12/10/2013 06:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με τροπολογίες και τεχνητές αναπνοές «ΔΤ» και ΝΕΡΙΤ

Βρέθηκε τρόπος να αναθέσει η κυβέρνηση τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της ελληνικής προεδρίας σε επίσημο φορέα, κι ας μην έχει ακόμη συσταθεί η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Κι ας είχε υποσχεθεί ο Παντελής Καψής ότι τον Οκτώβριο θα βλέπαμε ΝΕΡΙΤ με κανονικό πρόγραμμα. Εδώ καλά καλά δεν βλέπουμε «ΔΤ» (προχθές το βράδυ πάλι έπεσε «μαύρο» στο σήμα).

Με σειρά τροπολογιών που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τις «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», επιτρέπεται η παράταση της «ΔΤ» μέχρι και 10 μήνες μέσω των δίμηνων συμβάσεων του προσωπικού της (580 άτομα) εξαιρώντας τους από το νόμο του ΑΣΕΠ 2190/1994, σχετικά με εποχικούς συμβασιούχους του δημοσίου. Οι συμβάσεις επιτρέπεται να παρατείνονται «μία ή περισσότερες φορές, μέχρι την πλήρη λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και σε κάθε περίπτωση, για συνολικό διάστημα μέχρι 10 μήνες από την ημερομηνία της πρώτης πρόσληψης». Άρα είναι προφανές ότι ο επίσημος φορέας μπορεί να είναι αρχικά η «ΔΤ» και στη συνέχεια η ΝΕΡΙΤ (αν είναι έτοιμη μέχρι τον Ιούνιο οπότε θα έχει λήξει η προεδρία!!!).

Με άλλες τροπολογίες δίνεται η δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή της «ΔΤ» να υπογράφει συμβάσεις έργου, παροχής υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών και ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και να αναθέτει και να ανακαλεί καθήκοντα προϊσταμένων στο προσωπικό. Οι δαπάνες που προκύπτουν από τις 10μηνες συμβάσεις και των επιδομάτων θέσεων ευθύνης δεν έχουν προϋπολογιστεί. Καλύπτονται από τις πιστώσεις του Ειδικού Λογαριασμού που συστάθηκε (8-7-2013) για τη διαχείριση του ενεργητικού και παθητικού της καταργηθείσας ΕΡΤ. Για τη ΝΕΡΙΤ, όταν δημιουργηθεί, παρέχει την υπερεξουσία στον διευθύνοντα σύμβουλο (Γιώργο Προκοπάκη), μετά από πρότασή του «ανάθεσης παροχής έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε φυσικό πρόσωπο ή κοινοπραξία φυσικών προσώπων, για την παραγωγή ή την παρουσίαση συγκεκριμένου ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος», εφόσον πρόκειται για «δημοσιογράφο, καλλιτέχνη κάθε ειδικότητας, ή τεχνικό ή επιστήμονα ειδικής εξειδίκευσης».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MCMLII avatar
  MCMLII 12/10/2013 14:51:47

  Έτσι! Θα υπεραμυνθούμε για άλλη μια φορά της αρχής της ισονομίας (στα λόγια) με άλλη μια σκανδαλώδη παράκαμψη (στην πράξη) των αρχών του ΑΣΕΠ. Κούφιες οι υποσχέσεις για ΑΣΕΠ και αξιοκρατία παντού.

  Και οι (αδικαιολόγητα πριμοδοτημένοι) πρώην εργαζόμενοι της παλαιάς ΕΡΤ θα μείνουν για ένα τελικώς χρόνο (αντί 2 μηνών) στη νέα ΕΡΤ.

  Αυτό το αντισυνταγματικό κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν σφάλμα ολκής και οι γκάφες και οι πονηρές ρυθμίσεις πέφτουν βροχή (Μιας παρανομίας, χίλιες έπονται). Καμμία σχέση με νομιμότητα και δικαιοσύνη και αυτή η κυβέρνηση τουλάχιστον στα τηλεοπτικά.

  Ο ψέυτης Καψής (μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε κανονικό πρόγραμμα ΝΕΡΙΤ) συναγωνίζεται πλέον στα ίσια τον ψεύτη Στουρνάρα (τον Σεπτέμβριο θα φέρουμε τις αλλαγές για το νέο φορολογικό σύστημα, που δεν έγιναν την προηγούμενη φορά που άλλαξε).

  Πόσους ψεύτες (από ΠΑΣΟΚ προερχόμενους) μπορεί να αντέξει αυτή η κυβέρνηση;

  Τελικά μάλλον κάτι παραπάνω ήξερε ο πρώην διαχειριστής της ΝΕΡΙΤ (Γκ. Μάναλης) που την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια για την τράπεζα Αττικής...

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ MCMLII 23/10/2013 12:59:37

   Αμ δεν την έκανε ο Μάναλης, μια χαρά είναι ακόμα στην ΔουΤου...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.