Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Digea
20/11/2014 18:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Digea

Εκπροσώπους της Digea, τη διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων καλεί σε ακρόαση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Με απόφαση που ελήφθη σήμερα από την Επιτροπή Θεσμών σε ακρόαση καλείται επίσης και ο πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, ο δεύτερος για καταγγελίες που έχει διατυπώσει στο παρελθόν.

Στο επίκεντρο της ακρόασης αναμένεται να βρεθούν οι όροι της σύμβασης που καλούνται να προσυπογράψουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί προκειμένου να τους εκχωρήσει η Digea πρόσβαση στο ψηφιακό φάσμα.

Την απόφαση να ορίσει ειδική συνεδρίαση για το όλο θέμα έλαβε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έπειτα από την ακρόαση Επιτροπής Τηλεοπτικών Σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας που κατήγγειλαν στην Επιτροπή Θεσμών ότι η σύμβαση είναι «λεόντειος» και η προθεσμία που δόθηκε στους περιφερειακούς σταθμούς (σ.σ. λήγει αύριο) για να την υπογράψουν είναι ασφυκτική.

Κατήγγειλαν επίσης ότι με τον ψηφιακό χάρτη της Digea αποκλείονται πολλοί τηλεθεατές στην περιοχή της Μακεδονίας από τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περιφερειακούς σταθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. NTINOS avatar
    NTINOS 21/11/2014 20:00:36

    Και με την ευκαιρία, αναλογίστηκε κανένας την παράμετρο του σκανδάλου με τις πωλήσεις των συσκευών TV; Γιατί ουσιαστικά αχρηστεύτηκαν όλες οι παλιές συσκευές, ακόμα και αυτές που διατίθεντο στην αγορά ως ψηφιακής τεχνολογίας, διότι τελικά η DIGEA εφάρμοσε άλλο σύστημα. Επί πλέον δε στέρησε και από τους κατόχους των συσκευών την δυνατότητα να εξακολουθούν να λαμβάνουν το παλιό αναλογικό σήμα. Και μη μου πει κάποιος ότι τα πράγματα διορθώνονται με μια συσκευή μετατροπέα, γιατί και δύσχρηστη είναι, αλλά και γιατί στερεί από τη συσκευή tv, πολλές ακριβοπληρωμένες επιπλέον δυνατότητες, αλλά και επιπλέον καθιστά εντελώς άχρηστες της συσκευές εγγραφής (recordable DVD), ακόμα και αν προμηθευτεί κάποιος σύγχρονη TV!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.