05/09/2013 17:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην “πεπατημένη” κινήθηκε το πρώτο δελτίο ειδήσεων της “ΔΤ”

Στην “πεπατημένη” κινήθηκε το σημερινό πρώτο δελτίο ειδήσεων της “ΔΤ” στις 6 μ.μ. με τον Προκόπη Δούκα, μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες των στελεχών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, από δημοσιογραφικής και τεχνικής πλευράς. Σύμφωνα με τον υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που βάλλεται πανταχόθεν για τη διαδικασία των προσλήψεων, η “πλειονότητα των εργαζομένων στην ΕΡΤ έχει κάνει αίτηση να προσληφθεί σε αυτόν το νέο μεταβατικό φορέα”.

Σύντομα το Ραδιόφωνο της “ΔΤ”, το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ και το πρώτο οριστικό κανάλι

Ο Π.Καψής ανακοίνωσε ότι το επόμενο στάδιο είναι να βγει στον αέρα ραδιοφωνικό πρόγραμμα και να δημιουργηθεί η νέα τηλεόραση, με όρους αξιοκρατίας και ανεξαρτησίας από την κυβέρνηση. Μέσα σε έναν μήνα θα ανακοινώσει το Εποπτικό Συμβούλιο τα μέλη του Δ.Σ. το οποίο θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες  για προσλήψεις στον νέο φορέα. Αυτές θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, διότι θα είναι πολύ μεγαλύτερης διάρκειας. Κάποιοι θα είναι αορίστου χρόνου, κάποιοι με συμβάσεις. Έως το τέλος του χρόνου θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο κανάλι της νέας τηλεόρασης.

Εντωμεταξύ ο Π.Καψής τονίζει ότι “προκαλεί κατάπληξη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που αναπαράγει ατεκμηρίωτες καταγγελίες σχετικά με τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης. Κι αυτό παρά το ότι έχει, επανειλημμένως, ζητηθεί από την  εκπρόσωπο των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ να συμμετέχει στη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και την μοριοδότηση”.

Πιο συγκεκριμένα:

* Ουδείς επιτυχών έχει κληθεί να υπογράψει σύμβαση σε ειδικότητα που δεν περιλαμβανόταν στην πρόσκληση.

* Όλοι οι προσληφθέντες έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν παράλληλη απασχόληση.

* Τα δικαιολογητικά που κατατίθενται ελέγχονται από ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή νομικού σύμβουλου και μόνο μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου υπογράφεται η σύμβαση.

* Είναι αυτονόητο ότι κάθε καταγγελία που θα βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία θα ελεγχθεί. Αγγίζει, ωστόσο, τα όρια του παραλόγου ο ακατανόητος ισχυρισμός της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ ότι «απαράβατος όρος των νέων συμβάσεων είναι η παραίτηση των εργαζομένων από το δικαίωμα τους να επιτύχουν  δικαστικά το άκυρο και παράνομο της απόλυσης τους στην ΕΡΤ». Τέτοιος όρος δεν υπάρχει και θα αρκούσε να ερωτηθεί ένας από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έχουν υπογράψει σύμβαση στη Δημόσια Τηλεόραση για να πληροφορηθεί η ΕΣΗΕΑ την αλήθεια.

Επαναλαμβάνεται ότι η μόνη οδηγία που έχει δοθεί από την πρώτη στιγμή είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της σειράς μοριοδότησης, η διασφάλιση της νομιμότητας και η διαφάνεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 05/09/2013 23:22:03

  Αν ήταν να βλέπουμε πάλι τον Προκόπη Δουκα, γιατί έκλεισε η ΕΡΤ;
  Όχι ότι πρέπει να πεινάσει ο συμπαθής Προκόπης, αλλά γιατί τελικά δεν αναδιαρθρωνόταν εν λειτουργία; Για να πάρει ο Καψής παχυλή αμοιβή;

  Τώρα πλέον, το ισοζύγιο κέρδους-ζημιών, μεταξύ του κέρδους από την επίδειξη αποφασιστικότητας και της ζημιάς από την ξεφτίλα της αναποφασιστικότητας, αφού η μισή χώρα ακόμα βλέπει/ακούει ΕΡΤ, είναι δυσδιάκριτο. Μπορεί η ζημιά να είναι μεγαλύτερη.

  • ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ avatar
   ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ @ Προφήτης 05/09/2013 23:24:36

   Η ζημιά, είναι δεδομένα μεγαλύτερη.

 2. pilot avatar
  pilot 06/09/2013 13:17:09

  Προφήτη,,,,,,
  απλά δεν τους έβγαιναν τα νούμερα,,,,,, τά νούμερα!
  κατάλαβες?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.