#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2013 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο έλεος των εσωτερικών, επιχειρηματικών και ποδοσφαιρικών προβλημάτων ο ΣΚΑΙ…

 

 Μέχρι τον Φλοίσβο ακούστηκαν οι φωνές του στελέχους που πλέον δεν άντεξε με την άκομψη ιεράρχηση των ειδήσεων, την αξιολόγηση άνωθεν και το πουσάρισμα των θεμάτων που θέλει το «αφεντικό» και άρχισε να στολίζει με τα γνωστά «γαλλικά» του το σύμπαν του ομίλου. Όλα ξεκίνησαν από μια «δυσανάγνωστη» είδηση που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ εναντίον της Σούπερ Λίγκας και ο γνωστός διευθυντής, οδεύοντας στο γραφείο του, σταυροκοπήθηκε, μονολογώντας «δεν μπορεί, κάποιος ξέχασε να διαβάσει το θέμα, να εξηγήσει όλη την πληροφορία». Στη συνέχεια, στη σύσκεψη, έγινε κοινωνός των προθέσεων του big boss που τα έβαζε με τη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας όταν αποφάσισε να στολίσει με πρόστιμα που ξεκινούν από 10.000 ευρώ, και φτάνουν έως τις 300.000 ευρώ, τις ομάδες που συνδέονται, με καθ' οιονδήποτε τρόπο, με ΜΜΕ που προβαίνουν σε δυσφημιστικά σχόλια για τον Συνεταιρισμό και τους δύο ισχυρούς χορηγούς του, τη NOVA και τον ΟΠΑΠ. Οσο και να αντέδρασε το στέλεχος των ειδήσεων για την προνομιακή μεταχείριση της είδησης, πάνω και από τον Τόμπσεν μεταδόθηκε, το θέμα είναι ότι η σχετική διάταξη σημαδεύει ξεκάθαρα τον ΣΚΑΙ και τον Γιάννη Αλαφούζο, που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τόσο τη Λίγκα όσο και το συνδρομητικό κανάλι, η Nova, με το οποίο βρίσκεται μάλιστα σε δικαστική διαμάχη.

"Πρέπει να αυτοπροστατευθούμε. Έπρεπε να ‘χε γίνει εδώ και χρόνια αυτό. Δεν μπορείς να εισπράττεις εκατομμύρια από τη Nova ή τον ΟΠΑΠ, και να καταφέρεσαι εναντίον τους. Από αυτούς ζούμε. Πρέπει να ελέγχεις τέτοιες συμπεριφορές και να προστατέψουμε το προϊόν μας. Σε όλον τον κόσμο ισχύει αυτό. Ο Παναθηναϊκός δε μάς εξήγησε το λόγο που αποχώρησε από τη γενική συνέλευση", δήλωσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, μετά τη λήξη της γενικής συνέλευσης. Ο λόγος ήταν προφανής, βέβαια, καθώς η σχετική διάταξη που ψηφίστηκε από 14 ΠΑΕ (καταψηφίστηκε μόνο από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ η Ξάνθη ζήτησε ορισμένες διευκρινήσεις, και ο ΠΑΟΚ καλύτερη ενημέρωση επί του θέματος) θεωρήθηκε "φωτογραφική" από τoν ΠΑΟ. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με ΜΜΕ, κανένα όμως δε βρίσκεται στα μαχαίρια με τη Λίγκα ή τη Nova, όπως ο ΣΚΑΙ. Ακούγεται, μάλιστα, πολύ έντονα πως κάποιοι διαιτητές και παράγοντες ετοιμάζονται να μηνύσουν τον τηλεοπτικό σταθμό του Αλαφούζου, με αφορμή όσα λέγονται στην ενότητα "Παράγκα και όραμα", που παραπέμπει σε σχέση εξάρτησης ορισμένων ΠΑΕ με διαιτητές της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.

 

Η σχετική διάταξη προβλέπει τα εξής:

"Σε περίπτωση που ΠΑΕ-μέλος του συνεταιρισμού ή και πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή καθ' οιονδήποτε τρόπο (νομικό ή ουσιαστικό/εν τοις πράγμασι) προβαίνει δημόσια, με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος είτε του συνεταιρισμού, είτε των πρωταθλημάτων που διοργανώνει ο συνεταιρισμός, είτε πρόσωπα με τα οποία ο συνεταιρισμός έχει συνάψει εν ισχύ συμβάσεις διαχείρισης ραδιοτηλεοπτικών ή διαδικτυακών ή συναφών δικαιωμάτων ή συμβάσεις διαφημιστικής προβολής ή και χορηγίας, τότε θα δύναται να επιβάλλεται εις βάρος της εν λόγω ΠΑΕ πειθαρχική ποινή ποσού από 10.000 έως 300.000 ευρώ".

Επιπλέον, ορίζεται ότι τα πρόστιμα θα διπλασιάζονται αν υπάρξει υποτροπή στην ίδια περίοδο, ενώ ως πρόσωπα που συνδέονται με ΠΑΕ ενδεικτικά θεωρούνται: μέτοχοι ΠΑΕ, διευθυντές ΠΑΕ, υπεύθυνοι τύπου ΠΑΕ, ΜΜΕ που έχουν στην κατοχή τους μέτοχοι ΠΑΕ. Η σύνδεση αυτών με τις ΠΑΕ πρέπει να είναι ουσιαστική (εν τοις πράγμασι) ή να υπάρχουν έστω επαρκείς ενδείξεις περί της σύνδεσης.

 

Αρμόδιο για την επιβολή της ποινής είναι το Δ.Σ. της Super League με τα 2/3 των παρόντων. Η εκάστοτε υπόθεση θα εισάγεται με απόφαση προέδρου ή αν το ζητήσουν εγγράφως τουλάχιστον το 1/3 των μελών. Η απόφαση του Δ.Σ. θα λαμβάνεται εντός 3 μηνών(!) από την τέλεση της παράβασης. Έφεση μπορεί να γίνει από την ΠΑΕ εντός 5 ημερών στην πειθαρχική επιτροπή του συνεταιρισμού.

Η καταβολή του προστίμου πρέπει να γίνεται εντός 30 ημερολογιακών ημερών. Αν δεν καταβληθεί το πρόστιμο εντός του χρονικού ορίου, τότε επιβάλλεται: αναστολή καταβολής κάθε ποσού (π.χ. από τηλεοπτικά) και ανάκληση εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΕΠΟ (αν διαθέτει η ΠΑΕ). Ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης (σ.σ. ποιος θα την κρίνει άραγε;) και την πρότερη συμπεριφορά της ΠΑΕ, θα επιβάλλονται ακόμα: μη ορισμός αγώνων για όσο δεν πληρώνει το πρόστιμο και περιορισμό στις μεταγραφές για μία ή δύο μεταγραφικές περιόδους. Οι πειθαρχικές διατάξεις αυτές, είναι ανεξάρτητες και μπορούν να επιβάλλονται σωρευτικά με πειθαρχικές διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 30/10/2013 13:46:24

  Ετσι ,το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι όμορφος κόσμος, ηθικός ,αγγελικά πλασμένος , όχι να αφήνουμε να το συκοφαντούν κι'ολας!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 30/10/2013 22:18:35

   Θα το καθαρίσει ο ΣΚΑΙ και ο Αλαφούζος το πρωτάθλημα, πάλι καλά που υπάρχει και αυτός ο άγιος...

   • Χαλκιδέος avatar
    Χαλκιδέος @ Γιώργος 31/10/2013 01:46:53

    ...αφού βάλει πρώτα τους βαζελο-οπαδούς να καθαρίσουν, να σκουπίσουν και να βάψουν το γηπεδάκι τους εκεί στη Λεωφόρο! :)

 2. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 31/10/2013 06:17:34

  Ο ΠΑΟΚ ψηφισε αρνητικα,δεν ειναι σωστο το ρεπορταζ σας κυριοι.ΟΠΑΟΚ δεν ανεβαινει στο ''αρμα'' κανενος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.