13/03/2013 16:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες κατηγορίες για κακουργήματα αντιμετωπίζει ο Γ. Κουρής

Νέες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζει ο εκδότης Γιώργος Κουρής, για την υπόθεση της εικονικών τιμολογίων του Αlter και άλλων τριών εταιρειών που συνδέονται με το τηλεοπτικό κανάλι.

Μετά από δικαστική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του έκδοτη, των υπόλοιπων νόμιμων εκπρόσωπων του σταθμού, καθώς και των νόμιμων εκπροσώπων τριών εταιρειών συνδεομένων με αυτόν, αλλά και των βασικών μετόχων τους. Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων του Alter και των άλλων τριών εταιρειών την περίοδο 2001-2004, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις ανήλθαν στα 50 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν διενεργηθεί δύο έλεγχοι (ο πρώτος από το ΣΔΟΕ και ο δεύτερος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης), τα πορίσματα των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν καταλήξει σε αντιφατικά μεταξύ τους συμπεράσματα.

Ένα σκέλος της υπόθεσης που αφορά πλημμεληματική κατηγορία και κινδύνευε με παραγραφή, οδηγείται σε δίκη, με κατηγορούμενους τον Γ. Κουρή και τους υπόλοιπους κατά νόμο υπευθύνους, μεταξύ των οποίων και ο προφυλακισμένος Κ. Γιαννίκος.

Η δικογραφία έχει διαχωριστεί για το κακούργημα που βαρύνει τους εμπλεκομένους και για το οποίο θα κληθούν να απολογηθούν σε ανακριτή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωνσταντίνος Σπ avatar
  Κωνσταντίνος Σπ 18/03/2013 14:23:04

  αφού δεν μπόρεσε το ΠΑΣΟΚ να "τακτοποιήσει" τα εικονικά τιμολόγια απαλλάσσοντας τον, τώρα το γύρισε ΣΥΡΙΖΑ... Ο Αλέξης θα τον σώσει άραγε??...

 2. Χρήστος avatar
  Χρήστος 21/03/2013 10:50:59

  Με αυτή την πολιτική οδηγήθηκε η χωρά στα βράχια ;;;;
  -με την πολιτική της ……. επανίδρυσης του κράτους στην περίοδο του "καταλληλότερου" (2004-2005),
  -με την πολιτική των πλαστών τιμολογίων με τις ευλογιές του οικονομικού επιτελείου στην περίοδο του "καταλληλότερου" (2004-2005)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.