Προκηρύξεις - "λάστιχο" με ΔΟΛιες μεθοδεύσεις της ΝΕΡΙΤ
10/03/2014 10:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προκηρύξεις - "λάστιχο" με ΔΟΛιες μεθοδεύσεις της ΝΕΡΙΤ

Δεν έχουν τέλος οι αστοχίες, οι παρατυπίες και τα σκάνδαλα στη ΝΕΡΙΤ και τους διαγωνισμούς της στους οποίους βρίθουν οι προχειρότητες και οι φωτογραφικές ρυθμίσεις και τακτοποιήσεις ημετέρων.

Η νέα σελίδα στο σκάνδαλο της ΝΕΡΙΤ του Π.Καψή γράφτηκε από τη διοίκηση η οποία αφού δημοσίευσε προκήρυξη για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων και 224 καλλιτεχνών, στη συνέχεια ένα αόρατο χέρι αντικατέστησε την πρώτη προκήρυξη με άλλη προκειμένου όπως θα καταγγελθεί, να βολευτούν ορισμένοι ημέτεροι.

Σύμφωνα λοιπόν με την πρώτη προκήρυξη για δημοσιογράφους, η οποία αποσύρθηκε την ίδια ημέρα προφανώς επειδή δεν εξυπηρετούσε ορισμένους - “κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλει αίτηση σε ένα μόνο αντικείμενο και σε μία μόνο γεωγραφική περιοχή”, δηλαδή σε συγκεκριμένη κατηγορία και είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη. “Η σώρευση περισσότερων αιτήσεων συνεπάγεται αυτοδικαίως ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία”.

Στη συνέχεια, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αποφάσισε - χωρίς να δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να αναρτήσει νέα προκήρυξη - την ίδια ακριβώς ημέρα, για τον ίδιο αριθμό ατόμων αλλάζοντας ωστόσο τις κατευθύνσεις. Στη νέα προκήρυξη, δεν τίθεται θέμα αντικειμένου ή γεωγραφικής περιοχής αλλά εκπαιδευτικής κατηγορίας και γεωγραφικής περιοχής.

Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι μπορούσαν να καταθέσουν αίτηση σε περισσότερα αντικείμενα αλλά από διαφορετική εκπαιδευτική κατηγορία (απολυτήριο λυκείου, ΑΕΙ, ΤΕΙ, μεταπτυχιακό). Δηλαδή ορισμένοι που συμπλήρωσαν την αίτησή τους με την προηγούμενη προϋπόθεση, δεν ενημερώθηκαν ενώ άλλοι “μιλήθηκαν” στη συνέχεια και έτσι κατέθεσαν περισσότερες αιτήσεις όπως συνέβη με ορισμένους δημοσιογράφους από τον ΔΟΛ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΝΕΡΙΤ είχε κάθε δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους του διαγωνισμού ωστόσο θα έπρεπε να το δημοσιοποιήσει εγκαίρως και ευρέως. Στην προκήρυξη των καλλιτεχνών δεν έγινε καμμία αλλαγή προφανώς επειδή δεν υπήρξε ανάγκη τακτοποίησης κάποιων δικών τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.