#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/08/2013 16:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιές είναι οι προθέσεις του αγοραστή - “φάντασμα” του 902;

 

Sudoku για δυνατούς λύτες συνιστά ο γρίφος της πώλησης των κομματικών μηντιακών επιχειρήσεων του ΚΚΕ. Εταιρεία - “φαντομάς” - για ορισμένους που ίσως την αδικούν - που αποκτά συν τω χρόνω υπόσταση, επιχειρηματίας που διαψεύδει την εμπλοκή του μετ επιτάσεως, για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι η έδρα των εταιρειών του ταυτίζεται με αυτήν της νεοσύστασης offshore που αγόρασε τον 902 ΤV/FM και δεκάδες ερωτηματικά σε σχέση με το μέλλον των συχνοτήτων σε μια αγορά που υποφέρει από χρέη, δάνεια, έλλειψη ρευστότητας και υψηλό δείκτη ανεργίας. Αγοράστηκε η συχνότητα για να κλείσει, να παραμείνει ανενεργή; Αν όχι, ποιές είναι οι προθέσεις του αγοραστή σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται από κλάτερ με τη διαφημιστική πίτα, την όλο συρρικνούμενη, να μην μπορεί να ταΐσει ούτε 2,5 κανάλια;

 

Η αλήθεια μέχρι στιγμής είναι ότι η κυπριακή off shore εταιρεία που αγόρασε τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «902» έχει την ίδια ακριβώς έδρα και εκπροσωπείται από το ίδιο δικηγορικό γραφείο του Γιάννη Μπούρα με την off shore που φέρεται να αγόρασε, τον Σεπτέμβριο του 2012, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Zoom», του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται ο γνωστός επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας πριν από λίγες ημέρες διέψευδε την πληροφορία, περί εξαγοράς του 902 δηλώνοντας χαρακτηριστικά  ότι «δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας, στην αγοράστρια εταιρεία του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902». Επιπλέον όταν ο Φ. Βρυώνης όταν είχε ρωτηθεί για ενδεχόμενη εμπλοκή του στην αγορά του «902».. είχε δηλώσει ότι «ούτε έχει λήξει κάποια διαδικασία πώλησης του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, ούτε έχει ολοκληρωθεί κάποια ανάλογη συζήτηση»...

Σύμφωνα με το Βήμα απόσπασμα του συμβολαίου στο οποίο φαίνεται ότι η κυπριακή εταιρεία «KIOPRA COMMERCIAL LTD» (φέρεται ότι αγόρασε τον «Zoom»), έχει έδρα το διαμέρισμα 101 στο κτίριο CHRISTINA CENTER, στην συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Ανδρέα Ζάκου στην Λεμεσό. Το ίδιο διαμέρισμα είναι και η έδρα της «Α - ORIZON MEDIA LTD» που εμφανίζεται ως η αγοράστρια του «902»

Ως αγοράστρια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Zoom» από την εταιρεία «Τηλεμάρκετινγκ» έναντι τιμήματος 1.620.000 ευρώ φέρεται, στο συμβόλαιο της 21ης Σεπτεμβρίου 2012, να ήταν η κυπριακή εταιρεία «KIOPRA COMMERCIAL LTD» που εμφανίζεται με έδρα το διαμέρισμα 101 στο κτίριο CHRISTINA CENTER, στην συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Ανδρέα Ζάκου στην Λεμεσό που είναι και η έδρα της «Α - ORIZON MEDIA LTD» που εμφανίζεται ως η αγοράστρια του «902». Στο συγκεκριμένο γραφείο στη Λεμεσό βρίσκεται η έδρα της δικηγορικής φίρμας «Πανίκος Α. Λεωνίδου και ΣΙΑ» που φέρεται η δημιουργός και των δύο off shore εταιρειών που αγόρασαν πέρσι το «ΖΟΟΜ» και τώρα τον «902».

Όπως εξήγησαν νομικοί «αυτό μπορεί να αποτελεί μία σύμπτωση αφού ένα δικηγορικό γραφείο στην Κύπρο μπορεί να προχωρεί στην δημιουργία εκατοντάδων off shore εταιρειών. Όμως πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι τέτοιου είδους σημαντικά γραφεία στην Κύπρο με παρόμοια δραστηριότητα είναι τουλάχιστον 60. Επιπλέον πρέπει να συνεκτιμηθεί και το ότι ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις αγορών μέσω κυπριακών off shore, ελληνικών ΜΜΕ».

 

Εντωμεταξύ η off shore εταιρεία διαρρηγνύει τα ιμάτιά της διά του νομικού της συμβούλου ότι δεν πρόκειται για νόμιμη και σοβαρή αγοραπωλησία.

 

Η ανακοίνωση

 

Με έκπληξη και απορία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα σε ελληνικές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και σε αυτήν που διευθύνετε, αναφορικά με την αγορά, από την εταιρεία μας “A-ORIZON MEDIA LTD”, της ελληνικής “Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.”, ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού  ”902 Τηλεόραση” και του ραδιοφωνικού σταθμού “902

Αριστερά στα fm”.

 

Τα δημοσιεύματα αυτά βρίθουν ανακριβειών και κακοήθειας και προσβάλλουν το κύρος της νόμιμης κυπριακής-ευρωπαϊκής εταιρείας μας, καθώς επιχειρούν, με ψεύδη και συκοφαντίες, να την εμφανίσουν ως δήθεν σκοτεινής υπόστασης και σκοπών, ως δήθεν εμπλεκόμενη σε παράνομες δραστηριότητες ( π.χ. σκάνδαλο κρέατος αλόγου στην Ευρώπη ) κ.τ.τ.

 

Δεν αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα αυτών των δημοσιευμάτων ούτε καν ως υπερβολική, ανάρμοστη – και μάλιστα προκαταβολική – απειλητική εκδήλωση ακατανόητου ανταγωνισμού, για μια διαδικασία νόμιμης αγοραπωλησίας. Και για μία σοβαρή προσπάθεια επιχειρηματικής επένδυσης, από αυτές που έχει ανάγκη η χειμαζόμενη από την ύφεση

ελληνική οικονομία.

 

Είναι προφανές και αυτονόητο αλλά το αναφέρουμε προς διάλυση κάθε σύγχυσης, ότι η εταιρεία μας, θα κάνει λεπτομερείς και υπεύθυνες ανακοινώσεις. Θα προσκομίσει και θα πράξει τα κατά νόμων προβλεπόμενα, ενώπιον κάθε αρμόδιας ελληνικής αρχής. Και ειδικά ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είμαστε βέβαιοι, ότι θα κρίνει

και θα αποφασίσει απροκατάληπτα, όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και εξουσιών του.

 

Με εκτίμηση

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

 

πληρεξούσιος δικηγόρος

 

 

Το χρονικό της πώλησης από το ΚΚΕ

 

 

Το ΚΚΕ εφάρμοσε αλλοπρόσαλλη πολιτική στα ΜΜΕ που διέθετε.  Στην αρχή, πριν από ένα χρόνο,  δήλωσε πως έκλεινε το 902 TV επειδή δεν μπορούσε να αντέξει το κόστος της ψηφιακής μετάβασης. Μετά άρχισε να συζητάει με επιχειρηματίες και πρόσωπα,  διαλύοντας τελικά τη συμφωνία μετά από παρέμβαση της ΕΙΤΗΣΕΕ και της κυβέρνησης.   Στη συνέχεια η  Digea ανέβασε το σήμα του 902 TV και ο σταθμός κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας στην εκδίκαση της υπόθεσης άρνησης του ΕΣΡ να επιβάλει κυρώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς επειδή δεν καταβάλουν το 1,5% από το τζίρο τους στον ελληνικό κινηματογράφο. Ακολούθησε η ανακοίνωση της πώλησης στον άγνωστο επιχειρηματία μέσα στον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. alex23 avatar
  alex23 19/08/2013 17:27:57

  δεν ξερω ποση σημασια εχει, αλλα ο εν λογω δικηγορος αναφερεται σε 'Επώνυμη Καταγγελία για ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ & ΦΙΛΙΠΠΟ ΒΡΥΩΝΗ' που μοιραστηκε σε blogs, σαν αχυρανθρωπος του τελευταιου..(η καταγγελια στο τελος ανακληθηκε μιας και εγινε - οπως ειπε ο ιδιος - η αφορμή να διαλευκανθεί ένα πολύπλοκο οικονομικό ζήτημα, να λάμψει η αλήθεια και να 'αποκαταστήσει' ο καταγγελων τις σχεσεις του..)

 2. TOULA avatar
  TOULA 19/08/2013 19:24:02

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 902 ΧΥΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΜΕΛΑΝΙ ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΧΥΝΟΤΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ..ΕΓΩ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ...ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΠΗ

 3. Hawk avatar
  Hawk 20/08/2013 13:16:25

  Είμαστε με τα καλά μας, θα λειτουργήσει τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός στην Ελλάδα και οι ιδιοκτήτες θα είναι κάποιοι φαντομάδες κρυπτόμενοι πίσω από offshore? Αν το ΚΚΕ έχει κέφια και κάνει πλάκες, η κυβέρνηση δεν πρέπει να το βλέπει καθόλου έτσι και πρέπει να απαιτήσει να μάθει τους ιδιοκτήτες, αλλιώς ας τους ζητήσει την συχνότητα εδώ και τώρα.

 4. loux sthn plateia olgas avatar
  loux sthn plateia olgas 22/08/2013 08:55:14

  μεγάλε Hawk εάν εχουν κάκαλα αυτοι που είπες ας την πάρουν ...
  το Κόμμα εξοφλει τους πάντες
  http://www.youtube.com/watch?v=9GBEQ9Thm3Y
  και έχει και στο πλευρό του και τους εργαζομενους
  http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/24056/oi-ergazomenoi-toy-902-apantoyn-dinoyme-ti-mahi-sto-pleyro-toy-kommatos
  Μη σε πολυπιάνει ο πόνος λοιπόν ... Περαστικά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.