#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/03/2013 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβληματισμένος ο πρωθυπουργός για την ΕΡΤΦανερά ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τις καταγγελίες που φθάνουν στο γραφείο του από το ήθος και ύφος της άσκησης εξουσίας στο Ραδιομέγαρο.

Αν και τα πρόσωπα που διοικούν χαίρουν – εννοείται – της απολύτου εμπιστοσύνης του, δείχνουν εν μέρει να την καταχρώνται είτε παραιτούμενοι αιφνιδίως (Νίκος Σίμος) είτε κάνοντας διευκολύνσεις και χατίρια στην καθημερινότητα της ΕΡΤ.

Όχι ο Αντώνης Σαμαράς, δεν συναντήθηκε, όπως λανθασμένα γράφτηκε, ούτε πρόκειται να συναντηθεί με τον παραιτηθέντα διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Σίμο που εγκατέλειψε αυτοβούλως την ΕΡΤ την ώρα που ο πρωθυπουργός συζητούσε στην Τουρκία με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός έχει αναθέσει σε εξ απορρήτων του επίσης να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για τη θέση και να βρει το κατάλληλο πρόσωπο είτε για το μεσοδιάστημα (αν γίνει ανασχηματισμός) είτε μακράς πνοής. Στο γραφείο του πάντως έχει φθάσει καταγγελία εργαζομένων στην ΕΡΤ για πλαστοπροσωπίες, συγκάλυψη και εξυπηρέτηση φίλων μέσω των μικτών παραγωγών. Οι καταγγελίες εστάλησαν ήδη στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, την οποία κοινοποιούν στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και έχει ως εξής:

 Η καταγγελία

«Ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ.Αιμίλιος Λιάτσος προκειμένου να ξεπεράσει την αδυναμία προσλήψεων, επανέφερε το καθεστώς των μικτών παραγωγών εξυπηρετώντας φίλους και «ημετέρους», εις βάρος των συμφερόντων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σημειώστε ότι μικτές παραγωγές δικαιολογούνται μόνον όταν η ΕΡΤ δεν έχει την απαραίτητη τεχνική υποδομή και αναγκάζεται να καταφύγει σε κάποια ιδιωτική εταιρία.

Εν προκειμένω, τίποτα τέτοιο δεν συνέβαινε, καθώς η συγκεκριμένη εκπομπή στην οποία αναφερόμαστε, η εκπομπή «ΕΠΤΑ», δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη τεχνική υποστήριξη. Τόσο οι παρουσιάστριές της Βάλια Πετούρη και Αννα Παπασωτηρίου, όσο και ο σκηνοθέτης της εκπομπής Γιώργος Καλοφωλιάς είναι, άλλωστε, μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Το στούντιο, όπως και το τηλεοπτικό υλικό που προβάλλεται, διατίθενται επίσης από την ΕΡΤ. Μοντάζ διαθέτει η ΕΡΤ, επίσης εν αφθονία.

Ποιος ήταν λοιπόν ο λόγος που ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης αποφάσισε να γίνει μικτή παραγωγή (συνεργασία ΕΡΤ-ιδιώτη) η συγκεκριμένη εκπομπή; Ο λόγος προφανής: Για να προσληφθούν «ημέτεροι». Και σα να μην έφθανε αυτό, η Γενική Διεύθυνση προχώρησε και σε πλαστοπροσωπία: Προσέλαβε, μέσω του ιδιώτη συμπαραγωγού, τον κ. Πέρη Χαλάτση ως αρχισυντάκτη της εκπομπής. Ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι εκείνος που στήνει την εκπομπή, επιμελείται τα ρεπορτάζ, συνεννοείται με τους ρεπόρτερ και τους παρουσιαστές και έχει το γενικό πρόσταγμα στο κοντρόλ την ώρα που γυρίζεται η εκπομπή. Όμως, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι συνταξιούχος και αν υπέγραφε σύμβαση θα έπρεπε να παίρνει μειωμένη τη σύνταξη, όπως προβλέπει ο νόμος. Για να ξεπεραστεί αυτό, ο εν λόγω δημοσιογράφος κάνει τη δουλειά, αλλά πληρώνεται και φαίνεται επισήμως ως αρχισυντάκτης της εκπομπής ο νεαρός γιός του Δημήτρης Χαλάτσης.

Ο νεαρός τώρα μόλις ξεκινά τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία και είναι προφανές ότι δεν διαθέτει ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία για να ανταποκριθεί στο ρόλο του αρχισυντάκτη. Έναν ρόλο, που όπως βλέπουν και γνωρίζουν όλοι στην ΕΡΤ, διεκπεραιώνει ο πατέρας του.

Θα περίμενε κανείς, στις αποφάσεις αυτές του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου να αντιδράσει ο Διευθυντής Ενημερωτικών Εκπομπών κ. Φώτης Καφαράκης. Όμως, και αυτό διευθετήθηκε. Προσελήφθη στην ίδια εκπομπή ως ρεπόρτερ – και πάλι μέσω του ιδιώτη συμπαραγωγού – η σύζυγός του κυρία Τάνια Μαρκουτσά.

Αναμένουμε κύριε επιθεωρητά τις ενέργειές σας για τη νομιμότητα αυτών των πράξεων της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ και επιφυλασόμεθα να  επανέλθουμε με περαιτέρω στοιχεία για άλλες ανάλογες υποθέσεις προς διερεύνηση το επόμενο διάστημα.

«Εργαζόμενοι ΕΡΤ»

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 10/03/2013 09:12:42

  ...Στο ίδιο έργο θεατές, χρόνια τώρα. Αναξιοκρατία, κομματοκρατία, εξευτελισμός.

 2. Μαρία avatar
  Μαρία 10/03/2013 09:41:18

  ΕΔΩ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ - ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

 3. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 10/03/2013 10:02:38

  Τα ίδια με τη ρητορική του ΠΑΣΟΚ : ποτέ ο ηγέτης δέν ξέρει, φταίνε οι σύμβουλοι και οι συνεργάτες, θυμώνει και προβληματίζεται όταν το μαθαίνει, εξανίσταται, βάζει τα πράγματα στη θέση τους και στο τέλος βγαίνει κι απο πάνω !

  Μιά ζωή όλοι φταίγανε εκτός του Ανδρέα. Αυτός, έπεφτε απ'τα σύννεφα. "Απαράδεκτο, ανήκουστο", έλεγε μ'ένα ύφος απόλυτης αθωότητας "τους τράβηξε το αυτί ο Πρωθυπουργός !" έγραφε η Ελευθεροτυπία θριαμβευτικά - έ ρε, γέρασα και πάλι την ίδια βυζαντινή αρωστημένη ατμόσφαιρα βλέπω μπροστά μου, το ίδιο έργο πάντα. Ρητορίες, λόγια, υποσχέσεις, ψευτομαγκιές, συνεντεύξεις, εύκολο λαϊκισμό κάθε είδους και μετά σιωπή, σοβαρότητα, πέπλο προστασίας, επιφυλακτικότητα, τσιγκουνιά στα λόγια και τα χαμόγελα και πορεία προς την κοινή μοίρα όλων σχεδόν των πρώην Ελλήνων πρωθυπουργών : σιωπή απόλυτη, αποτράβηγμα απο το προσκήνιο της πολιτικής (και απο το κόμμα !) και μόνο δυό λογάκια πού και πού εν είδει χρησμών, γεμάτα κρυφό νόημα και κύρος σοφίας. Σιγά μή δέν ήξεραν τον Λιάτσο !

 4. George avatar
  George 10/03/2013 10:04:01

  Και μεις είμαστε πολύ προβληματισμένοι με τον πρωθυπουργό και το χαράτσι της ΕΡΤ για σκουπίδια. Εξαιρώ την εξαιρετική ΕΤ3 για την οποία ευχαρίστως θα πλήρωνα. Τα άλλα όμως πρέπει να κλείσουν. Μικρότερο δημόσιο? Ιδού η Ρόδος...

  • δημης avatar
   δημης @ George 10/03/2013 13:23:43

   +++++++
   ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ.... ΠΗΔΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ...ΣΕΡΒΙΡΕΙ;;;;;

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ George 10/03/2013 17:44:01

   Να μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο George.
   Να επιδιωχθεί αξιοκρατία στις προσλήψεις του προσωπικού και σωστή διαχείριση των οικονομικών πόρων, ναι.
   Όχι όμως, και να κλείσουν όλα τα κρατικά κανάλια!
   Υπάρχουν καλές εκπομπές και το κυριότερο Ελληνικές !

 5. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 10/03/2013 14:51:13

  Στους ψηφοφόρους της Ν.Δ μην δώσετε ούτε τσόφλι. Όποιος θέλει ας ψηφίσει. Δώστε ρουσφέτια στη ΔΗΜΑΡ για να διεμβολίσετε το ΣΥΡΙΖΑ.

 6. Μανούσος avatar
  Μανούσος 11/03/2013 10:39:09

  Εμ κι ο Λιάτσος με τόση εμπειρία, αντί να προσλάβει την Τζούλια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.