16/10/2013 15:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα κλειδιά της ΕΡΤ ζητούν από τον Καψή 32 βουλευτές της ΝΔ

Από τη Βουλή θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα κλειδιά του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής που παραμένει κατειλημμένο από τις 11 Ιουνίου του 2013. Μέχρι στιγμής όλες οι “βίαιες” και σκληρές προτάσεις έχουν πέσει στο κενό, σαν να μην ήταν από μόνη της βίαιη η ενέργεια του “μαύρου” της ΕΡΤ αντί για τον καθαρισμό της πράσινης “κόπρου” που συσσωρεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι εγκαταλείφθηκε ως ιδέα και το κλείσιμο του διακόπτη του ηλεκτρικού αλλά και η κλήση του εισαγγελέα και των ανδρών των ΜΑΤ για την εκκένωση του κτιρίου. Σήμερα το πρωί λοιπόν 32 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησαν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα καταθέτοντας ερώτηση – παραίνεση προς τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή για να προχωρήσει άμεσα το θέμα της ΕΡΤ και να βάλει τέλος στις καταλήψεις του Ραδιομεγάρου και των εγκαταστάσεων της Δημοσίας Τηλεόρασης ώστε να επιστρέψουν ξανά στο Δημόσιο.

Στην ερώτηση τους οι  βουλευτές τονίζουν πως η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, με τεράστιο πολιτικό κόστος, ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης και ραδιοφωνίας -ΝΕΡΙΤ. Ωστόσο παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος, έκτοτε, το κτίριο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, δεν έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα. «Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ, ΔΕΝ είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ρωτούν τον υπουργό να τους ενημερώσει για τα μέτρα που προτίθεται να προβεί και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται κυβερνητικό στέλεχος είχε αναφέρει πως μέχρι το τέλος του Οκτώβρη το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκεύη θα έχει αδειάσει από τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας, όπως είχε γράφει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος.

Πρώτος υπογράφει την ερώτηση ο Ηλίας Βλαχονιάννης και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Κωνσταντίνος Τασσούλας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Π.Καψής: Το μπαλάκι στον Στουρνάρα

Εν τω μεταξύ, ο αρμόδιος υφυπουργός Δ.Τ Παντελής Καψής μιλώντας στην Κάτια Μακρή στο Real FM έκανε λόγο για εισαγγελέα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Είναι δουλειά του υπουργείου Οικονομικών, όπως είπε, να ζητήσει την επιστροφή του ραδιομεγάρου ενώ για τον εισαγγελέα, είπε πως δεν μπορεί να φανταστεί να υπάρχει άλλος τρόπος.

“Αν δεν πάει η Δημόσια Τηλεόραση και μάλιστα σύντομα στην Αγία Παρασκευή τότε υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει να καλύψει την Ελληνική Προεδρία, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί από την Κατεχάκη. Το ζήτημα πρέπει  να αντιμετωπιστεί πια”.

Άλλα σημεία της συνέντευξης

Για το εμπάργκο των κομμάτων: Είναι μια συμπεριφορά που δεν είναι επιτρεπτή απέναντι σε κανένα Μέσο Ενημέρωσης όποιο κι αν είναι αυτό. Αντί να συνεργαστούν όλα τα κόμματα, και η αντιπολίτευση για μια τηλεόραση χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, κακοδιαχείρηση και τα σκάνδαλα που υπήρχαν στο παρελθόν, έχουμε μείνει κολλημένοι στο χτες.

 

Για την ΝΕΡΙΤ: Θα πρέπει να κριθεί όχι με βάση το τι έγινε στο παρελθόν, αλλά με βάση το πρόγραμμα που θα προβάλει, την ποιότητα που θα εκπέμπει, τον πολιτισμό και τον δημόσιο διάλογο που θα προάγει, αλλά και το κόστος που θα έχει. Να είμαστε όμως προσηλωμένοι στη μεγάλη εικόνα και να μη χανόμαστε σε αντιπαραθέσεις με συντεχνιακή και κομματική διάσταση που δεν πρέπει να μας αφορούν. 

Για το κόστος της Δημόσιας Τηλεόρασης: Το μόνο πραγματικό κόστος είναι οι αποζημιώσεις. Το κόστος για το πρόγραμμα που εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση είναι εξαιρετικά χαμηλό και είτε το πληρώσει ο τηλεθεατής μέσω της ΔΕΗ είτε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, εμείς το πληρώνουμε τελικά. Είναι όμως εξαιρετικά μικρό σε σχέση με το παρελθόν και συγκριτικά με άλλα τηλεοπτικά κανάλια.

Για το ανταποδοτικό τέλος: Το ανταποδοτικό τέλος θα επανέλθει σημαντικά μειωμένο με την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Omifast avatar
  Omifast 16/10/2013 15:51:22

  Οι Ελληνική Αστυνομία και οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης οφείλουν να εφαρμόσουν τον Νόμο και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του Κράτους!
  Σε αντίθετη περίπτωση, οπουδήποτε αλλού η Κυβέρνηση και η Αστυνομία εφαρμόζουν τον νόμο, θα θεωρείται ότι γίνεται "επιλεκτικά" (τι κάνει νιάου νιάου)...

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Omifast 16/10/2013 20:43:07

   Αν η απόφαση κλεισίματος της Ε.Ρ.Τ. ήταν καθαρή και δεν είχε γίνει βάσει ψευδόμενης πράξης νομοθετικού περιεχομένου τα λόγια σας θα ήταν αυτονόητα. Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν εταιρική περιουσία που δεν τους ανήκει και θα έπρεπε να απομακρυνθούν από την πρώτη στιγμή που απελύθησαν (νομίμως). Αυτή όμως η (νόμιμος) απόλυση δυστυχώς ουδέποτε έγινε.

   Σήμερα η συγκυβέρνηση απλώς επιχειρεί να διώξει από τις εγκαταστάσεις τής Αγ. Παρασκευής εργζομένους, πολλοί εκ των οποίων προσελήφθησαν εκτός διαδικασιών Α.Σ.Ε.Π., για να τους αντικαταστήσει με άλλους οι οποίοι στο σύνολό των προσελήφθησαν εκτός διαδικασιών Α.Σ.Ε.Π.

   Το ορθώτερο θα ήταν να υπάρξει ακριβές οργανόγραμμα του νέου οργανισμού, η ακύρωση της ψευδόμενης Π.Ν.Π., η απόλυση όλων όσων είχαν προσληφθεί στην Ε.Ρ.Τ. εκτός διαδικασιών Α.Σ.Ε.Π. ή απλώς πλεονάζουν και η προκήρυξη των υπολοίπων θέσεων (αν απαιτούνται) χωρίς χαριστική μοριοδότηση των πρώην.

   Φυσικά αυτό δεν θα γίνει επειδή η συγκυβέρνηση αυτοεγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο και δεν πρόκειται να παραδεχθεί δημοσίως το σφάλμα της και την συνταγματική παρασπονδία της (μια εκ πολλών).

  • Σπύρος Μαρκεζίνης avatar
   Σπύρος Μαρκεζίνης @ Omifast 16/10/2013 20:50:44

   αντε βρε omifast πανε να δεις κανένα σηριαλ.Επιασες στασίδι και σχολιάζεις τα πάντα παπαγάλε του στουρνάρα

   • Omifast avatar
    Omifast @ Σπύρος Μαρκεζίνης 17/10/2013 13:16:33

    Μαρκεζίνη,
    ζω στο εξωτερικό. Δεν μπορώ να δω εδώ τα "ελληνικά" σήριαλ που βλέπεις εσύ.
    Έχω δικαίωμα να σχολιάζω ότι και όσο θέλω από τη στιγμή που το κάνω κόσμια και δεν χυδαιολογώ.
    Τώρα, εάν εσύ κλείστικες στο Ραδιομέγαρο και περιμένεις να σε ταϊσει το κράτος, βάρα τα πλήκτρα στο pc σου και φώναζε να "δικαιωθείς"...

  • Δημητρης avatar
   Δημητρης @ Omifast 16/10/2013 21:02:43

   Μια και σχολιαζεις παντου θα μου θυμισεις ενα δημοκρατικο κρατος που εκλεισε με αυτο τον τροπο δημοσια τηλεοραση ?

 2. Δημητρης avatar
  Δημητρης 16/10/2013 21:03:46

  Η ερωτηση για τον omifast

  • Omifast avatar
   Omifast @ Δημητρης 17/10/2013 13:25:09

   Δημήτρη,
   δεν είπα ποτέ ότι ξέρω τα πάντα αλλά έχω όμως το δικαίωμα να έχω άποψη για τα πάντα και να την γράφω εδώ από τη στιγμή που το κάνω κόσμια και δεν χυδαιολογώ.
   Η Ελλάδα δεν είναι δημοκρατική χώρα.
   Μία χώρα όπου τη δημόσια ζωή την καθορίζουν οργανωμένες μειοψηφίες τραμπούκων (ΠΑΜΕ, αναρχοαυτόνομοι, αντιρρησίες, κουκουλοφόροι ποινικοί εγκληματίες) και τα συνδικάτα (ειδικά η ΑΔΕΔΥ) δεν είναι δημοκρατική.

   Υ.Γ.:
   σε άλλο ποστ έχω πει ότι η οικονομία της χώρας ΔΕΝ σηκώνει πάνω από 300.000 δημοσίους υπαλλήλους. Οι υπόλοιποι (που ούτως ή άλλως προσελήφθησαν ρουσφετολογικά και δεν έχουν καν αντικείμενο) πρέπει να ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ. Μέσα σε αυτούς τους "υπόλοιπους" είναι και αυτοί της ΕΡΤ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.