14/05/2013 09:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον εισαγγελέα οι χορηγίες του ΟΠΑΠ στα ΜΜΕ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο για «μη σύννομες χορηγίες του ΟΠΑΠ προς συγκεκριμένες “φιλικές” εφημερίδες». Μάλιστα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου ζητά την έναρξη έρευνας προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να ελεγχθεί αν το εφαρμοζόμενο καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ είναι σε αντιστοιχία με τις προϋποθέσεις του νόμου.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί, αν οι καταγγελλόμενες χορηγίες συνδέονται με κοινωνικά, ιστορικά, πολιτιστικά κριτήρια, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, και αν το αντισταθμιστικό όφελος των καταχωρίσεων ανταποκρίνεται στο ποσό των χορηγιών. Ήδη στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας έχουν ζητηθεί από τον ΟΠΑΠ όλες οι επίμαχες χορηγικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αποτέλεσαν την αιτία της εισαγγελικής παρέμβασης, ο Οργανισμός φέρεται να συνάπτει χορηγικές συμβάσεις με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δεν άσκησαν ποτέ κριτική στη διοίκησή του. Σε ανάλογες καταγγελίες στο παρελθόν ο ΟΠΑΠ έχει απαντήσει, ότι τέτοιου τύπου δημοσιεύματα συνιστούν "πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας".

Την έρευνα θα διενεργήσει η Οικονομική Αστυνομία με εντολή να εντοπιστεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.