Μουλόπουλος-Τσίπρας
Μουλόπουλος-Τσίπρας
31/07/2014 09:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράσημο της ΕΣΗΕΑ στο Μουλόπουλο πρώην υπάλληλο του Ψυχάρη και νυν διευθυντή της ΑΥΓΗΣ

Την ώρα που επιχειρούνται εκατοντάδες απολύσεις μέσω συγχωνεύσεων εκδοτικών ομίλων και τηλεοπτικών σταθμών, οι υποδυόμενοι τους εκπροσώπους των εργαζομένων, απονέμουν εύσημα στους πρωτομάστορες και τους κηπουρούς των βαρόνων.

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση σημειώθηκε στη προ χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όταν η πρόεδρος της Ένωσης Μ. Αντωνιάδου πρότεινε, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ να απονεμηθεί το ανώτατο παράσημο «Χρυσός Ξενοφών» στον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Β. Μουλόπουλο, «επειδή είχε διατελέσει για ένα διάστημα πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ».

Την ώρα που επιχειρούνται εκατοντάδες απολύσεις μέσω συγχωνεύσεων εκδοτικών ομίλων και τηλεοπτικών σταθμών, δημιουργούνται καρτέλ στην ενημέρωση με στόχο την πλήρη και χωρίς προσχήματα χειραγώγηση της κοινής γνώμης οι υποδυόμενοι τους εκπροσώπους των εργαζομένων, απονέμουν εύσημα στους πρωτομάστορες και τους κηπουρούς των βαρόνων.

Την πρωτοφανή διαδικασία κατήγγειλε ο Δημήτρης Τσαλαπάτης, μέλος του ΔΣ, πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, επισημαίνοντας ότι: "ο συγκεκριμένος, μαζί με άλλα διευθυντικά στελέχη το 2008, σε κοινό ψηφοδέλτιο «αναδείχθηκαν» σε διοίκηση της Oμοσπονδίας, γεγονός που προκάλεσε τις τραγικές εξελίξεις που ακολούθησαν στην ΕΣΗΕΑ και τον κλάδο από το 2009 και συνεχίζονται (τσουνάμι με απολύσεις , κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, απλήρωτοι όσοι εργάζονται ακόμη, σφαγή στις συντάξεις και βεβαίως το ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ , κ.ά)...

"ο υποψήφιος για βράβευση, μέχρι το 2008 ήταν μέλος του διευθυντικού επιτελείου του εκδότη της εφημερίδας το «Βήμα», στη συνέχεια παραιτήθηκε για να γίνει υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα , είναι, όπως έχει ανακοινωθεί μέλος της ομάδος για τα ΜΜΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επέστρεψε ως Α΄ αντιπρόεδρος του Σταύρου Ψυχάρη, στην Ένωση των Ιδιοκτητών, που μετατρέπεται, με καταστατική τροποποίηση σε πόλο συγκέντρωσης και ελέγχου όλων των ΜΜΕ.

"ο συγκεκριμένος, είχε ταχθεί υπέρ της είσπραξης 10 % από τους πόρους των δημοσιογραφικών ταμείων, που καθιέρωσε η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή (του νεότερου), καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή. Η πρόταση για βράβευση, αφορά σε όλους τους εν ζωή πρώην προέδρους τηςΠΟΕΣΥ αλλά και της ΕΣΗΕΑ, αλλά είναι στην ουσία άλλοθι για την αποκατάσταση του στενού συνεργάτη του Προέδρου του ΔΟΛ.

Προδίδει όμως και την ανοιχτή υποστήριξη του Σύριζα στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, που κάθε πρωτοβουλία της ως πολιτικού τέκνο Μπαλτάκου υιοθετείται, χωρίς δεύτερη κουβέντα από τους εκπροσώπους του Σύριζα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε, δίπλα στην εκκωφαντική σιωπή απέναντι σε όλα αυτά της ΓΓ Μ. Κατσίμη, η έκρηξη του Γ. Γιουκάκη που προσπάθησε να δώσει κάλυψη στην παρουσία του Β. Μουλόπουλου στο κλαμπ των εργοδοτών, επειδή, όπως είπε, έχει την ιδιότητα του προέδρου της Α.Ε που εκδίδει το πολιτικό δημοσιογραφικό όργανο "ΑΥΓΗ Α.Ε" της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(ρεπορτάζ www.styx.gr)_

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ελενη avatar
    ελενη 31/07/2014 10:00:55

    μα ο υιός Ψυχάρη είναι βουλευτής του Αντώνη Σαμαρά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.