#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/11/2013 07:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ομερτά για δάνειο, πίσω από το … «branch» Ψυχάρη – Βαρδινογιάννη;Η μαύρη τεθωρακισμένη Mercedes έστριψε στη Μιχαλακοπούλου, ενώ κατευθύνθηκε στην πίσω πλευρά του κτιρίου για να κατηφορίσει στο κλειστό παρκινγκ που σήκωσε βιαστικά τις μπάρες. Ο υπεύθυνος είχε ειδοποιηθεί στις 6 το πρωί μυστικά ότι όταν ο μικρός δείκτης του ρολογιού έδειχνε 10 και ο λεπτός και κάτι λεπτά, θα κατέφθανε στο κτίριο ο συνέταιρος του «αφεντικού» στην Τηλέτυπος και άσπονδος φίλος, Β.Βαδινογιάννης. Οπερ και εγένετο. Ηταν την περασμένη Πέμπτη το πρωί όταν όλα έγιναν πολύ γρήγορα και σαν «κουρδισμένοι» οι άνθρωποι του ΔΟΛ οδήγησαν τον Β.Β. στο γραφείο του Σταύρου Ψυχάρη στον 5ο όροφο. Ακριβώς πέντε μήνες πριν ο πατριάρχης των media και ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ είχε μπει σε έναν ακήρυχτο πόλεμο με τον συνέταιρό του σε σχέση με το ποιος θα έχει το πάνω χέρι και ποιες θα είναι οι νέες διαχωριστικές γραμμές και τα στρατόπεδα εξαπολύοντας επίθεση κατά του Ομίλου Βαρδινογιάννη, στον οποίο προσήψε ότι «κάνει πλακάκια» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Η αγορά τότε – αλλά και η πολιτική «πιάτσα» είχε καταλήξει ότι την πρωτόγνωρη αυτή επίθεση κατά του Βαρδινογιάννη, με τον οποίο κάθονται στο ίδιο τραπέζι ως μέτοχοι στο Μega, πυροδότησε η απόφαση αναδιοργάνωσης του Star με τον Νίκο Χατζηνικολάου και την πολιτικοποίηση του καναλιού με τη στροφή προς την ενημέρωση. Καθώς το «στοίχημα» του Star κερδήθηκε μόνο στην πολιτική εκπομπή του enikos και όχι στο δελτίο ειδήσεων και μιας και ο Σταύρος Ψυχάρης βάζει τα συμφέροντά του πάνω από τα ομαδικά παιχνίδια, η συνάντηση της Πέμπτης είχε μια μικρή (αλλά περιεκτική) ατζέντα που τα περιελάμβανε όλα: Από το πώς είναι ο συνέταιρός του και φίλος τους Γιώργος Μπόμπολας μετά τον θάνατο της γυναίκας του Αννας, τις συνέπειες από την αποχώρηση του διευθυντή Προγράμματος του Mega, Πέτρου Μπούτου και την κάλυψη της κενής θέσης εκ των ενόντων αλλά και την επιδίωξη Ψυχάρη να αποσπάσει έκτακτο δάνειο από την αγορά. Η αποτυχία όπως λέγεται του οργανισμού να του χορηγηθεί δάνειο από την Alpha Bank κατέστησε ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για επίσπευση της διαδικασίας συνάντησης με τον Β.Βαρδινογιάννη – που για την ιστορία αποχώρησε μέσα στα χαμόγελα - που ως γνωστόν έχει σημαντικό έρεισμα στον όμιλο Πειραιώς.

Ο Σταύρος Ψυχάρης περιέγραψε στον συνέταιρό του την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΔΟΛ (μέτοχος της Τηλέτυπος), ανέλυσε τα σχέδια του συμβούλου του  συνέταιρού του, Π. Κoυβουτσάκη ο οποίος τάσσεται υπέρ των λεγόμενων καθαρών λύσεων που περιλαμβάνουν μαζικές απολύσεις περικοπές μισθών και τη δημιουργία μιας νέας ευέλικτης εταιρείας χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και υψηλό κόστος παραγωγής. Οι δύο άνδρες πάντως συζήτησαν και το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης που επιδιώκει το Mega ύψους 8.820.000 ευρώ για το 2014.

Πρόκειται για τις δύο δόσεις που επίκεινται την επόμενη σεζόν προς τις τράπεζες για την αποπληρωμή του ομολογιακού δάνειο των 92 εκατ. ευρώ που έλαβε από τις τράπεζες. Μετά από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ανέβασε το μερίδιο του Πήγασου σχεδόν στο 33%, το Mega  είναι σε θέση να πληρώσει τη δόση των 5.880.000 στις 28 Δεκεμβρίου 2012 και να καλύψει τις ανάγκες των δύο εταιρειών παραγωγής, Studio ATA (ΔΟΛ) και Άνωση (Πήγασος).

Το Mega θα πρέπει να αναζητήσει τα χρήματα από τη διαφημιστική αγορά, από περικοπές σε εργαζόμενους και ίσως από μια ακόμη αύξηση. Θυμίζουμε πως τα δύο τελευταία χρόνια 2012 και 2013 οι μέτοχοι του Mega έχουν καταβάλει συνολικά το ποσό των 25 εκατ. ευρώ και πως μπροστά τους έχουν να πληρώσουν τη δόση «μαμούθ» των… 59.780.000 ευρώ στις 28 Δεκεμβρίου 2016.

Στόχος της διοίκησης του Τηλέτυπου, όπως ήδη περιγράφεται από το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 28%, με τη μείωση του μισθοδοτικού κόστος τη διετία 2011-2012 να κυμαίνεται στο 12%.

Το κόστος μισθοδοσίας του Mega στους πρώτους έξι μήνες του 2013 ανήλθε σε 10.552.000 ευρώ, με το μεγαλύτερο τμήμα του, 8.227.000 ευρώ να προέρχεται από τον τομέα της παραγωγής, τα 1.651.000 ευρώ από τις διοικητικές υπηρεσίες  και 674.000 ευρώ από το μάρκετινγκ. Το Mega  την ίδια περίοδο διατηρούσε 501 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 184 είναι στις διοικητικές υπηρεσίες, οι τεχνικοί σε 183, οι δημοσιογράφοι 98, οι λοιποί 25 και οι συμβασιούχοι 11.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. δημης avatar
    δημης 10/11/2013 12:37:44

    Ποιό ΔΑΝΕΙΟ ;;;;;;
    Εδώ τους έχομε δανείσει τη ΧΩΡΑ ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.