Μεταξύ Βραζιλίας και Κηφισιάς ο Α. Λυμπέρης που δουλεύει τους εργαζομένους για τα δεδουλευμένα
11/03/2014 20:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεταξύ Βραζιλίας και Κηφισιάς ο Α. Λυμπέρης που δουλεύει τους εργαζομένους για τα δεδουλευμένα

Κακό κάρμα έχει δημιουργήσει για το όνομά του και την οικογένειά του ο πάλαι ποτέ κραταιός εκδότης ιλυστρέ life style περιοδικών, Αντώνης Λυμπέρης ο οποίος περιφέρεται μεταξύ Βραζιλίας και Κηφισιάς, έχοντας αφήσει στα κρύα του λουτρού επί 16 μήνες τους απλήρωτους εργαζόμενους της αυτοκρατορίας του. Δεκαέξι μήνες μετά την παύση εργασιών της εταιρείας -και οκτώ μήνες μετά την πτώχευσή της-, οι (πρώην) εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη συνεχίζουν να μην έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει ο (πρώην) εργοδότης τους Αντώνης Λυμπέρης, ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Και ενώ συνεχίζουν ενωμένοι τις προσπάθειές τους για δικαίωσή τους και απόδοση των οφειλόμενων προς αυτούς, παρακολουθούν με αγανάκτηση, από τις στήλες του Τύπου τα κάτωθι:

- Τη δικαστική δίωξη, με βαρύτατες κατηγορίες, του μεγαλοεπιχειρηματία Δ. Κοντομηνά, σχετικά με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Υπενθυμίζουμε ότι, κατά την κατάρρευση των Εκδόσεων Λυμπέρη τον Νοέμβριο του 2012, τα τέσσερα πιο εμπορικά περιοδικά της εταιρείας πέρασαν, με «τουλάχιστον αδιαφανείς διαδικασίες», στην εταιρεία Alpha Editions, ιδιοκτησίας του ομίλου Κοντομηνά. Σημειώνεται ότι ο Δ. Κοντομηνάς τυγχάνει και κουμπάρος του (πρώην) εργοδότη τους, Αντώνη Λυμπέρη.

- Την πώληση των δύο εκ των τριών πολυτελέστατων οικιών του Αντώνη Λυμπέρη στη Μύκονο (εμβαδού 800 και 500 τ.μ. αντίστοιχα) έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι οικίες αυτές ανήκαν σε δύο ανώνυμες εταιρείες, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αμφοτέρων μέχρι και τον Μάιο του 2013 τον Αντώνη Λυμπέρη. Και εδώ επισημαίνουν οι εργαζόμενοι τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους προς τον εργοδότη όλο το 2012 να στηρίξει με κάθε τρόπο την εταιρεία, ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους περισσότεροι των 200 μισθωτών (χωρίς να υπολογίζονται οι συνεργάτες), εκείνος τους απαντούσε σταθερά πως «δεν διέθετε ίδιους οικονομικούς πόρους με τους οποίους θα μπορούσε να στηρίξει την εταιρεία και πως «ό,τι είχε και δεν είχε» το είχε βάλει στην εταιρεία».

- Σύμφωνα με τα ίδια πάλι δημοσιεύματα, ο (πρώην) εργοδότης τους διάγει πολυτελή βίο στη Βραζιλία (!) και ουδόλως θυμίζει τον «συντετριμμένο» Α. Λυμπέρη των επιστολών με τις οποίες προσπαθούσε πριν ενάμιση χρόνο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ούτε κάποιον «πτωχευμένο».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.