Νέο φιάσκο με τους «Απ-αξιολογητές» της ΝΕΡΙΤ
15/04/2014 20:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο φιάσκο με τους «Απ-αξιολογητές» της ΝΕΡΙΤ

Πονοκέφαλο προκαλεί στην εταιρεία ICAP που έχει αναλάβει το αδιάβλητο της διαδικασίας προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ η αδυναμία να πείσει ανεξάρτητους αξιολογητές να αναλάβουν το έργο της αξιολόγησης των φακέλων των επίδοξων εργαζομένων στη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Εκεί λοιπόν που η κατά τα άλλα αξιόλογη εταιρεία πανηγύριζε για τις 65.000 ευρώ που απέσπασε για το έργο, βρίσκεται μπροστά στον Γολγοθά καθώς από τους αξιολογητές μόλις τρεις ή τέσσερις έχουν απομείνει από την αρχική λίστα ενώ οι υπόλοιποι απερρίφθησαν . Έτσι -κατά ευθεία παράβαση της προκήρυξης- αξιολογούν και μάλιστα δημοσιογράφους κάποιοι υπάλληλοι της ICAP.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους αξιολογητές, καθηγητής Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποχώρησε μετά τυμπανοκρουσιών δηλώνοντας ότι «δεν είναι λογιστής», επικρίνοντας το ασφυκτικό πλαίσιο της αξιολόγησης που βασίζεται σε διπλή μοριοδότηση από δύο επιμέρους αξιολογητές που παρέχουν 750 μόρια έκαστος.

Άλλη αξιολογήτρια που έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας από δημόσιο φορέα φέρεται να βαθμολογεί χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις δημοσιογράφων που λένε ένα ηχηρό όχι στην ανάληψη του έργου παρά το γεγονός ότι η εταιρεία τάζει 12 ευρώ ανά φάκελο

ΣΧΟΛΙΑ

  1. dim avatar
    dim 22/04/2014 12:47:01

    Αφού η ΝΕΡΙΤ, μετά το φιάσκο με το κλείμο της ΕΡΤ- έχει παραδοθεί με "συστημένο" στην "τρόϊκα": Πρωτόπαπα- Θωμόπουλου-Προκοπάκη, περιμένατε τίποτα καλύτερο από στημένους διαγωνισμούς;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.