14/05/2013 10:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσωπικό ενδιαφέρον Σαμαρά για το μέλλον της ΕΡΤ

Προσωπικό ενδιαφέρον για το μέλλον της ΕΡΤ επιδεικνύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος δέχεται αντικρουόμενες γνωμοδοτήσεις είτε για τη συρρίκνωσή της είτε για το αναγκαίο ρετούς σε πρόσωπα και περιεχόμενο, είτε τέλος για κλείσιμο και επανεκκίνηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το σενάριο του λουκέτου σε ένα τουλάχιστον κανάλι, ενδεχομένως την ΕΤ-1 επανέρχεται και το περιβάλλον του πρωθυπουργού σκέφτεται και ζυγίζει ήδη τις ενδεχόμενες συνέπειες για την κοινωνία αλλά και το ίδιο το τηλεοπτικό προϊόν δεδομένων των συνδικαλιστικών προθέσεων για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ηδη χθες αποφασίστηκε νέα 48ωρη απεργία δημοσιογράφων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη ενώ την Πέμπτη σε νέα γενική συνέλευση θα αποφασιστεί τυχόν διενέργεια απεργίας διαρκείας. Σήμερα πάντως ο Γκίκας Μάναλης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ θα δεξιωθεί τους δημοσιογράφους του μηντιακού ρεπορτάζ προκειμένου να ρίξει φως σε όλες αυτές τις φημολογίες.

Τα επιχειρήματα είναι πολλά και πειστικά. Από τις απεργίες που γίνονται και τα χαμηλά ποσοστά των προγραμμάτων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, έως και το ύψος του ανταποδοτικού τέλους, το οποίο καθιέρωσε στα 4,24 ευρώ το μήνα η κυβέρνηση Καραμανλή καταργώντας σταδιακά τον ειδικό φόρο τηλεόρασης από τους ιδιώτες.

Τα αντεπιχειρήματα αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:

-Η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον προυπολογισμό. Πληρώνεται απευθείας από τους πολίτες. Αντιθέτως εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό.

-Η ΕΡΤ σε αντίθεση με την ιδιωτική τηλεόραση, είναι επί δύο χρόνια, μέσα στην κατάσταση πτώχευσης, κερδοφόρος καθώς σταμάτησε το “πάρτι”.

-Η ΝΕΤ πριν από ένα χρόνο έφτασε στην κορυφή της θεαματικότητας, στη βραδιά των εκλογών, όταν σταμάτησαν οι παρεμβάσεις. Συνεπώς είναι θέμα προσώπων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. gram avatar
    gram 14/05/2013 12:26:26

    κερδοφόρος η ΕΡΤ? να μου επιτρέπετε να αμφιβάλλω σφόδρα...

  2. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 14/05/2013 14:12:04

    Συμφωνώ με τα αντεπιχειρήματα. Και όσο γίνεται να μειωθεί το τέλος που πληρώνουν οι πολίτες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.