#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/08/2013 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νομιμοποιείται σταδιακά η “ΔΤ” - εξελίξεις για προσλήψεις και πρόγραμμαΑπό κόσκινο θα περάσουν οι λίστες με τα ονόματα των 577 επιτυχόντων της πρώτης προκήρυξης για τη δημόσια τηλεόραση μιας και ο σχετικός κατάλογος δεν συνιστά de facto και πίνακα προσληφθέντων.

Απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ περί αναξιοκρατικών προσλήψεων ο κ. Καψής τονίζει ότι η διαδικασία και η επεξεργασία των στοιχείων έγινε αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης.

Όπως τονίζει ο κ. Καψής «η διαδικασία και η επεξεργασία των στοιχείων έγινε αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης. Ο πίνακας που δημοσιοποιήθηκε έγινε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση. Δεν είναι πίνακας προσληφθέντων. Για να γίνει η πρόσληψη τα στοιχεία αυτά θα ελεγχθούν, και όσοι υπογράψουν σύμβαση θα υπογράψουν και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν άλλη απασχόληση».

Η αναφορά σε «λάθη», σημειώνει ο Παντελής Καψής, αφορά την πιθανότητα να έχουν δοθεί λανθασμένα ή ανακριβή στοιχεία από κάποιους υποψήφιους, ενώ δίνεται η δυνατότητα επανόρθωσης και σε ενδιαφερόμενους οι οποίοι έχουν λησμονήσει να αναφέρουν στοιχεία όπως η προϋπηρεσία ή το πτυχίο, με αποτέλεσμα να έχουν λάβει λιγότερα μόρια από όσα δικαιούνται.

Επιπλέον, ο υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση επισημαίνει ότι «παρά την πίεση του χρόνου για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, επελέγη μια διαδικασία που αποκλείει κάθε δυνατότητα χαριστικών προσλήψεων πάσης φύσεως "ημετέρων". Δεν έγινε ούτε ήταν δυνατόν να γίνει το παραμικρό "ρουσφέτι", το παραμικρό "μαγείρεμα". Για το λόγο αυτόν άλλωστε δόθηκαν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να ελέγξουν τη μοριοδότησή τους. Αυτονοήτως ελέγχονται και όλες οι καταγγελίες για διπλή εργασία, ψευδή στοιχεία ή δικαστικές εκκρεμότητες».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση υφυπουργό, «είναι προφανές πως όταν από 2.900 εργαζομένους προσλαμβάνονται λιγότεροι από 600, πολλοί άξιοι θα βρεθούν εκτός, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα θα προσληφθούν άτομα με λιγότερα προσόντα λόγω του συνυπολογισμού κοινωνικών κριτηρίων. Αυτά τα προβλήματα δεν θα υπήρχαν αν μπορούσε να γίνει η εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκεύης, οπότε και θα προσλαμβάνονταν 2.000 εργαζόμενοι οι οποίοι σήμερα είναι όμηροι της τυφλής κινητοποίησης της ΠΟΣΠΕΡΤ. Να ληφθεί, δε, υπόψη ότι 1.800 εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ υπέβαλαν αίτηση πρόσληψης στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης».

Εντωμεταξύ νέα έκκληση να ανοίξει το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έκανε ο Παντελής Καψής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θεωρούν αυτοί οι 100 άνθρωποι ότι έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν 1.800 συναδέλφους τους που έκαναν αίτηση και άλλους εκτός ΕΡΤ, να προσληφθούν κάνουν λάθος».

Τέλος είναι πολύ πιθανό σύντομα η European Broadcasting Union να διακόψει την παροχή σήματος στην πειρατική ΕΡΤ. Η εξέλιξη αυτή τελεί υπό την αίρεση της σταδιακής αποκατάστασης της νομιμότητας (πλήρες πρόγραμμα, προσλήψεις κ.ά.) στον ενδιάμεσο φορέα, τη ΔΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 19/08/2013 19:26:56

  Και πότε λέτε να τη λειτουργήσετε την ΔΤ, ωρέ παλικάρια?
  Οι αποζημιώσεις των απολυθέντων έχουν καταβληθεί?
  Οι παραλαβές του υλικού έχουν γίνει νόμιμα?
  Αυτή η διαταγή του ΣτΕ έχει γίνει λάστιχο!

 2. ANORFOGRAFOS avatar
  ANORFOGRAFOS 20/08/2013 01:39:03

  Ειναι αληθεια ο,τι μονταζ θα γινετε στο mega γνωριζει καποιος(Καψης)?αν ειναι αληθεια και μετα το λιαρ τζετ του μεγαλο λαθρεμπορου πετρελαιου που εγινε και μεγαλομετοχος του ΟΠΑΠ δεν εχουμε πλεον θεση στην ευρωπη καλητερα να μας καταταξουνε σε υποσαχαρια μπανανια επισημα πλεον

  • περιμπανού avatar
   περιμπανού @ ANORFOGRAFOS 20/08/2013 08:05:45

   Δηλαδή παραμάγαζο του μεγαλοκάναλου θα είναι η ΔΤ...
   γι αυτό παίζει ήδη και τα σήριαλ παραγωγής των εταιριών των μετόχων του!

 3. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 20/08/2013 09:48:56

  Ενώ πριν ήταν παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ.

 4. περιμπανού avatar
  περιμπανού 20/08/2013 13:49:58

  δηλαδή ΔΕΝ γίνεται,
  να μην είναι παραμάγαζο ...κάποιου;;;

 5. Thiseas avatar
  Thiseas 21/08/2013 15:41:06

  Το 'Ελληνική' γιατί το βγάλανε τα παλληκάρια? τους χάλαγε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.