χώρας σε κοινό δυναμικό αγώνα, τόσο για τη μεθόδευση της καρατόμησης των αθλητικών προγραμμάτων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, όσο και για τις προσβλητικές για το δημοσιογραφικό επάγγελμα προϋποθέσεις επιλογής που θέτουν για το νέο φορέα ΝΕΡΙΤ και που ουσιαστικά ακυρώνουν τη διαδρομή και την επαγγελματική υπόσταση των συναδέλφων».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
    Κ.Σ.Μαυρόπουλος 03/02/2014 20:00:51

    -20 θέσεις αθλητικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη!!!!!!!!!!!! -πόσα από αυτά τα παλικάρια πήγαιναν στη δουλειά και πόσα είχαν δεύτερη και τρίτη απασχόληση; -για τα χρώματα που τα υποστήριζαν, πόσοι οι βένετοι και πόσοι οι πράσινοι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.