24/10/2013 13:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε Μπόμπολα, Αναστασιάδη και Χατζηνικολάου τα σχολικά βιβλία;

Αυξάνονται οι μπίζνες για Μπόμπολα, Θέμο Αναστασιάδη και Νίκο Χατζηνικολάου που ανέλαβαν μέσω των εφημερίδων τους να τυπώσουν για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας και τις σχολικές βιβλιοθήκες τρία κλασικά βιβλία της νεώτερης Λογοτεχνίας της χώρας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις η εταιρεία «Πήγασος» έλαβε 664.000 ευρώ για το βιβλίο “Υπέροχη Ελλάδα”, η εταιρεία «Πρώτο Θέμα” 156.000 ευρώ έναντι, για την “Πάππισα Ιωάννα” και η «Real News» 128.000 ευρώ έναντι για το βιβλίο “60 μορφές στο φως”.

Να σημειωθεί ότι η σχετική απόφαση υπεγράφη το 2009, έξι ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Ο Οργανισμός σχολικών βιβλίων έκλεισε όμως το 2011 και εκκαθαρίστηκε το 2013. Βιβλία που παραγγέλθηκαν και παρελήφθησαν το 2009 και το 2010 από τον ΟΕΔΒ, αξίας 950.000 ευρώ, εκκαθαρίστηκαν μαζί με όλα τα χρέη του Οργανισμού που έφταναν το ποσό των 2,5 εκ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mariana avatar
  Mariana 24/10/2013 16:49:22

  "Μπίζνες"? Γιατί απαξιώνετε τις ιδιωτικοποιήσεις που θα "ανατάξουν την οικονομία"?

 2. ΠΕΦ avatar
  ΠΕΦ 24/10/2013 18:07:19

  Αυτός είναι ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα. Ένα κρατικοδίαιτο μόρφωμα που κατέρρευσε μόλις κόπηκαν οι κάθε είδους κρατικές προμήθειες. Βέβαια τα ΜΜΕ έχουν τι ισχυρό χαρτί της πληροφόρησης στα χέρια τους και κινούν τα νήματα όπως θέλουν. Σιγά μην κοιτάξουν την ανάπτυξη οι κύριοι του ιδιωτικού τομέα. Όπως είπε και κάποιος, ο ιδιωτικός τομέας δούλεψε πολύ τα προηγούμενα χρόνια και τώρα ξεκουράζεται. Μαύρο χιούμορ, ας όψονται οι δύσκολοι καιροί. Για όλους φταίει ο δημόσιος τομέας και περισσότερο οι εκπαιδευτικοί (και εγώ εκπαιδευτικός είμαι). Τουλάχιστον εμείς βγάλαμε ένα πανεπιστήμιο, περιμέναμε τη σειρά μας για να διοριστούμε, αρκετοί έδωσαν εξετάσεις στον ΑΣΕΠ, οι περισσότεροι κάναμε το μακριά από τον τόπο μας και τώρα πρέπει να και ξύλο. Ας είναι......

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ ΠΕΦ 24/10/2013 21:51:11

   > περιμέναμε τη σειρά μας για να διοριστούμε

   Με τη σειρά των λοιπόν διορίσθηκαν (προ Α.Σ.Ε.Π.) εκτός των ικανών και αδιάφοροι, χωρίς ικανές παιδαγωγικές γνώσεις, ακόμη και κάποιες/οι που πήραν πτυχίο από το παράθυρο, αντιγράφοντας και γλύφοντας.

   Ο διορισμός των πάντων και δη ισοβίως (χωρίς περιοδική αξιολόγηση) με μόνο κριτήριο τη σειρά αποφοίτησης ήταν μέγα λάθος, καλύτερα να μην το χρησιμοποιείτε ως επιχείρημα.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Αντίθεσις 24/10/2013 22:50:49

    Πριν ασχοληθείτε με τη μέθοδο κτήσης πτυχίου ΑΕΙ,
    γιατί δεν αξιολογείτε τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ;
    Τουλάχιστον, οι πτυχιούχοι που πρόλαβαν τις επετηρίδες,
    είχαν εισαχθεί στα ΑΕΙ,
    με αξιόλογους και αξιοπρεπείς βαθμούς εισαγωγής,
    (αντί για τα ιστορικά χαμηλά μονοψήφιων βαθμών σε μαθήματα, που δημιούργησε η κατάργηση της βάσης εισαγωγής των τελευταίων ετών).
    Άρα, τότε, γινόταν τουλάχιστον, ένα καλό ξεσκαρτάρισμα υποψηφίων, με τη βάση του 10, και πριν την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

   • ΠΕΦ avatar
    ΠΕΦ @ Αντίθεσις 25/10/2013 16:03:09

    Πάντα θα υπάρχει κάτι να πούμε μόνο και μόνο για να στιγματίσουμε μια κατάσταση. Αυτοί ήταν οι κανόνες τότε με αυτούς παίζαμε. Και τα μαθήματα περνάγαμε χωρίς γλύψιμο και παιδαγωγικά μαθήματα και πρακτική κάναμε...... Υπάρχει μία τάση να θεοποιείται το ΑΣΕΠ. Δεν νομίζω οτι το ΑΣΕΠ πιστοποιεί όλα αυτά που αναφέρετε. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά όχι το μοναδικό. Τελικά όπως ανέφερα παραπάνω δεν ζήτησα εγώ να μην αξιολογηθώ ούτε να είμαι ισόβια στη μονιμότητα. Και δεν φταίμε εμείς που γεννηθήκαμε νωρίς.

 3. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 24/10/2013 22:07:18

  Εχω και εγω φωτοτυπικο,γινεται τιποτες;

 4. omiros avatar
  omiros 25/10/2013 08:36:33

  Ακούσαμε και τα 3 άτομα δεν έχουν ελληνική προέλευση? … ξέρη κάνεις την σκουφια τους?

  Στο καφενείο φοβούνται πάλη θα βγάλουν τον Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη χωριάτες και αντάρτες δίχως προορισμό .., και τον Κεμάλ ήρωα..

  Γράφοντας στα βιβλία της κ Ρεπούσης ότι .., τα αρχαία ελληνική ‘νεκρή γλώσσα’ Υπόψη 93 εκ λέξεις .. νεκρη γλωσσα … Η Γερμανική έχει περιπου 0.5εκ λέξεις .. προσοχή λοιπόν

 5. Βασίλης avatar
  Βασίλης 28/10/2013 12:37:12

  Οχι παίζουμε! Αυτές είναι μπίζνες αν και υπάρχει και κάτι θετικό, έσπασαν το μονοπώλειο του ΔΟΛ που επί χρόνια λυμένονταν το οργανισμό σχολικών βιβλίων όσοι καθηγητές συνέγραφαν βιβλία δεν είχαν καμιά πιθανότητα να προκριθούν αν δεν είχαν την ευλογία του .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.