17/07/2013 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κούρεμα» του 1 δις ευρώ που οφείλουν σε τράπεζες ζητούν οι ενεργοί μηντιάρχες από την κυβέρνηση

Άλλοτε, και επί ημερών του ΠΑΣΟΚ, οι εκδότες ζητούσαν κρατική διαφήμιση. Όσο περισσότερη, προκλητικά κατανεμημένη κρατική διαφήμιση γινόταν. Στη συνέχεια ήρθαν οι επιδοτήσεις, τα ΕΣΠΑ και μετά ήρθαν τα δάνεια. Ήταν η έναρξη της αντίστροφης μέτρησης του Χ.Α. και της έκπτωσης των οικονομικών των εκδοτών και καναλαρχών που είχαν φροντίσει να κάνουν «μπάζα» και να στείλουν σε ξένες τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των δανείων. Ούτε λόγος για επανεπένδυση.

Σήμερα λοιπόν ante portas της κατάρρευσης, οι εκδότες και καναλάρχες αδυνατούν να ζητήσουν νέα δάνεια. Μάλλον ζητούν αλλά τον πρώτο λόγο έχει η τρόϊκα και το ΤΧΣ. Άρα; τι μένει; Το αίτημα είναι μονόδρομος. Ένα καλό «κούρεμα» των υψηλών δανείων που έχουν συνάψει και επιβαρύνουν τους ισολογισμούς τους, το οποίο ανέρχεται στο 1 δις ευρώ για τα εν ζωή κανάλια. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα 525 εκατ. ευρώ που οφείλει η Ελεύθερη Τηλεόραση (Alter) των Γ.Κουρή και Κ.Γιαννίκου. Η κυβέρνηση φαίνεται να ανταποκρίνεται στη συζήτηση, μεταφέροντας το θέμα στις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες ζητούν ως αντάλλαγμα για ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» των δανείων, περικοπές δαπανών και προσωπικού των συγκροτημάτων από τη στιγμή που δεν προχωρούν άμεσα σε συγχώνευση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hawk avatar
  Hawk 17/07/2013 14:29:58

  Δεν πιστεύω να μην έχουμε Τρέμη & Μπαρμπα - Γιάννη, όλα κιόλα, μας κόψανε την ΕΡΤ θα μας κόψουν τώρα και το μέγκα - μου?

 2. Ελευθεριάδου Βούλα avatar
  Ελευθεριάδου Βούλα 17/07/2013 14:36:35

  κούρεμα σε αυτούς, κούρεμα σε όλους

 3. ιεραξ avatar
  ιεραξ 17/07/2013 14:46:18

  Κουρής και ΑΛΤΕΡ 525 εκ θαλασσοδάνεια με ΄΄κλεπταποδόχους΄΄Χ΄΄ΝΙΚΟΛΆΟΥ κ΄σια που έπερναν τρομακτικά υπερβολικές αμοιβές (1.5εκ ετησίως) απο αυτά, και σήμερα στήνουν σκηνικό αντιμνημονιακό,αντιγερμανικό,αντισαμαρικό, μην τυχόν και ο τραπεζικός ορθολογισμός τους κόψει το βήχα των εκ νέου δανεικών(και αγύριστων) και πάνε για βρούβες στην μηντιακή τους ερημιά....

 4. Cartoon avatar
  Cartoon 17/07/2013 16:43:38

  Για τι οχι;
  Τελικα η ΔΤ απο που εκπεμπει;

 5. καρ avatar
  καρ 17/07/2013 18:45:05

  Είναι κίνηση μεγάλου κυνισμού και ο κόσμος θα το δει πολύ επιφυλακτικά, αφού δεν έχει ανάγκη να αναλύσει το γιαλαντζί χαρακτήρα της φιλελευθερης δημοκρατίας και των ανοιχτών-τρύπιων κοινωνιών για να πείσει τον εαυτό του ότι η πτώχευση κάποιων εταιρειών είναι (;) συνιστώσα της πτώχευσης του ίδιου του πολιτικού συστήματός της χώρας -και γι' αυτό τον αφορά.
  Όλοι θα συμφωνήσουν πάντως ότι το όλο σύστημα πρέπει να λειτουργεί φτηνά, αποτελεσματικά, μη προκλητικά. Να υπάρχουν θεσμικές προβλέψεις ώστε η προστασία και η αποτελεσματικότητα του συστήματος και η αποτύπωση κάποιων συσχετισμών ισχύος (πχ εκλογική δύναμη) να μην εξαρτάται από το ύψος της δαπάνης (πχ πρόβλεψη και τήρηση της ποσόστωσης στην τηλεοπτική κάλυψη των κομμάτων ή δωρεάν διαφημιστικός χρόνος). Να υπάρχει συνεργασία των ΜΜΕ, μαζί και της ΔΤ για μοίρασμα κάποιων δαπανών -όπως επιτέλους πολύ σωστά έκαναν οι εταιρείες της τηλεφωνίας... Αν υπάρχει χρήμα καλύτερα είναι να δίνεται σε μισθοδοσία, νορμάλ μισθοί στους περισσότερους δυνατόν... Να υπάρχει δε οροφή στους προϋπολογισμούς ΜΜΕ, κομμάτων, ποδοσφαιρικών ομάδων κλπ., έστω και με αυτοπεριορισμό. Να σταματήσει να είναι ένα σύστημα συστηματικά αρνητικών ισολογισμών. Όσοι θέλουν προβολή να κάνουν καλύτερα καμιά φιλανθρωπία της προκοπής (πολλοί ήδη το κάνουν για να είμαστε δίκαιοι), να παίρνουν κάποιο παράσημο/μετάλλιο/διάκριση από τον Πρόεδρο, να προβάλλονται αυτοί που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Μπορεί και να ίσχυουν ήδη αυτά, δεν το έχω ψάξει πολύ... :-)

 6. περιμπανού avatar
  περιμπανού 17/07/2013 23:19:57

  Δηλαδή λάθος κανάλια κλείσανε;
  Το θράσσος δεν έχει όρια;
  Μήπως τώρα δικαιώνεται ο ΚΚ στου μπαιρακτάρη;
  Τι όφελος θα υπάρχει, αν κουρευτούν τα δανειά τους;
  Πριν κουρευτούν τα δάνεια των μεσημεριανοτουρκοκάναλων,
  μήπως να κουρευόντουσαν τα δάνεια των πτωχευμένων νοικοκυριών;
  Μήπως το ΕΣΡ να αναλάμβανε ουσιαστικότερη δράση εφ όλης της ύλης και να αφήσουμε τα εποπτικά των εποπτικών του υποσυνόλου της τηλοψίας;
  Μήπως η ΕΡΤ μπροστά στα ιδιωτικά είναι απλώς ο συνήθης ύποπτος;

 7. tassos.κ avatar
  tassos.κ 18/07/2013 18:04:56

  Θα μας πει κανείς πόσα έχουν δώσει και πόσα χρωστάνε στο Κράτος, Ταμεία κλπ; Μήπως να κουρέψουν (μηδενίσουν ) κι αυτά, έτσι για τις "υπηρεσίες" που προσφέρουν και για να μπορούν να αγοράζουν πιο πολλά τουρκοσήριαλ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.