18/11/2013 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος θα ρυθμίσει το real estate…. της «ΔΤ» και της ΝΕΡΙΤ;

Αρχίζει σε λίγες ημέρες σταδιακά η μετακόμιση των εργαζομένων της «ΔΤ», τεχνικών και δημοσιογράφων στο Ραδιομέγαρο στο οποίο παράλληλα διενεργείται καταγραφή και παράδοση υλικού παρουσία πραγματογνωμόνων διεθνούς οίκου αξιολόγησης. Στην ΕΡΤ θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο εργασίες αποκατάστασης φθορών (λόγω παλαιότητας και όχι εξαιτίας ζημιών στο 5μηνο που μεσολάβησε από το «μαύρο» μέχρι την ανακατάληψη του κτιρίου από τα ΜΑΤ). Στη συνέχεια η ομάδα του management θα εγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη, αρκετά κοντά στο Ραδιομέγαρο και ο λόγος της «παραχώρησης» αναφέρεται από τον υπουργό Οικονομικών ως «άμεση ανάγκη απόδοσης φορολογικής έδρας». Ωστόσο στην πραγματική ζωή δεν μπορεί να δοθεί πειστική εξήγηση για ποιους λόγους έγινε τόση προσπάθεια να αδειάσει το Ραδιομέγαρο το οποίο δεν θα ξαναγεμίσει ποτέ (μιας και θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα της τρόϊκας για αποχώρηση 2.000 υπαλλήλων του Δημοσίου) και ένα σημαντικό κομμάτι της ΝΕΡΙΤ που δεν έχει συσταθεί ακόμη οργανικά, εγκαθίσταται εκτός του κεντρικού στρατηγείου. Μήπως το ραδιομέγαρο αδειάσει και πάλι; Μήπως πουληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί προ 14 μηνών; Τι έχει στο μυαλό του ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που δεν μας το λέει;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις 18/11/2013 14:47:22

    Για ποιον λόγο οι διοικητικές υπηρεσίες της νέας εταιρείας (η οποία σημειωτέον διαθέτει ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις με όλη σχεδόν την επικράτεια) πρέπει να εγκατασταθούν στο λεκανοπέδιο Αττικής; Αποκέντρωση στην πράξη (κι όχι στα λόγια) τώρα!

    Οπωσδήποτε 3-4 μόνιμοι θάλαμοι εκπομπής στην Αθήνα, 2 στην Θεσσαλονίκη και μερικοί ακόμη σε άλλες πόλεις απαιτούνται για το έργο παραγωγής. Η διοίκηση όμως (εκτός από το να βολεύει εκλεκτούς αφισοκολητές, όπως γινόταν κατά κόρον στο παρελθόν) δεν έχει ουσιαστικό λόγο παραμονής στην Αγία Παρασκευή και στην Αττική. Το ίδιο για το λογιστήριο, το ψηφιακό αρχείο ή για το τμήμα διεθνών σχέσεων. Υπάρχουν αρκετοί κατάλληλοι για τα παραπάνω χώροι (μερικοί μάλιστα χωρίς κόστος για το δημόσιο αφού προέρχονται από κατασχέσεις) σε περιοχές της Ελλάδας με χαμηλότερο κόστος και ανώτερη ποιότητα ζωής. Τολμήστε το επιτέλους, ανοήτοι γραφειοκράτες τής μεταπολεμικώς παγιωμένης αντίληψης: διοίκηση = κράτος = Αθήνα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.