#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2013 12:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί το MegaΚαταλυτική αποδεικνύεται η απόφαση του Γιώργου Βαρδινογάννη, υιού του Βαρδή, να αποχωρήσει από το Δ.Σ. του Mega (Τηλέτυπος Α.Ε.) επικαλούμενος φόρτο εργασίας και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό και δη το Λονδίνο. Βλέποντας ότι η κρίση δεν αποφεύχθηκε (τον Ιούλιο ο Γ.Βαρδινογιάννης αποφάσισε να παραμείνει στο Δ.Σ. και στο μετοχικό κεφάλαιο), Σταύρος Ψυχάρης (πρόεδρος ΔΟΛ) και Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας (Πήγασος) αισθάνονται ήδη τους κραδασμούς μιας νέας κρίσης που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Στα πηγαδάκια και δημοσιογραφικά γραφεία των δύο συγκροτημάτων, οι εργαζόμενοι συζητούν ήδη τις πιθανές συνέπειες της οριστικής ρήξης της οικογένειας Βαρδινογιάννη με το Mega το οποίο έχει δανειακό άνοιγμα μεγαλύτερο των 100 εκατ. ευρώ και αδυνατεί όπως το ίδιο δηλώνει να καταβάλει ακόμη και τη δόση των 10 εκατ. ευρώ στις 6 τράπεζες που εξέδωσαν ομολογιακό δάνειο.

Ως casus belli με την πλευρά Βαρδινογιάννη προβάλλουν οι δύο έτεροι μεγαλομέτοχοι την ισχυροποίηση του ενημερωτικού βραχίονα του Star με την ομάδα Χατζηνικολάου και τον ίδιο, τη Μάρα Ζαχαρέα κ.ά. Στην πραγματικότητα όμως η σταγόνα είχε ξεχειλίσει πολύ νωρίτερα και η ενίσχυση του Καναλιού της Κηφισιάς δεν συνιστά παρά παρακολούθημα μιας προηγούμενης διένεξης που αφορούσε στη συγχώνευση του Mega με το Star. Όπως και να έχει η απόφαση της παραίτησης Βαρδινογιάννη είναι μόνο η αρχή μιας σφοδρής αναμέτρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο μεταξύ των εκδοτών.

Όλα αποτυπώνονται κατ αρχήν στην επιλογή του προγράμματος (το ψυχαγωγικό δυναμικό δέχθηκε επιθέσεις από τον ΑΝΤ1 που απέκτησε τους Γρηγόρη Αρναούτογλου και τους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά). Παράλληλα ισάξιο πρόβλημα συνιστά και η μείωση των μισθών στο Mega κατά 28% ενώ ήδη εδώ και 3 χρόνια οι αμοιβές έχουν πέσει κατά 40%. ΔΟΛ και Πήγασος καθυστερούν την καταβολή των μισθών κατά έναν μήνα περίπου ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεθαύριο Τετάρτη θα μπουν τα δεδουλευμένα Ιουλίου.

Όπως όμως δηλώνεται στο ενημερωτικό δελτίο της Τηλέτυπος για την αύξηση του κεφαλαίου στόχος είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας , αλλά δεν αποκλείεται η αποχώρηση κορυφαίων ονομάτων , τόσο από το ψυχαγωγικό, όσο και το ενημερωτικό κομμάτι. Μάλιστα, όπως λέγεται, από το νέο μπαράζ μισθολογικών περικοπών δεν θα γλιτώσουν ούτε οι φίρμες του κεντρικού δελτίου.

Στο μεταξύ, το κανάλι ζήτησε και έλαβε περίοδο χάριτος από τις τράπεζες που χορήγησαν το ομολογιακό δάνειο καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε δύο από τους 3 όρους που είχαν θέσει κατά τη σύναψη του. Οι τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου, Millenium) «συναίνεσαν σε μη καταγγελία του ομολογιακού δανείου», τακτική που στην περίπτωση του MEGA, είχε ακολουθηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν. Υπενθυμίζεται, πως ανάλογη εξέλιξη είχε σημειωθεί και με το προηγούμενο ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ (2009), όταν το Mega δεν είχε μπορέσει να ανταποκριθεί στις δόσεις.

 

Ήταν τότε, που είχε συναφθεί το νέο, δάνειο των 98 εκατ. ευρώ, για το οποίο είχε ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα από τον Γρηγόρη Πεπόνη. Για την ιστορία και μόνο, σημειώνεται, πως σε περίπτωση καταγγελίας του νέου ομολογιακού δανείου, θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πλειστηριασμού, επί των ενεχύρων, στα οποία περιλαμβάνεται το σήμα του Mega, η ταινιοθήκη του, η κυπριακή του εταιρεία και οι υποχρεώσεις που έχουν εκχωρηθεί σε εταιρεία για να εισπραχθούν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. occultist avatar
  occultist 27/08/2013 12:54:00

  Δηλαδή κατά τα φαινόμενα το ¨¨ MEGA μου"" θα γίνει "" Τέλος MEGA μου"". :)
  Πολύ θα ....στεναχωρηθώ που θα χάσω την Ολγα (μία ειναι η Τρέμη), τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του Ντερμπεντέρη και των άλλων τηλεμαιντανών (έχουν τόσο ενδιαφέρον που ούτε τα ονόματά τους δεν θυμάμαι) του κεντρικού βραδυνού δελτίου. ΑΣΧΕΤΟ Και θα ρωτήσω ακόμη μια φορά,
  ΒΡΕ ΠΑΔΙΑ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ WIN 8;;;;;;;

 2. AΠΟΛΛΩΝ avatar
  AΠΟΛΛΩΝ 27/08/2013 13:21:37

  Θα ζήσουμε και χωρίς ΜΕGA (όπως ζούμε Και χωρίς ΕΡΤ).

  • Πισσα-και-πούπουλα avatar
   Πισσα-και-πούπουλα @ AΠΟΛΛΩΝ 27/08/2013 23:33:15

   Υπάρχουν και άλλα Τουρκοκάναλα (ΑΝΤ1-ΤV Μακεδονία, ALPHA)και έτσι θα συνεχίσουν τα βόδια να παρακολουθούν Τουρκικές σειρές.

  • κάποιος avatar
   κάποιος @ AΠΟΛΛΩΝ 28/08/2013 06:50:21

   Γιατί κανείς δεν διαμαρτύρεται για το ενδεχόμενο κλείσιμο του mega;
   Η Όλγα Τρέμη είναι παιδί άλλου θεού;

 3. A.M avatar
  A.M 27/08/2013 13:37:22

  Ούτε και να το σκέπτομαι δεν τολμώ, πως το προπύργιο της αντικειμενικής και φερέγγυας πληροφόρησης μπορεί να ...κλυδωνιστεί από ...ποταπά, οικονομικά προβλήματα. Εδώ δεν πρόκειται περί ενός τηλεοπτικού σταθμού. Περί Ιδέας πρόκειται! Προτείνω να επιβληθεί άμεσα ειδικό χαράτσι (ΜεγκαλοΨυχαροΜπομπολόσημο), ώστε να ενισχυθούν οι αξιότιμοι κ.κ. Μπόμπολας και Ψυχάρης, για να μπορέσουν απρόσκοπτα να συνεχίσουν να μισθοδοτούν γενναιόδωρα, τους ασύγκριτους μαχητές της αλήθειας Πρετεντέρη, Τρέμη, Καμπουράκη, αλλά και τόσους άλλους καταπληκτικούς και αναντικατάστατους λειτουργούς της μάχιμης και ανεξάρτητης Δημοσιογραφίας. Αλήθεια, ποιόν να πρωτομνημονεύσω!
  Ζωή χωρίς Μέγκα, δε θα΄ναι πια ζωή.......
  Υ.Γ : Αν πρόκειται να βυθιστεί όμως αμετάκλητα η αμαρτωλή ...Ατλαντίδα, παρακαλώ να διασωθεί και να ...μεταταχθεί σε άλλο κανάλι πάραυτα, ο αξιοπρεπέστατος κ. Μιχάλης Ιγνατίου.

  • Γιαννης Ζ. avatar
   Γιαννης Ζ. @ A.M 27/08/2013 14:28:07

   ...σοφα λογια αλλα φοβουμαι οτι θα πεσουμε απο τον Ανα στον Καϊαφα...
   το STAR θα διακειται ευμενως στον ΣΥΡΙΖΑ οπως λεγεται...αρα δεν βρισκεις ακρη μαζι τους...με κανεναν...

  • περιμπανού avatar
   περιμπανού @ A.M 27/08/2013 14:30:34

   ...τι ειδικό χαράτσι;
   Δεν είχε ακουστεί, ότι διεκδικούσαν μέρος από το ψαλιδισμένο ανταποδοτικό για την ΕΡΤ;

   • A.M avatar
    A.M @ περιμπανού 27/08/2013 14:36:09

    Το είχα ακούσει, αλλά εκείνο ήτανε ψίχουλα..... Δεν έφτανε. Εδώ μιλάμε για νέο, ικανό να δώσει καινούργια πνοή στο τρικάταρτο!!!!

 4. Tassos avatar
  Tassos 27/08/2013 14:02:02

  Δεν πειράζει, ας κλείσει. Θα βλέπουμε τον Χατζηνικολάου, την Ζαχαρέα, τον Αυτιά και τον Παπαδάκη. Το ότι το MEGA είναι πρώτο στην τηλεθέαση ειδήσεων δεν λέει τίποτα, έτσι?

 5. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 27/08/2013 14:24:58

  Τι ευκολη που ειναι στις μερες μας η συναινεση των τραπεζων;Μπραβο στο τραπεζικο συμπλεγμα και στην ευαισθησια του

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.