Ξέχασε τους 800 απλήρωτους της "Ελευθεροτυπίας" η Κύρα Αδάμ και επιστρέφει δριμύτερη
11/09/2014 07:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξέχασε τους 800 απλήρωτους της "Ελευθεροτυπίας" η Κύρα Αδάμ και επιστρέφει δριμύτερη

Στον τόπο του εγκλήματος επιστρέφει η Κύρα Αδάμ, βαθιά γνώστρια των αμυντικών θεμάτων της χώρας αλλά και πάλαι διευθύντρια της «Ελευθεροτυπίας» από την οποία υποτίθεται ότι αποχώρησε τον Μάρτιο του 2012 ρίχνοντας οριστικά μαύρη πέτρα και καταγγέλλοντας την πρακτική της μη καταβολής των δεδουλευμένων.

Όμως επειδή το …αίμα νερό δεν γίνεται η Κύρα Αδάμ, αφού έκανε ένα «ρεπεράζ» από την «Ελλάδα αύριο» επιστρέφει δριμύτερη όχι βέβαια ως διευθύντρια αλλά ως αρθογράφος τιμώντας τη μακρόχρονη φιλία της με την Μάνια Τεγοπούλου. Η τελευταία, η Μάνια και κόρη του Κίτσου Τεγόπουλου είχε κατηγορηθεί προ 2,5 ετών από την Κύρα όταν η δημοσιογράφος και τότε διευθύντρια είχε αποκαλύψει τις μεθοδεύσεις και τη σύσκεψη στο σπίτι της εκδότριας όπου προτάθηκε άμεση επαναλειτουργία της εφημερίδας με ένα μέρος των εργαζομένων και με νέο υπολογισμό μισθοδοσίας τους.

Παραθέτουμε μάλιστα και την επιστολή της Κύρας Αδάμ για την αποχώρησή της από την Ελευθεροτυπία πριν πάρει το τιμόνι της εταιρείας ο Χάρης Οικονομόπουλος.

Αθήνα,03.04.2012

Αγαπητέ κ. Σώκο, (εκπρόσωπος εργαζομένων)

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής:

Στο τέλος Φεβρουαρίου έγινε σύσκεψη διευθυντικών στελεχών στην οικία της εκδότριας της « Ε» κας Τεγοπούλου. Σ΄αυτήν, παρουσιάστηκε η πρόταση της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και με αντικείμενο την άμεση επαναλειτουργία της εφημερίδας με ένα μέρος των εργαζομένων και με νέο υπολογισμό μισθοδοσίας τους.

΅Ως διευθύντρια του καθημερινού φύλου της «Ε» εξέφρασα την αντίθεση μου με την εν λόγω πρόταση. Επέμεινα ότι η επαναλειτουργία της εφημερίδας, προϋποθέτει την προηγούμενη ρύθμιση καταβολής δεδουλευμένων και αποζημιώσεων σε όσους συναδέλφους εκ των 8οο δεν θα χρησιμοποιηθούν στο νέο σχήμα της εφημερίδας. Διαφορετικά, επεσήμανα τότε, δεν θα αποκατασταθεί η απαραίτητη εργασιακή ειρήνη και δεν θα λειτουργήσει εποικοδομητικά το διευθυντικό δικαίωμα.

Απεχώρησα από την σύσκεψη αυτή πριν από τη λήξη της και έκτοτε δεν έχω καμμία επαφή με την Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ.

Επιπροσθέτως, το συμβόλαιο μου με την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ έληξε, χωρίς διάθεση ανανέωσης του. Συνεπώς έχει πάψει να υφίσταται και τυπικώς η εργασιακή μου σχέση με την « Ε» , όπου απασχολήθηκα ανελλιπώς και αποκλειστικώς από το 1980 μέχρι σήμερα.

Παρακαλώ, η παρούσα επιστολή να αναρτηθεί την 4η Απριλίου στο μπλογκ των εργαζομένων της « Ε»

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια 11/09/2014 11:36:02

    Υπόλειμμα του παρελθόντος.Ισχυρή εθνική άμυνα με πασοκικές αντιλήψεις δεν γίνεται.Ούτε φυσικά με συριζαίικες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.