#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/08/2013 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυπριακή εταιρεία αγόρασε τον 902Αποκάλυψη τώρα για την πώληση του 902 από το ΚΚΕ. Με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του το κόμμα που είναι ο υπερασπιστής της νομιμότητας, της διαφάνειας και της.. λαϊκής κυριαρχίας, μας έκανε γνωστό ότι η κυπριακών συμφερόντων A-Orizon Media LTD είναι ο αγοραστής αλλά… έτερον ουδέν.

Ποιος κρύβεται πίσω από την εταιρεία αυτή που προφανώς είναι υπεράκτια; Ποιοι είναι οι μέτοχοί της, ποιος ο ιδιοκτήτης που αποκτά το περιουσιακό αυτό στοιχείο για το οποίο έγινε πολύς λόγος; Και πως το κόμμα του λαού κάνει διαπραγματεύσεις και συμφωνίες με τα… άθλια και αποκρουστικά όργανα του καπιταλισμού όπως είναι οι off shore;

Μήπως θα έπρεπε να μάθουμε περισσότερα για τον ιδιοκτήτη που απαίτησε να πάρει καθαρό το σταθμό με αποτέλεσμα να απολυθούν εν μια νυκτί 48 εργαζόμενοι;

 

Το κείμενο που «ανέβηκε» στο 902.gr

Επειδή πολύ λόγος έγινε τελευταία για την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής» και ιδιαίτερα από ορισμένους, που άλλα έχουν κατά νου - δεν λυπούνται δηλαδή για την πώληση - θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

 

Το ΚΚΕ, ήδη πριν ένα χρόνο, είχε ενημερώσει επίσημα για τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, του «902», μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι της πώλησης, όπως επίσης ότι αυτό που έχει πρωταρχική σημασία ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία και γι' αυτό προχωρήσαμε στην πώληση. Επίσης τονίσαμε ότι η πώληση αφορά υποδομές και μηχανήματα της εταιρίας.

Απέναντι στον κίνδυνο λοιπόν να κλείσει ο σταθμός, επιλέξαμε την πώληση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους και τα Ταμεία.

Όλες οι ενέργειες έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν. Η ΓΣ της «Ραδιοτηλεοπτικής» πήρε την απόφαση για την πώληση, για την οποία ενημερώθηκε το ΓΕΜΗ (εμπορικό μητρώο), πριν υπογραφεί το συμβόλαιο. Στη συνέχεια, όπως ορίζει ο νόμος, πληρώθηκαν οι φόροι στην εφορία, υπογράφηκε το συμβόλαιο και έγινε η γνωστοποίηση του συμβολαίου στο ΕΣΡ. Αυτή η διαδικασία που έπρεπε να τηρηθεί, αυτή και τηρήθηκε.

Φυσικά, στα πλαίσια του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος, οι αγοραπωλησίες γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους που απορρέουν από αυτό το σύστημα.

Η αγοράστρια εταιρία είναι η εταιρία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία. Δεν είμαστε φυσικά αδιάφοροι που πάει ο σταθμός. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη. Γι’ αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα. Επίσης, ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα – ηχητικά και λεκτικά - του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ.

Στο ΕΣΡ δίνονται όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα στα οποία αναφέρονται οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρίας. Τα θέματα της μεταβίβασης και γενικότερα, ελέγχονται με βάση τους νόμους και προφανώς αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνει. Όλα τα έγγραφα τα οποία απαιτούνται, προσκομίζονται στις αρμόδιες αρχές.

Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι η πώληση γίνεται για να ικανοποιηθούν πρώτα από όλα οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να τηρηθεί αυτό προχωράμε σε συμφωνία με τους εργαζόμενους και ό,τι γίνει, θα γίνει σε συμφωνία μαζί τους.

Κατά συνέπεια, στην περίπτωση του «902» ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιου είδους μεταβιβάσεις. Εξάλλου αγοραπωλησίες, αλλαγές σε μετοχικές συνθέσεις εταιριών έχουν γίνει και είναι αρκετές και σε άλλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, πανελλαδικούς και περιφερειακούς. Ας ψάξουν αλλού λοιπόν, για τα περί «τήρησης των νόμων». Εξάλλου είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν τους νόμους και οι πρώτοι, πολλάκις, που τους παραβιάζουν. Να κοιτάνε ορισμένοι καλύτερα τα του οίκου τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 11/08/2013 21:17:03

  ΚΚΕ και off-shore;
  Πιπέρι Κουτσούμπα,πιπέρι στο στόμα...

 2. Hawk avatar
  Hawk 12/08/2013 11:07:44

  Ευτυχώς που είναι κυπριακή η offshore γιατί αν μάθαινα ότι είναι από τα Marshal Islands θα θύμωνα... και αυτή η διαβεβαίωση ότι δεν θα δοθεί ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα...

 3. GeorgeK avatar
  GeorgeK 12/08/2013 11:57:47

  LTD σημαίνει εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, καμία σχέση με offshore. Δεν σημαίνει πως επειδή είναι κυπριακή είναι αυτομάτως και ύποπτη ή υπεράκτια.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ GeorgeK 12/08/2013 13:48:44

   Ούτε εμείς είμαστε περιορισμενης νοημοσύνης πάντως.
   Γιατί δεν αναφερεται πουθενα όνομα;Οι εταιρίες που λες (ΕΠΕ) εχουν ιδιοκτήτες και εκπροσώπους που μιλούν με το όνομα τους, όχι με αρχικά εταιριών ή με δικηγορικά γραφεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.