10/09/2013 10:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κίνδυνο…κινητικότητας τα δημοτικά ραδιόφωνα

Πόδι στα δημοτικά ραδιόφωνα φέρεται να βάζει η τρόϊκα και η κυβέρνηση προκαλώντας ανησυχία σε 700 εργαζομένους που θα κληθούν ενδεχομένως να συνεισφέρουν στον απαιτούμενο αριθμό των 2.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές. Στο δρόμο λοιπόν της κινητικότητας αναμένεται να βρεθούν σύντομα 700 διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί και δημοσιογράφοι που εργάζονται σε δημοτικά ραδιόφωνα. Πάντως το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως ακολουθεί για τα δημοτικά ραδιόφωνα τη λύση που προκρίθηκε για την αμυντική βιομηχανία, με την εν λειτουργία αναδιάρθρωση τους, προκειμένου να αλιεύσει προσωπικό που θα ενταχθεί στη δεξαμενή της κινητικότητας. Μάλιστα όπως διαρρέεται, η αναδιάρθρωση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στα ραδιόφωνα με μόνιμη σχέση εργασίας και έχουν μεταταχθεί εκεί από άλλες θέσεις των δήμων θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας. Οι 700 εργαζόμενοι θα έρθουν να προστεθούν στους περίπου 1.000 που θα βρεθούν εκτός δημοσίου από την αμυντική βιομηχανία, και μαζί με έναν αριθμό 250 ως 300 επίορκων των οποίων οι υποθέσεις θα έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους θα συμπληρώσουν των αριθμό των απολύσεων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hawk avatar
  Hawk 10/09/2013 10:44:26

  A, έχουμε και δημοτικά ραδιόφωνα με 700 εργαζόμενους......... τι να λέμε τώρα, τελειωμό δεν έχει αυτό το δημόσιο, η επιστημονικότητα του Ελληνα να δημιουργεί θέσεις στο δημόσιο και να βολεύεται...

 2. helios avatar
  helios 10/09/2013 11:06:57

  μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε από που και ως που πρέπει ένας δήμος να διαθέτει ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό(που δεν ακούει και βλέπει κανείς);
  πρόκειται για καθαρά ελληνικά εφευρήματα.
  γιατί θα πρέπει να πετώνται έτσι άσκοπα χρήματα όταν υπάρχουν τεράστιες άλλες ανάγκες π.χ. καθαριότητα.
  αν θέλει ο κάθε δήμος ας νοικιάσει κάποιον χρόνο(2-4 ώρες τον μήνα) σε κάποιον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό που έχει ακροαματικότητα ώστε να περνάει τα μυνήματα που θέλει.

 3. factorx avatar
  factorx 10/09/2013 11:24:36

  Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

  Ο κ. Μιχελάκης είπε ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και μετά η αναδιάρθρωσή τους, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα για μαζικές απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα.

  Πρόσθεσε, όμως, πως μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα κανείς κανένα σενάριο αναφορικά με την κινητικότητα.

  Επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει η συναίνεση όλων των φορέων στους ΟΤΑ για να γίνει η αξιολόγηση και οι δήμοι συνεργάζονται. Διαβεβαίωσε, ακόμα, ότι δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

  Είπε ότι θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ με κοινωνικά κριτήρια από τον ΟΑΕΔ 3800 σχολικοί φύλακες, τονίζοντας ότι έχουν μπει σε διαθεσιμότητα 2234. Το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα εξαιρεθεί από την μετακίνηση, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

 4. Eva avatar
  Eva 10/09/2013 11:46:20

  Κανονικά έπρεπε να ισχύει όποιος τους έβαλε να τους βγάλει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.