Στο δάνειο των καναλαρχών κολλάει η ψηφιακή μετάβαση και όχι στην «ανταρσία» των περιφερειακών καναλιών
29/10/2014 20:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο δάνειο των καναλαρχών κολλάει η ψηφιακή μετάβαση και όχι στην «ανταρσία» των περιφερειακών καναλιών

Προβληματισμός επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια για την αναβολή της ψηφιακής μετάβασης σε Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, με δεδομένο ότι είναι πιθανόν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αν και ο ψηφιακός πάροχος των καναλαρχών, η Digea, επικαλείται “τεχνικούς λόγους”, στην πραγματικότητα ο λόγος της αναβολής είναι καθαρά οικονομικός και μάλιστα πολύ σοβαρός καθώς σχετίζεται με το θέμα των εγγυητικών επιστολών των μετόχων της Digea για λήψη νέου δανείου ύψους 12 εκατ. Ευρώ για την καταβολή του τιμήματος αγοράς των αναμεταδοτών από τον Έλληνα αντιπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας.

Υπήρξαν κάποιες σκέψεις για εκπομπή με παλαιό εξοπλισμό (διαμορφωτές & linear), όπως είχε γίνει αρχικά για κάποια περιφερειακά κανάλια στην Αττική, προκειμένου να τηρηθεί έστω τυπικά το χρονοδιάγραμμα, αλλά μάλλον εγκαταλείπονται, δεδομένου ότι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι περισσότερα από τα οφέλη.

Πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τις νέες ημερομηνίες προκύπτουν σε σχέση και με τον καιρό, διότι κατά κανόνα τα κέντρα εκπομπής βρίσκονται σε βουνοκορφές και όσο χειμωνιάζει, τόσο πιο δυσχερές θα είναι το έργο των συνεργείων εγκατάστασης, ιδιαίτερα στη Δ. Μακεδονία. Τέλος, αναφορικά με την ΝΕΡΙΤ μπορεί αρχικά να καλυφθεί από την Digea αλλά η συνολική αίσθηση είναι ότι -με δεδομένη την καθυστέρηση λόγω της ακύρωσης- δεν υπάρχει περίπτωση να εκπέμπει από το δικό της δίκτυο, πριν από την Άνοιξη.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. d8 avatar
    d8 30/10/2014 13:48:01

    Οι...καναλάρχες!! Μια ζωή μαθημένοι σε θαλασσοδάνεια, διευκολύνσεις και αρπαχτές. Ιδού πεδίον μεταρρυθμίσεων λαμπρόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.