#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/01/2013 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πίσω από τα σίδερα οι “χάκερς” της NovaΜε μια απόφαση – «κόλαφο» κατά της πειρατείας των συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, δημιουργεί δεδικασμένο κηρύσσοντας ένοχους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι διαμοίραζαν παρανόμως σε τρίτους χρήστες-πελάτες (card-sharing), μέσω του διαδικτύου, τα κλειδιά αποκωδικοποίησης συνδρομητικών προγραμμάτων της «Nova», χωρίς την καταβολή της προβλεπόμενης νόμιμης συνδρομής, με τη χρήση παράνομα προσαρμοσμένων αποκωδικοποιητών. Με την επιβολή βαρύτατων ποινών που έφτασαν μέχρι και την 9ετή κάθειρξη, οι αποφάσεις αυτές παγιώνουν την πειρατεία ως κακουργηματική πράξη.

Πιο συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με πρόσφατες αποφάσεις του σε συνέχεια σχετικών μηνύσεων που υποβλήθηκαν από το μέλος της AAPA (Audiovisual Anti-Piracy Alliance), Multichoice Ελλάς Α.Ε.Ε., κήρυξε ενόχους δύο κατηγορούμενους, για τις –τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση- πράξεις της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002 για τη νομική προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Το Δικαστήριο, στη μία περίπτωση, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993 και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης εννέα ετών και χρηματική ποινή 32.000 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, το Δικαστήριο κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο για την πράξη της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, με αναστολή, αναγνωρίζοντας στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Χαιρετίζοντας την απόφαση του Ελληνικού δικαστηρίου, η Γενική Διευθύντρια της AAPA, Sheila Cassells, δήλωσε ότι «αυτές είναι πολύ σημαντικές αποφάσεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι η πειρατεία οπτικοακουστικού περιεχομένου θα αντιμετωπίζεται ως σοβαρή κακουργηματική πράξη στην Ελλάδα και θα επισύρει πιθανή ποινή κάθειρξης και σημαντικές χρηματικές ποινές. Εκείνοι οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις πειρατείας στην Ελλάδα καθώς και σε άλλες χώρες, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη σοβαρότητα με την οποία τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν την πειρατεία».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. *partyman avatar
  *partyman 15/01/2013 15:47:57

  τέλος το τζάμπα.. το προνόμιο αυτό θα το έχουν πλέον αποκλειστικά οι μεγαλοεκδότες, εφοπλιστές και πολιτικοί φωστήρες μας με τους παρατρεχάμενους τους..

  όλοι οι υπόλοιποι το χέρι στην τσέπη..βαθειά

 2. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 15/01/2013 20:25:31

  Ντροπή στη κα Cassells να χαιρετίζει καθείρξεις και κοροϊδία για τους συνδρομητές, ένα άτεχνο και στημένο ελληνικό πρωτάθλημα.

  Όσο για τους δικαστές, το δίκαιο και την αναλογικότητα των ποινών, ας κρίνουν απ' τη γνώμη του μέσου πολίτη για τη δικαιοσύνη που λειτουργούν.

 3. tpe avatar
  tpe 15/01/2013 21:13:11

  Ο νόμος είναι νόμος. Πότε θα το μάθουμε αυτό σε αυτή τη ρημάδα τη χώρα;

  • Ζαχαρίας Πιτσούλης avatar
   Ζαχαρίας Πιτσούλης @ tpe 21/08/2013 07:43:35

   για ποιό νόμο μιλάς ??? για ποιά δικαιώματα μιλάς ??? η Νόβα έχει βάσει του νόμου περι πνευματικής ιδιοκτησίας να καταγράφει και να πουλάει στους συνδρομητές της μόνο ότι αγόρασε.... και ότι πλήρωσε βάση συμφωνίας με τους παράγωντες και το κράτος δικαίου...
   Αγόρασε τα αθλητικά παιχνίδια...αλλα όχι και τους φίλαθλους που παραβρίσκοντε σε κάθε παιχνίδι !!! με ποιό δικαίομα γυρνάει τις κάμερες στις εξέδρες και προβάλει πρόσωπα και παιδιά χωρίς την έγκρυση εκείνων???
   Άς ξεκινήσουμε διαδικασία μηνύσεων περι παράνομης παρουσίασης προσωπικών δεδομένων όλοι μαζί...και τότε θα δούμε ποιά είναι τα σωστά και ποιά τα λάθος σε όλο το θέμα εδώ.....

 4. Κυψελιώτης avatar
  Κυψελιώτης 16/01/2013 21:31:52

  Tόσο βλάκες είναι στη Νova.
  Νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα τρέξουν όλοι να τους πληρώσουν 60€ το μήνα
  Απίστευτο κλέψιμο την ίδια ώρα που ο ΟΤΕ πουλάει αντίστοιχη και καλύτερη δορυφορική με 19,90.
  Να ρίξουν την τιμή και να σταματήσουν να κάνουν τους Κλουζώ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.