23/07/2013 17:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτα οι 589 μετά έως 2.000 και μετά άγνωστο πόσοι για τη ΝΕΡΙΤ

Το μεταβατικό στάδιο της «Δημόσιας Τηλεόρασης» και μόνο αφορά η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr) για την πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις των 589 εργαζομένων. Μάλιστα ο αριθμός αυτός αφορά στην πρώτη φάση της μεταβατικής Δημόσιας Τηλεόρασης καθώς αν όλα πάνε καλά, αν δηλαδή εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο, τότε η κυβέρνηση θα επεκτείνει έως τον αριθμό των 2.000 εργαζομένων το υπό πρόσληψη προσωπικό δίμηνης σύμβασης. Για το οριστικό σχήμα, τη ΝΕΡΙΤ, θα πραγματοποιηθεί άλλη διαγωνιστική διαδικασία που θα περάσει από το «κόσκινο» της Επιτροπής Σοφών του Εποπτικού Συμβουλίου ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εργαζομένων που θα προσληφθούν με σύμβαση αορίστου χρόνου, με σύμβαση ορισμένου χρόνου αλλά και ο ακριβής αριθμός των Ρ/Σ και τηλεοπτικών καναλιών.

Οι 589 θέσεις αφορούν θέσεις:  Διοικητικών καθηκόντων, τεχνικών, προγράμματος, και δημοσιογράφων για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Καστοριά, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τα Ιωάννινα, την Ακαρνανία, το Πήλιο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τα Γεράνεια, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κρήτη, και την Πάτρα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

Να είναι ενήλικοι

Όσοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια να αποδείξουν ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα σε επαρκή βαθμό προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για τη θέση

Να μην έχουν κώλυμα πρόσληψης

Να κατέχουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων

Να μην κατέχουν έμμισθη θέση ή απασχόληση στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα

Να έχουν προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην ειδικότητα που υποβάλλουν αίτηση

Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις

Στην προκήρυξη προβλέπεται ειδική κατηγορία ανέργων, που πριμοδοτούνται με 200 μόρια, για τους απολυμένους της ΕΡΤ με την προϋπόθεση ότι «είχαν συνεχή υπηρεσία κατά τα δύο τουλάχιστον τελευταία έτη και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλο εργοδότη».

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 14:00 μετά το μεσημέρια της 2ας Αυγούστου.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας στην παρούσα ανακοίνωση θα διατηρηθεί και θα ισχύσει σε οποιαδήποτε επόμενη διαδικασία για την πλήρωση θέσεων μέχρι του συνολικού αριθμού των 2.000 ατόμων.

Το κόστος των προσλήψεων υπολογίζεται αρχικά από το υπ. Οικονομικών σε περίπου 3.200.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό

Εντωμεταξύ για «πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία βρίθει γενικοτήτων και ασαφειών και θίγει βάναυσα τους εργαζόμενους», κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης για τον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δείχνει "αξιοζήλευτη" σπουδή να στήσει σκηνικό εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων που αγωνιούν, αλλά δεν τρομοκρατούνται».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «το ραδιοτηλεοπτικό γίγνεσθαι της χώρας "οπισθοχωρεί" τέσσερις δεκαετίες, ενώ χαρακτηρίζουν τη νέα ραδιοτηλεόραση που θα δημιουργηθεί "όχι πλέον δημόσια αλλά αυστηρά κυβερνητική"».

«Το Υπουργείο Οικονομικών γίνεται ιδιοκτήτης και διαχειριστής Μέσων Ενημέρωσης. Με απόφαση την οποία υπογράφει η Γενική Διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Οικονομικών προϋπολογίζεται το κόστος των προσλήψεων για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», υπογραμμίζουν, λέγοντας πως «το μόνο που αναζητούσε η κυβέρνηση είναι να σταματήσει η ΕΡΤ να εκπέμπει το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, τη διαδικτυακή ενημέρωση και το πολιτιστικό έργο, που αγκαλιάζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, και να «"εκδικηθεί" τους εργαζόμενους της ΕΡΤ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 23/07/2013 17:47:48

  Γιατί μέχρι 2.000 άτομα στη νέα ερτ; Δηλαδή όλοι αυτοί θα δουλεύουν; Έλεος.

 2. helios avatar
  helios 23/07/2013 19:20:46

  μια τρυπα στο νερο

 3. αρχιμηδης avatar
  αρχιμηδης 23/07/2013 19:32:20

  Δεν καταλάβατε. Είπαμε οτι η ΕΡΤ ήταν επικοινωνιακό τρύκ για να καλυφθεί το φιάσκο της ΔΕΠΑ. Οι 2600 υπάλληλοί της θα επαναπροσληφθούν (σταδιακά) λόγω εμπειρίας και σ΄αυτούς θα προστεθούν και καμμιά 500ριά νέοι με προσόντα, κατόπιν αξιολογήσεως. Το κόστος θα καλυφθεί με μικρή αύξηση του τέλους υπερ ΕΡΤ στο ρεύμα, ώστε να μην διαμαρτυρηθεί η Τρόικα για την τρύπα...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ αρχιμηδης 23/07/2013 21:24:59

   Βλακείες. Γιατί δεν περιμένεις και δένεις κόμπο ότι θα είναι τόσοι; Απλή κακεντρέχεια όταν η επίσημη προκύρηξη λέει για 600 άτομα. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να ξαναμπούν όλοι οι παλιοί της ΕΡΤ ΑΕ...

 4. Eva avatar
  Eva 23/07/2013 20:52:26

  Ωραία. Πείτε μας τώρα πως πρέπει να αντιδράσουμε,

 5. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 23/07/2013 23:26:50

  "Όσοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια να αποδείξουν ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα σε επαρκή βαθμό προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά."

  "Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις"

  Νά τα μας :D Δλδ ῾Ελληνόφωνοι;; Οἱ ῾Ελληνόφωνοι ἔχουν ἐκπληρώσει τήν στρατιωτική τους θητεία;;

  Χαθήκανε οἱ ΕΛΛΗΝΕΣ, τόση ἀνεργία ὑπάρχει!!!!

 6. Μυρμιδών avatar
  Μυρμιδών 23/07/2013 23:33:23

  Για κάθε μήνα προϋπηρεσίας σε οποιοδήποτε ραδιοτηλεοπτικό μέσο ο κάθε ενδιαφερόμενος παίρνει 100 μόρια.
  Οι πρώην εργαζόμενοι της πάλαι ποτέ ΕΡΤ εκτός από αυτά τα 100 μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας, παίρνουν μπόνους συν 200 μόρια.
  Για αντικειμενικές γνώσεις όπως ξένων γλωσσών, ηλεκτρονικού υπολογιστή, κλπ ο κάθε ενδιαφερόμενος παίρνει 2 μόρια για κάθε μία....
  Αυτή είναι η προκήρυξη του μεταβατικού σταδίου για το νέο φορέα.
  Μπορείτε να μπείτε στο site του υπουργείου οικονομικών και να τη διαβάσετε ολόκληρη.
  Αν τα άτομα που προσληφθούν προορίζονται να μείνουν η να επαναπριμοδοτηθούν για να στελεχώσουν τη ΝΕΡΙΤ είναι να πηδάμε από τα παράθυρα…

 7. Hawk avatar
  Hawk 24/07/2013 08:51:10

  Είπαμε μας αρέσουν τα μικρά και ευέλικτα σχήματα...

 8. kristim avatar
  kristim 24/07/2013 10:55:50

  Χώρα της πλάκας!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.