24/09/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης και η επιμονή του Αρείου Πάγου

Είκοσι περίπου ημέρες πριν την παρθενική έκδοση της νέας κυριακάτικης εφημερίδας του («Εξέλιξη») ο επιχειρηματίας Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, πρώην ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Tempo και των εφημερίδων «Επενδυτής», «Εξουσία» και «Sportime”  μαθαίνει ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλλει κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το οποίο τον είχε καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 5 ετών χωρίς αναστολή. Η κατηγορία αφορούσε το αδίκημα της υπεξαίρεσης ποσού 2,4 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ποσό αυτό προοριζόταν για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού Tempo αλλά ο κ.Ανδρουλιδάκης το ιδιοποιήθηκε. Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από μήνυση του Αθανάσιου Παύλοβιτς , μετόχου του σταθμού. Ο εκδότης αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι ο Α. Παύλοβιτς δεν ήταν μέτοχος αλλά ένας απλός μισθωτός λογιστής στην εταιρία του τηλεοπτικού σταθμού, τον οποίον είχε χρησιμοποιήσει σαν αχυράνθρωπο ο καταδικασθείς για να ξεπεράσει το εμπόδιο του βασικού μετόχου που ίσχυε τότε. Ό,τι και να υποστηρίζει πάντως, το θέμα είναι ότι το εκδοτικό εγχείρημα, για το οποίο έχει προσλάβει 60 άτομα, μένει σε εκκρεμότητα, πόσω μάλλον όταν εκπίπτει και ο ισχυρισμός του γιατρού του ότι πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό. 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ήγγικεν avatar
    ήγγικεν 25/09/2013 20:02:18

    Δεν είμαι φιλόλογος, αλλά νομίζω το πόσο μάλλον (πόσο περισσότερο) διαφέρει από το πολλώ μάλλον (ακόμη περισσότερο) και γράφεται με ο.
    Το βλέπω έτσι, λάθος κατά την γνώμη μου, τελευταία, και σε εφημερίδες. Δεν ξέρω χτυπάει κάπως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.