#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/07/2013 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα μεγάλα μαχαίρια ακονίζουν “Πρώτο Θέμα” και “Έθνος” για τα κυριακάτικα φύλλα τουςΤα μεγάλα μαχαίρια άρχισαν να βγαίνουν από τα θηκάρια των εκδοτικών οργανισμών του “Πρώτου Θέματος” και του Γ. Μπόμπολα, με την ατζέντα του πολέμου να περιλαμβάνει μέσα τα πάντα: Από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου και το μπαρ Στοά, έως και τον Νίκο Ζήγρα χωρίς να μένει εκτός και ο γνωστός εφοπλιστής που μετέχει στην εφημερίδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Protothema online, ο Ακης αγόρασε από τον μεγαλοεκδότη (εννοεί τον Φώτη Μπόμπολα) το καφέ - μπάρ "Στοά" αντί 400.000 ευρώ που δεν δηλώθηκαν πουθενά". Η αναφορά αυτή γίνεται σύμφωνα με την κατάθεση του εξαδέλφου του πρώην υπουργού, Νίκου Ζήγρα. Το θέμα ερευνάται και στο στάδιο της ανάκρισης για τα μη πολιτικά πρόσωπα που βρίσκεται σε εξέλιξη

 

Τι γράφει το “Πρώτο Θέμα”

 

Στο προσκήνιο επανέρχονται – και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» – οι αποκαλύψεις που είχε κάνει ο Νίκος Ζήγρας στον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, σχετικά με τις δοσοληψίες που είχε ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου ο γιος του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος, να αποκτήσει από μεγαλοεκδότη το καφέ – μπαρ «Στοά» επί της οδού Πατησίων.

 

Πρόκειται για τον τον Φώτη Μπόμπολα μέτοχο στη συγκεκριμένη επιχείρηση στον οποίο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, είχε δώσει 400.000 ευρώ ώστε ο γιος του να αποκτήσει το μερίδιό του στη «Στοά» χωρίς όμως τα χρήματα αυτά να έχουν δηλωθεί ποτέ. Οι σοβαρές αυτές καταγγελίες του Νίκου Ζήγρα, βρίσκονται εδώ και μήνες στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης που συνεχίζεται να ερευνά το μεγάλο σκάνδαλο διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» τον άλλοτε κραταιό υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

 

Ειδικότερα, σε συμπληρωματική του απολογία, πριν από περίπου ένα χρόνο στον ανακριτή που ερεύνησε την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Ν. Ζήγρας είχε αναφέρει πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και σήμερα βασικός κατηγορούμενος στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είχε δώσει στον Φώτη Μπόμπολα 400.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσει το μερίδιο του από την συγκεκριμένη επιχείριση.

 

Μόνο που τα χρήματα αυτά - σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου – δεν δηλώθηκαν ποτέ. Για το λόγο αυτό εξάλλου, και αυτό το σκέλος της υπόθεσης ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, αφού είναι σαφές πως πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος, κατηγορία που βαρύνει τον Ακη Τσοχατζόπουλο και 18 ακόμη πρόσωπα. Μια κατηγορία που ερευνάται στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και κατά τη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Ζήγρας έχει εμμείνει στα όσα είχε καταθέσει στον ανακριτή για τη δράση του πρώην υπουργού αλλά και των υπολοίπων συγκατηγορουμένων του. Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, οι συγκατηγορούμενοι του Άκη Τσοχατζόπουλου συνέβαλαν στη διακίνηση και στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αποτελεί προϊόν δωροδοκίας του πρώην υπουργού από τις εταιρείες Ferostaal και Antey, κατασκευάστριες των γερμανικών υποβρυχίων και των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor – m1, αντιστοίχως.

 

«Όσον αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρεία εστίασης, καφέ-μπαρ στην Πατησίων με την επωνυμία Στοά, γνωρίζω ότι ο πατέρας του, πλήρωσε στο πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδος, το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του στον ανακριτή, πριν από περίπου ένα χρόνο.

 

Η συγκεκριμένη αναφορά του «μετανοημένου» εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις δοσοληψίες του πρώην υπουργού με τον μεγαλοεκδότη, έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς κρίθηκε από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές πως πρόκειται ξεκάθαρα για μια ακόμη περίπτωση ξεπλύματος μαύρου, αδήλωτου, πολιτικού χρήματος, που μάλιστα έχει προκαλέσει και το ενδιαφέρον παραγόντων της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 22 Απριλίου στο Εφετείο της Αθήνας.

 

Είναι πλέον ξεκάθαρο, σημειώνουν νομικοί κύκλοι, πως με τις απολογίες του ο προφυλακισμένος εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου για τους δικούς του λόγους – ελπίζοντας προφανώς σε πιο ευνοϊκή μεταχείριση – αποφάσισε να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης αποκαλύπτοντας με λεπτομέρειες τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις διαδρομές του μαύρου χρήματος αλλά και τις αγοραπωλησίες που έγιναν προκειμένου αυτό να νομιμοποιηθεί. Μια από αυτές- σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα – ήταν και η αγορά του μεριδίου της επιχείρησης του μεγαλοεκδότη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο με χρήματα που δεν δηλώθηκαν ποτέ!

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. tassos avatar
    tassos 19/07/2013 10:07:18

    "Δυο γαϊδαροι μαλλώνανε σε ξένο αχυρώνα"......
    "Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται".....
    διαλέξτε και πάρτε....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.