17/09/2013 16:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανελλαδικό κανάλι και το ΑΡΤ TV του Γ.Καρατζαφέρη

Νέο πράσινο φως από το ΕΣΡ στο  ΑΡΤ TV του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη να εκπέμπει, εκτός από την Αττική, ως περιφερειακό κανάλι, και από τη θέση Χορτιάτης της Θεσσαλονίκης από ψηφιακή συχνότητα.

Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή με ψήφους 4-3 (μειοψήφησαν ο πρόεδρος Ι.Λασκαρίδης, ο Γ.Παπακώστας και ο Κ. Αποστολάς) απέρριψε την προσφυγή της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), επιτρέποντας στο κανάλι να εκπέμπει κατ' αρχήν και από τη Θεσσαλονίκη.

Στο “δια ταύτα” της απόφασης του ΕΣΡ τονίζεται ότι “το κανάλι δικαιούται να εκπέμπει το αναλογικό του πρόγραμμα με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής Χορτιάτη δυνάμει παλαιότερης απόφασης της ανεξάρτητης αρχής (241/20.5.20130). Η απόφαση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι το ΑΡΤ TV λειτουργεί βάσει της άδειας των υπουργών Προεδρίας και Μεταφορών του 1993 όταν ακόμη ήταν τοπικής εμβέλειας (Ν.Αττικής).

Παρά ταύτα, αναφέρει το ΕΣΡ, “ο σταθμός εξέπεμπε και εκπέμπει και εκτός Νομού Αττικής. Και τούτο γιατί η Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με έγγραφό της στις 5/10/2004 είχε απευθυνθεί στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και στον σχετικό πίνακα είχε συμπεριλάβει και το ΑΡΤ TV (τότε Tele City).

Το έγγραφο αυτό δεν είχε ανακληθεί και έκτοτε έχει εδραιωθεί η πεποίθηση στον φορέα του σταθμού ότι είναι κανάλια εθνικής εμβέλειας” αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι.Λασκαρίδης. “Παράλληλα το κανάλι είχε περιέλθει το 2008 στο κόμμα του ΛΑΟΣ το οποίο είχε ιδιαίτερα προνόμια. Αν και είχε επιβληθεί διοικητική ποινή από το ΕΣΡ επειδή εξέπεμπε εκτός Νομού Αττικής η απόφαση αυτή είχε προσβληθεί με αίτηση ακυρώσεως και το Δ' τμήμα του ΣΤΕ περιορίστηκε στην ακύρωση της απόφασης κρίνοντας ότι αρμόδια είναι η ΕΕΤ”.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 16:42:10

  Αχ τι καλά, τώρα συμπληρώθηκε επί τέλους το ...καρέ της αντικειμενικής και υψηλών προδιαγραφών ενημέρωσής μας! Σ΄ευχαριστώ Θεέ μου.

 2. Παστός Αστός avatar
  Παστός Αστός 17/09/2013 17:24:47

  Σηκωθείτε από καναπέδες, κρεβάτια, μπαουλοντίβανα και ντιβανοκασέλες, να γίνω θυρωρός στη δεξιά πολυκατοικία.

  • Γεωργία Βασιλειάδου avatar
   Γεωργία Βασιλειάδου @ Παστός Αστός 17/09/2013 19:09:51

   ΌΟΟΟχι! το συζήτησα με τον ψυχαναλυτή μου και καταλήξαμε οτι η Ευρώπη ταιριάζει καλύτερα στην ...ιδιοσυγκρασία μου. Άλλη ποιότητα βρε αδερφέ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.