ΣΥΡΙΖΑ: To Nerit or not to Nerit προεκλογικά… ιδού η απορία
25/03/2014 08:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: To Nerit or not to Nerit προεκλογικά… ιδού η απορία

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το πεισματικό εμπάργκο που έχει κηρύξει στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το πεισματικό εμπάργκο που έχει κηρύξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ως απόρροια της συμπαράστασής της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και ως δέσμευσή της στον συνδικαλιστικό βραχίονα, την ΠΟΣΠΕΡΤ. Στο εσωτερικό του κόμματος οι φωνές πύκνωναν όσο περνούσε ο καιρός και το ένα μετά το άλλο τα συνδικαλιστικά στελέχη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ (δημοσιογράφοι) άρχιζαν να φλερτάρουν με την ιδέα να ενταχθούν στο «μόρφωμα» όπως το αποκαλούν.

Ο ίδιος ο Τσίπρας πάντως δυσκολεύει τη ζωή των μελών του επικοινωνιακού επιτελείου τονίζοντας όπου βρεθεί και όπου σταθεί ότι «δεν πρόκειται ούτε να νομιμοποιήσει ούτε και να δώσει ισχύ σε μια τηλεόραση που θυμίζει ΥΕΝΕΔ και λειτουργεί προπαγανδιστικά υπέρ της κυβέρνησης». Έτσι υποτίθεται ότι επελέγη μια μέση οδός καθόλου στρωμένη με ροδοπέταλα. Αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ, το δικαίωμα της τεχνικής υποστήριξης της τηλεοπτικής κάλυψης των προεκλογικών εκδηλώσεων (σε αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) του ΣΥΡΙΖΑ, έργο που πλήρωνε μέχρι τώρα το κόμμα καταβάλλοντας κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ούτως ή άλλως και μόνο του το κόμμα που πραγματοποιούσε τα γυρίσματα, τα ανέβαζε σε δορυφόρο και από εκεί τα έπαιρνε η ΔΤ για χρήση σε δελτία ειδήσεων. Για να θεραπεύσει τυχόν ενστάσεις που σημειώθηκαν ήδη από συνδικαλιστές, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του, όταν έρθει στην κυβέρνηση, θα ανοίξει και θα λειτουργήσει την ΕΡΤ και τάχθηκε υπέρ μιας ανοιχτής δημοκρατικής ραδιοτηλεόρασης, η οποία, όπως είπε, δεν θα είναι εντολοδόχος της εκάστοτε κυβέρνησης, όπως συνέβαινε έως την 11η Ιουνίου 2013, αλλά θα λειτουργεί υπέρ του ελληνικού λαού.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. δημης avatar
    δημης 26/03/2014 22:17:27

    Μας Ξενερίτ ...τελείως στο συριζα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.