26/06/2013 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι καναλάρχες λογαριάζουν χωρίς τον… ξενοδόχο

Δεν τους φθάνουν οι υπέρογκες ζημίες και ο δανεισμός που αγγίζουν το 1 δις ευρώ, ήρθαν και οι ξενοδόχοι που θέλουν να πετάξουν από τις τηλεοπτικές συσκευές σε όλα τα ξενοδοχεία τα τηλεοπτικά σήματα των Mega, ANT1, Alpha, Star και ΣΚΑΙ. Την πρόσκληση απευθύνει το «Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας» στα μέλη του σε όλη τη χώρα. Αιτία είναι η επιμονή των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας που μετέχουν  από κοινού στην εταιρεία «Τηλεοπτικά Δικαιώματα Α.Ε» στην απαίτηση τους να λάβουν συγγενικά δικαιώματα από τα ξενοδοχεία επειδή εκπέμπουν σε κάθε τηλεοπτική συσκευή. Η επιστολή του Επιμελητηρίου προς τα ξενοδοχεία εξιστορεί όλο το ενδιαφέρον ιστορικό της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους ξενοδόχους και την εταιρεία «Τηλεοπτικά δικαιώματα» η οποία στα πρότυπα της ΑΕΠΙ διεκδικεί ποσοστό επί τις προβολής των τηλεοπτικών σημάτων σε κοινούς χώρους. Στους λόγους απόρριψης των ελληνικών καναλιών από τις συσκευές των ξενοδοχείων αναφέρεται πως η τηλεόραση αποτελεί απλώς μια συσκευή εντός του δωματίου που δεν προσθέτει καμία αξία στη διαμονή των πελατών μας και οι ελληνικές παραγωγές οπτικοακουστικών έργων είναι νομικά ανύπαρκτες και σε κάθε περίπτωση παντελώς αδιάφορες για την αλλοδαπή τουριστική πελατεία που αποτελεί τη συντριπτική πλειονότητα των πελατών μας».

Όπως προκύπτει το Επιμελητήριο όλο το προηγούμενο διάστημα έστειλε δυο εξώδικα  στην εταιρεία «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», καλώντάς την να προσέλθει για τη σύναψη σχετικού μνημονίου . Στη συνάντηση που τελικά έγινε διαπιστώθηκε απόλυτη διάσταση απόψεων για το ύψος των συγγενικών δικαιωμάτων. Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τον φορέα των ξενοδοχείων είναι πως υπάρχει διάσταση απόψεων για το αν το σύνολο του τηλεοπτικού προγράμματος των καναλιών έχει την ιδιότητα του «του οπτικοακουστικού έργου». Σημειώνεται επίσης πως η «Τηλεοπτικά δικαιώματα Α.Ε» δεν κατέθεσε, όπως της ζητήθηκε, «αναλυτική κατάσταση με το σύνολο των οπτικοακουστικών έργων των παραγωγών μελών της, που αποτέλεσαν μέρος του τηλεοπτικού τους προγράμματος από το 2007 έως σήμερα», δεν προσδιόρισαν τι ποσοστό αντιπροσώπευαν οι οπτικοακουστικές παραγωγές τους στο συνολικό τηλεοπτικό τους πρόγραμμα κατ’ έτος, ούτε και τα ποσοστά τηλεθέασής τους.

Το Επιμελητήριο διαπιστώνει πως δεν διαφαίνεται ορατό πεδίο σύγκλισης μεταξύ των δύο πλευρών, και για αυτό η πρόταση των νομικών συμβούλων του είναι να αποσυνδέσουν από τα τηλεκοντρόλ των συσκευών τηλεόρασης στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους σταθμούς που εκπροσωπεί η εταιρεία, δηλαδή τους ΑΝΤ1, Mega, Alpha, Star και ΣΚΑΙ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 26/06/2013 15:38:36

  μια που έχουν τόσο ποιοτικό πρόγραμμα ..λογικό

 2. Δήμος avatar
  Δήμος 26/06/2013 15:43:31

  Οι ελληνικές παραγωγές οπτικοακουστικών έργων είναι αδιάφορες για τους ίδιους τους Έλληνες πόσο μάλλον για την αλλοδαπή τουριστική πελατεία

  • Tourist avatar
   Tourist @ Δήμος 27/06/2013 10:32:22

   How wrong can you be! This will hit Greek tourism hard as we only visit Greece to watch Turkish soap operas with Greek subtitles!

 3. Κοινή Λογική avatar
  Κοινή Λογική 26/06/2013 17:46:24

  οι ξενοδόχοι μπορούν πολύ απλά να βγάλουν από τις μνήμες των τηλεοράσεών τους τα ελληνικά κανάλια,οι ξένοι δεν ενδιαφέρονται για αυτά ενώ οι Έλληνες μπορούν να τα ξαναβάζουν στη μνήμη από μόνοι τους
  έτσι τα ξενοδοχεία δεν θα πληρώνουν φράγκο και οι αχόρταγοι κανάλαρχες θα μείνουν με την λαμπρή ιδέα στο χέρι

 4. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/06/2013 16:41:43

  Σύντομα μεσώ digea , θα αρχίσουν τα κολπάκια , πχ ο αγώνας χ , είναι κλειδωμένος , -Insert Coin .
  Η Ερτ το πρώτο κτίριο το παλιό που αδειζε το φορτηγό Διορισμένους ΑΠΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ..... και το κρυφό κτίριο πίσω , της ψηφιακής ΕΡΤ των Ρουσοπουλου (ΣΕ ΛΙΓΟ STAR) -Χουλιάρα (ξενοδόχος σε παρο) , KAI Παναγωπουλου (σκαι-παο-αλαφουζο) , ήταν εμπόδιο στα σχέδια τους (cl) !!!!
  ΠΟΙΟ προσωπικό και π@π@ριες ...εδω δεν μπορούν να διώξουν 2500 επίορκους φυλακισμενους.
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.