Κόβει πόδια και κουρεύει κεφάλια η κυβέρνηση για τη ΝΕΡΙΤ
17/10/2014 17:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόβει πόδια και κουρεύει κεφάλια η κυβέρνηση για τη ΝΕΡΙΤ

Λάμπει δια της απουσίας του ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Θόδωρος Φορτσάκης ο οποίος φαίνεται ότι προτιμά να απορροφάται στα πρυτανικά του καθήκοντα παρά στα εξίσου σημαντικά του επικεφαλής του οργάνου που ελέγχει τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Μετά από 16 και πλέον μήνες, οπότε και συστήθηκε το πρώτο Εποπτικό Συμβούλιο που φυλλορροεί κατόπιν διαδοχικών παραιτήσεων, και ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες το όργανο, δια του κ. Φορτσάκη εκτυλισσόταν καμπάνια για τη νομιμότητά του, τώρα σιωπά.

Εν τω μεταξύ ο προσωρινός πρόεδρος Πέτρος Μάης λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις που δεσμεύουν τον επόμενο, μόνιμο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα αφαιρέσει τα οφίτσια του Ε.Σ. που αφορούν στην επιλογή και τον διορισμό μελών του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ, για να αναθέσει το σχετικό έργο, την αξιολόγηση των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΕΡΙΤ, στους προέδρους του ΑΣΕΠ, του ΕΣΡ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο διορισμός βέβαια δεν θα γίνει από τους τρεις προέδρους, παρά μόνο η αξιολόγηση των υποψηφίων. Την απόφαση θα πάρει η αρμόδια υπουργός Σοφία Βούλτεψη και η διάσκεψη προέδρων της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης 21/10/2014 11:27:04

    Μπορεί κανείς να μού πει τι είναι αυτό το καραγκιοζλίκι, που λέγεται ΝΕΡΙΤ; Πιάνω τέσσερα κανάλια της, τα Ν1, Ν2, ΝHDκαι NSport. Εξ αυτών, το Ν2 ακούγεται, αλλά χωρίς εικόνα κι έχει ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα με τα δύο άλλα, ΝHDκαι NSport. Μόνο το Ν1 έχει διαφορετικό πρόγραμμα κι αυτό όχι πάντα. Υπάρχουν φορές, κυρίως όταν μεταδίδουν ποδόσφαιρο, που και τα τέσσερα μεταδίδουν τον ίδιο αγώνα. Ποιος καταρτίζει το πρόγραμμα; Πόσα πληρώνονται οι ιθύνοντες; Με τι κριτήρια τους διόρισαν; Τελικά, εγώ, σαν Έλληνας φορολογούμενος, γιατί υποχρεούμαι να πληρώνω γι αυτή την αηδία;

  2. sender avatar
    sender 22/10/2014 23:32:09

    Ακριβώς,τρία κανάλια βρίσκονται σε καταστολή,χωρίς ίχνος προγραμμάτων,εκτός από κάτι επαναλήψεις,ανούσιες εκπομπές από κάτι κυρίες(όλες μεσογειακές ξανθές),που ανόρεχτα και άχρωμα τις παρουσιάζουν και ατέλειωτα σπορ.Μου φαίνεται ότι είναι μάταιο να σχολιάζουμε την προκλητική αυτή αδιαφορία των πολιτικών.Και υπάρχει τόση δίψα για ποιότητα και πολιτισμό!Ποιοι θα ευαισθητοποιηθούν,πότε επιτέλους;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.