06/06/2013 06:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλάνο επιβίωσης της "Ελευθεροτυπίας"

Κίνηση τακτικής από τον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο, εκδότη της «Ελευθεροτυπίας». Μετά από κατάθεση πλάνου επιβίωσης της εφημερίδας, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην “Τρίτη Όψη” (Ελευθεροτυπία). Η πρόταση κάνει λόγο για σχέδιο πληρωμής σταδιακά των δύο οφειλόμενων μηνών (Απρίλιος, Μάιος) προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις. Για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν την αποχώρηση αναφέρεται πως η αποπληρωμή των οφειλομένων θα ολοκληρωθεί ως τις 30/9.

Για όσους παραμείνουν η διοίκηση της Τρίτης Όψης δηλώνει πως η καταβολή των επόμενων μισθών μέχρι και αυτόν του Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να εξυπηρετείται παρά μόνο εάν τα έσοδα από την κυκλοφορία του φύλλου και τη διαφήμιση επαρκούν μετά την κάλυψη των δαπανών έκδοσης και τις καταβολές των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών παρακρατούμενων φόρων και των σχετικών ρυθμίσεων, εκτός κι αν βρεθεί επενδυτής ή μεταβιβασθεί η εταιρία.

 

Για όσους αποφασίσουν να φύγουν ο χρονικός ορίζοντας της καταβολής των δεδουλευμένων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εργαζομένων που θα συμφωνήσουν στην καταγγελία των συμβάσεών τους με ημερομηνία 10 Ιουνίου. Υποθετικά σύμφωνα με τη διοίκηση, εάν καταγγελθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων, τα δεδουλευμένα από 1η Μαΐου μέχρι 10 Ιουνίου και η αναλογία επιδόματος αδείας θα έχουν εξοφληθεί, στη χειρότερη περίπτωση, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου. Κάτω από το βάρος των αυτών των εξελίξεων η γενική συνέλευση των εργαζομένων, μετατέθηκε για την επόμενη Δευτέρα, ενώ αναμένεται και παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.