ΝΕΡΙΤ: Σαν χάρτινος πύργος γκρεμίζεται το «στέρεο» οικοδόμημα του Π.Καψή
12/05/2014 19:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΕΡΙΤ: Σαν χάρτινος πύργος γκρεμίζεται το «στέρεο» οικοδόμημα του Π.Καψή

Το μπάχαλο συνεχίζεται στη ΝΕΡΤ μιας και η Κατερίνα Ευαγγελάκου έδειξε ευθιξία καθώς επρόκειτο να κληθεί σε απολογία από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, εξαιτίας των δηλώσεων της, πως ζήτησε να ανατεθεί σε εταιρεία τηλεοπτική παραγωγή, στην οποία εργαζόταν ο σύζυγός της

Την παραίτηση της από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, φέρεται να έχει υποβάλει η Κατερίνα Ευαγγελάκου, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ λίγες ημέρες μετά την επεισοδιακή αποπομπή του Γιώργου Προκοπάκη από τη θέση του προέδρου την οποία κατέλαβε ο Γιώργος Μακρυδημήτρης.

Το μπάχαλο συνεχίζεται στη ΝΕΡΤ μιας και η Κατερίνα Ευαγγελάκου έδειξε ευθιξία καθώς επρόκειτο να κληθεί σε απολογία από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, εξαιτίας των δηλώσεων της, πως ζήτησε να ανατεθεί σε εταιρεία τηλεοπτική παραγωγή, στην οποία εργαζόταν ο σύζυγός της. Να σημειωθεί ότι επίσημα διαψεύδονται τα περί παραίτησης και η ίδια δεν απαντά στο τηλέφωνό της. «Μερίδα του Εποπτικού Συμβουλίου επιχειρούσε να παρέμβει στη Διοίκηση. Αυτό δείχνει και το σκεπτικό της αποπομπής. Διαβεβαιώ πως στο τυπικό τουλάχιστον κομμάτι δεν υπήρχε δυσλειτουργία», υποστηρίζει με δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης και δηλώνει πως σε υπόμνημα που κατέθεσε στο Εποπτικό Συμβούλιο αναφέρεται σε 3 παραγωγές οι οποίες ενώ είχαν απορριφθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης της ΝΕΡΙΤ, εμφανίστηκαν στο επόμενο βήμα της διαδικασίας. “Υπάρχει εκπομπή που έχει επίσης εγκριθεί, η οποία δεν αναφέρεται πουθενά στα πρακτικά των επιτροπών αξιολόγησης ή προγράμματος” αναφέρει.

Τι κατήγγελε στο «Εθνος της Κυριακής» ο Προκοπάκης για τον σύζυγο της Ευαγγελάκου

Στην επίμαχη παραγωγή διευθυντής φωτογραφίας ήταν ο σύζυγος της Κατερίνας Ευαγγελάκου. Σύμφωνα με τον Γ. Προκοπάκη, ο ίδιος έμελε να βάλει την υπογραφή του σε 14 από τις 20 εγκεκριμένες παραγωγές. Στις υπόλοιπες βλέπει πρόβλημα. «Δεν μιλάω για σκάνδαλα. Λέω πως ως μάνατζερ απαιτούσα καθαρές διαδικασίες. Δεν μπορεί η επιτροπή αξιολόγησης να απορρίπτει εκπομπές και ξαφνικά αυτές να εμφανίζονται στο επόμενο βήμα της διαδικασίας. Συνέβη για τρεις παραγωγές. Μια πήρε και την τελική έγκριση. Υπάρχει εκπομπή που έχει επίσης εγκριθεί, η οποία δεν αναφέρεται πουθενά στα πρακτικά των επιτροπών αξιολόγησης ή προγράμματος. Εμφανίστηκε ξαφνικά...Οταν δεν προχωράς, ενώ έχεις το δικαίωμα, σε απευθείας αναθέσεις και βγαίνεις σε διαγωνισμό, υποχρεούσαι να ακολουθείς τον διαγωνισμό. Τα έχω καταθέσει όλα με υπόμνημα στο Εποπτικό Συμβούλιο. Αναφέρω και για διαρροές μέσα από τις επιτροπές. Ενημερώθηκα εκ των υστέρων πως μέλος επιτροπής αξιολόγησης έστελνε SMS σε ανθρώπους που διεκδικούσαν εκπομπές. Επίσης, οι προτάσεις που αναμένεται να αξιολογηθούν για το πρόγραμμα του Οκτωβρίου, δηλαδή σίριαλ κλπ., έχουν ανοιχτεί και το ξέρει η πιάτσα, ενώ δεν έπρεπε να πειραχτούν μέχρι να συγκροτηθούν οι επιτροπές». Ο ίδιος ξεκαθαρίσει πως δεν δέχτηκε πολιτικές πιέσεις ή παρεμβάσεις στο έργο του. Υπήρξαν όμως, καθώς λέει, ανεπίσημες επιθυμίες ή ευχές, που αγνοήθηκαν. «Βρίσκομαι με στέλεχος κόμματος και φέρνει η γραμματέας του ένα χαρτί διπλωμένο για μένα. Εκείνος το ανοίγει και σχολιάζει: ο τάδε που έχει πρόβλημα με το παιδί του. Το κλείνει και το αφήνει. Eμεινε έτσι κλειστό όταν έφυγα. Σε συνάντηση με άλλο στέλεχος, μου λέει «έχω τη λίστα του τάδε κόμματος, τι να την κάνω;». Του απάντησα «κράτησέ την».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 12/05/2014 22:16:01

  ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ?

 2. δημης avatar
  δημης 13/05/2014 00:54:17

  ΑΣ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ..ΔΙΟΡΙΣΑΝΤΕΣ !!!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ !!!!! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΠΟΤΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ... ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ...

 3. takis400 avatar
  takis400 13/05/2014 20:56:24

  ο σαμαρας δεν εβαλε τον καψη εκει?τωρα ζητατε και τα ρεστα?οτι να ναι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.