09/07/2013 06:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην πρώην ΕΡΤ

Άκαρπη απέβη και η χθεσινοβραδινή συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων, με τον αρμόδιο υφυπουργό για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή. Οι βασικές διαφωνίες εστιάζουν στο θέμα των αποζημιώσεων και στην υπογραφή των δίμηνων συμβάσεων το μεσοδιάστημα για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα, εξέλιξη με την οποία διαφωνούν οι εργαζόμενοι.

Εντωμεταξύ συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών είχε χθες ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης, για τα οφειλόμενα της ΕΡΤ. Ο ειδικός εκκαθαριστής αποσαφήνισε ότι οι οφειλές θα καταβληθούν από τη νέα εταιρεία στην οποία θα περάσουν όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις της, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ένας ειδικός κωδικός στον προϋπολογισμό, μέσα από τον οποίο θα γίνουν οι πληρωμές. Ανοικτό είναι και το ζήτημα με την καταβολή του ΦΠΑ για τιμολόγια που έχουν ήδη προσκομίσει παραγωγοί και σκηνοθέτες και πρέπει να αποδοθούν στο ελληνικό δημόσιο, αλλά δεν έχουν καταβληθεί από την ΕΡΤ ΑΕ. Σήμερα συνεχίζονται από την ΠΟΣΠΕΡΤ οι εκδηλώσεις στο Ραδιομέγαρο με τίτλο “Κάντε την κυβέρνηση να σας ακούσει”.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hawk avatar
  Hawk 09/07/2013 09:45:01

  Ωραία τα έχουν καταφέρει, ένας μήνας και, χωρίς κρατική τηλεόραση στην οποία κάποιοι μπορούσαν να βρούν ένα σύντομο καταφύγιο, τώρα υποχρεωμένοι να βλέπουμε τα σκουπίδα (να ήταν και σκουπίδια καλά θα ήταν) των ιδιωτών καναλαρχών, θα μου πεις δεν σε υποχρεώνει κανένας, ε ναι δεν με υποχρεώνει και γι αυτό τους γυρίζω την πλάτη δια παντός, και ρωτάω κρατική τηλεόραση θα έχουμε και πότε? Και τελικά ας πληρώνουν όσοι ενδιαφέρονται, όσοι δεν ενδιαφέρονται ας μείνουν στην τσάμπα - τρέμη - μπάμπη - προτοσάλτες και λοιπούς φωστήρες.

 2. tassos.κ avatar
  tassos.κ 09/07/2013 11:03:00

  Αυτός ήταν και είναι ο σκοπός τους. Για να μπορέσουν να επιβάλλουν αυτά που θέλουν αδιαφορώντας(!!!) για το οικονομικό κόστος όλου αυτού του εγχειρήματος. Και ξαναρωτάω άλλη μια φορά τους συντάκτες των κειμένων που αφορούν τη Ρ/Τ. 1. Σε τι θα ωφεληθεί το κράτος οικονομικά από το κλείσιμο της Ρ/Τ.
  Όταν με περίσσεια κομπορρημοσύνη μιλάνε για επενδύσεις που θα αποφέρουν πχ, τόσα εκατ. ευρώ κλπ, πώς γίνεται με τόση ευκολία να καταχρεώνουν όλους εμάς για τους οποίους νοιάζονται (sic) με κάποιες εκατοντάδες ευρώ (αποζημιώσεις, ρήτρε συμβολαίων για προγράμματα κλπ) .;
  Γιατί δεν ετοιμασαν το περιβόητο Ν/Σ με την Ρ/Τ ανοικτή;
  3. Πώς γίνεται μια κυβέρνηση και ένας υπουργός να μιλάνε για οργανισμό με υπεράριθμους(Ρ/Τ) ενώ την ίδια χρονική περίοδο να έχουν κάνει κι άλλες προσλήψεις με παχυλότατους μισθούς, πώς και ποιόν θα μπορούσαν να πείσουν για το λόγο του κλεισίματος;
  Πώς είναι δυνατόν να κατασυκοφαντούν τον κρατικο φορέα Ρ/Τ για κακής ποιότητας προγράμματα; Τα νούμερα τηλεθέασης δεν ανταποκρίνονται σε υγιείς νόες, αλλά στην πλειοωηφία του λαού που η κουλτούρα του φτάνει μόνο μέχρι τις πρωινάδικες ανοησίες, τα τούρκικα σκουπίδια και τις ελληνικές φτηνοπαραφωγές. Εκεί μας έχουν καταντήσει. Όσον αφορά την κυβερνητική προπαγάνδα, ποιός την ενίσκυε και ποιός την καλλιεργούσε; Σίγουρα όχι ο μεροκαματιάρης εργαζόμενος. Ούτε λέξη για τις διορισμένες διοικήσεις που καθόριζαν την γραμμή . Λοιπον επιτέλους ας ειπωθούν αλήθειες κι αν με πείσουν για τις αγαθές προθέσεις θα είμαι ο πρώτος που θα τους χειροκροτήσει. Με ξεκάθαραες απαντήσεις κι όχι πολιτικάντικες ανοησίες....

  • The Camel avatar
   The Camel @ tassos.κ 09/07/2013 13:41:17

   Πως μπήκαν όλοι αυτοι οι κύριοι στην ΕΡΤ; Με αξιοκρατία ή γιατί είχαν πολιτικό μέσο ή επαγγελματικό μέσο;

   Δεν νομίζω οτι έχει λείψει σε κανένα η ΕΡΤ πέρα απο τους σιτιζόμενους απο τισ τσέπες μας και τους φίλους τους.

   Αν συμφερει ή όχι να κλείσει η ΕΡΤ απο καθαρα οικονομική σκοπιά είναι ξεκάθαρο. Ακόμη κι αν οι αποζημειώσεις ανέλθουν σε 70 εκ. ευρώ οταν οι δαπάνες ξεπερνούσαν τα 250 εκ. ευρώ και το νέο μαγαζί μπορεί να λειτουργήσει με κόστος 100-120 εκ. ευρώ

 3. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 09/07/2013 14:52:45

  Πως μπήκαν όλοι αυτοι οι κύριοι στην ΕΡΤ ? ωραιο ερώτημα ? , πως μπήκαν ? , ποιοι τους έβαλαν ? , ποιοι θέλουν ντα τους ξαναβάλουν ?

  • Μυρμιδών avatar
   Μυρμιδών @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 09/07/2013 22:50:00

   Σε κανα δυο χρονάκια που θα σου τελειώσει η "καβάτζα" ελπίζω να είσαι έτοιμος για τα φραουλοχώραφα της μανωλάδας.
   Ή εκεί δουλέυουν μόνο οι ταλαίπωροι λαθρομετανάστες και το λούμπεν προλεταριάτο;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.